Vegan Delicious Recipes وصفات صيامي متنوعة

Vegan Delicious Recipes وصفات صيامي متنوعة

وصفات جديدة:
بيتزا الكالاماتا الشهية
إحدى الوصفات المميزة والجديدة لتحضير بيتزا صيامي شهية!

Modern Recipes:
Kalamata Pizza is one of my vegan creations, it's kids friendly and easy to make!

Vegan Mini Pizzas ميني بيتزا صيامي لذيذة

سباجيتي أليو أوليو 
من الوصفات الجديدة علينا لكنها إحدى الوصفات الشهيرة والقديمة بإيطاليا، الجبن المستخدم هو إضافة يمكن الاستغناء عنها لطبق صيامي لا يقل لذاذة :)
Spaghetti Alio e Olio: A famous Italian dish that is so quick and easy to make, yet so delicious! Just remove the cheese option for a vegan dish! 

Spaghetti Aglio e Olio سباجيتي أليو إي أوليو

طريقة جديدة ومميزة لتقديم التبولة وهي إضافة شهية أيضاً!
Tabbouleh Endive Boats: A new way to serve tabbouleh while it's more delicious with fresh endives! 
Tabbouleh in Endive Boats سلطة التبولة بقوارب الهندباء
Tabbouleh in Endive Boats سلطة التبولة بقوارب الهندباء
يعتبر دبس الرمان إضافة شهية لمحشي ورق العنب خاصة لمن يحبون الطعم الحامض بورق العنب، حيث يعطي مزيج حامض حلو شهي.
Pomegranate Vine Leaves: Pomegranate molasses takes the traditional stuffed vine leaves "Mahshy" to a whole new level, the mix between sweet and sour is really good with this dish! 

Pomegranate Molasses Vine Leaves محشي ورق العنب بدبس الرمان
Pomegranate Molasses Vine Leaves محشي ورق العنب بدبس الرمان

الكراث المحشي بالأرز
رغم أنها من الوصفات التقليدية في بعض البيوت، إلا أنها تعتبر من الوصفات الجديدة على البعض الآخر، فلم يعتاد الكثيرون حشو الكراث أو حتى معرفة الجزء الأبيض (كراث بِشُوشَة) منه فيستخدمون منه الأعواد الخضراء التي عادة ما تباع وحدها! 

Rice Stuffed Leek: Although it's a traditional Egyptian dish, but it's not known to all people in Egypt or outside of it! Many people here in Egypt only know leek for the green stems and not the white part that looks like onion! 

Rice Stuffed Leek كراث محشي بالأرز
Rice Stuffed Leek كراث محشي بالأرز


وصفات تقليدية:
الكشري:
من أحب وصفات المطبخ المصري إلى قلبي، وصفة نباتية متكاملة ومغذية.

Traditional Recipes:
Koshari: The most popular street food in Egypt is vegan and also full of nutrients! it's one of my favorite dishes!

Egyptian "Koshari" الكشري المصري

شوربة الفول النابت:
طبق مصري شهي، يقدم مع الأرز الأبيض أو الخبز، من الوصفات المحببة لقلبي حيث تذكرني بأمي وهي تحضره لنا بأيام الشتاء الباردة.
"Ful Nabet" or fava bean soup, one of my childhood favorites, always reminds me of my mother when she used to make it for us in the cold days, served with steamed Egyptian rice.

Ful Nabet: Egyptian Fava Bean Soup شوربة الفول النابت

شوربة العدس:
من الوصفات المغذية جداً وما يميزها هو أنه بمكن إضافة أي نوع من الخضروات بها وهذا ممتاز خاصة للأطفال الذين لا يحبون أكل الخضار
Lentil Soup: Whenever you enter a middle eastern restaurant especially Egyptian and Turkish ones, you should find that dish. It's also a great cheat meal for picky eaters, as you can add as much vegetables as you want in this recipe, and no one would notice! They are all blended after all! ;)


البصارة:
عبارة عن بيوريه من الفول المطبوخ مع الأعشاب، وفوقه البصل أو الثوم المحمص مع الزيت أو المارجرين النباتي لوصفة صيامي شهية، ويقدم مع الخبز المصري.

Bissara: Another Egyptian dish that's full of nutrients, vegan yet really delicious! it's fava bean puree with herbs and served topped with sauteed onions in butter, along with Egyptian bread. 

Egyptian Bisara - Fava Bean Puree البصارة بطريقة حماتي

 المسقعة الصيامي بدون قلي باذنجان
هذه الوصفة لذيذة وصحية بنفس الوقت حيث نقوم بشوي الباذنجان بالقليل من الزيت بدلاً من قليه وبذلك نستفيد أكثر بالقيمة الغذائية التي يفقدها أثناء القلي، كما يكون الزيت أقل بالطبع في حالة الشوي
Vegan Moussaka: with a healthy twist you can make this dish as healthy as possible, just broil the eggplant instead of frying, and enjoy the same distinctive taste! 

Vegan Moussaka مسقعة نباتي بدون قلي باذنجان

الطعمية أو الفلافل 
على الطريقة المصرية بالفول طعمها ولا أشهى كإفطار أو عشاء :)
Egyptian falafel: which is made with fava beans and that what distinguish it! It is a really delicious dish for breakfast or dinner! 
Taameya Egyptian Falafel طريقة عمل الفلافل المصرية - الطعمية
Taameya Egyptian Falafel طريقة عمل الفلافل المصرية - الطعمية

من أشهر الوصفات بالمطبخ اللبناني وهي وصفة سلطة شهية من الخضروات الطازجة مع تتبيلة دبس الرمان والخبز المتبل المحمص.
Fattoush with Pomegranate Dressing: One of the most popular recipes in Lebanon, and the addition of pomegranate molasses adds a really good flavor to it!
Fattoush with Pomegranate Molasses فتوش بدبس الرمان
Fattoush with Pomegranate Molasses فتوش بدبس الرمان
وجبة مقبلات أو طبق جانبي شهية تؤكل مع الطعام المفضل لكم، ويمكن تقديمها مع الفلافل والتي ذكرت وصفتها بالأعلى!
Egyptian Pickled Eggplant: It's a side dish that makes you eat more of whatever it's served with, only to get more of it! :D You can serve it with Falafel (mentioned above). 
Egyptian Pickled Eggplant الباذنجان المخلل بالطريقة المصرية
Egyptian Pickled Eggplant الباذنجان المخلل بالطريقة المصرية

Comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...