فيسبوك Google plus جوجل بلس Instagram انستجرام Pinterest بينتريست Twitter تويتر

Tuesday, April 12, 2016

Vegan Kalamata Mini Pizzas ميني بيتزا صيامي لذيذة


Vegan Mini Pizzas ميني بيتزا صيامي لذيذة


Scroll down for English post
مرحباً.. يعاني أطفالي هذه الأيام من نزلة معوية حادة..  لذا منعهم الطبيب من تناول جميع منتجات الألبان.. اشتاقت طفلتي للبيتزا، ولأنها تحب الزيتون فكرت في استبدال الجبنة به مع طحنه ليسهل هضمه وامتصاصه في حالتهم هذه! وكانت النتيجة لذيذة ومرضية! 
نصيحة الوصفة:

1- يضاف الدقيق بالوصفة بالتدريج لأن الدقيق يختلف من نوع لنوع ومن بلد لآخر لذا ربما تحتاجون زيادته أو تقليله حسب العجينة، شاهدوا الفيديو لتعرفوا كيف يجب أن تكون في البداية وكيف تكون نتيجتها بعد العجن حتى يتضح لكم كيفية تحضيرها!
2- إذا كان الزيتون مالح جدا يمكن نقعه أو فرد كمية أقل على البيتزا! وإذا كان ملحه خفيف يمكن رش القليل من الملح فوق شريحة الطماطم.

الوصفة تكفــي: 16 بيتزا صغيرة
وقت التحضير: 15 دقيقة
وقت الخبــــز: 9 دقائق

Hello! My kids are suffering these days from diarrhea (intestinal catarrh).. the doctor said I should avoid any milk products in theier diet; and my daughter craved pizza (she loves cheese and olives) no cheese so I pureed some kalamata olives to be easier to digest, and spread it over mini pizzas, they came out delicious!

Recipe tips:
1- Like any other dough, the flour varries from place to place and type to type, so make sure to add it gradually, and you may need to add more after you're done; make sure you watch the video and see how the dough should look like in the begenning and how it looked after kneading.
2- If the olives are too salty soak in water for a while or spread less of the puree, if low in salt you may sprinkle a little salt on the tomato slice.

Serves: 16 mini pizzas
Prep. Time: 15 minutes
Baking Time: 9 minutes

Scroll down for English recipe
المقادير:
العجينة:
3 كوب دقيق
1 كوب ماء
1 ملعقة طعام خميرة
1/2 ملعقة شاي ملح
2 1/2 ملعقى طعام سكر
3 ملعقة طعام زيت زيتون

الحشوة:
1 كوب زيتون كلاماتا، ويفرم بالمطحنة
2 ثمرة طماطم كبيرة مقطعة شرائح رفيعة
1/2 ملعقة طعام زعتر مجفف
1/2 ملعقة طعام ريحان مجفف

الطريقة:
1- نجهز عجينة العشر دقائق كما بالفيديو.




2- نسخن الفرن 200 درجة ثم نقسم العجينة 16 كرة ونغطيها ونبدأ بتشكيل كل واحدة قرص وندهنها بثلث ملعقة طعام من الزيتون المفروم.



3- نرش عليها رشة زعتر وريحان.

4- نضع شريحة او اثنان من الطماطم على الوجه (يمكن رش ملح خفيف إن لم يكن الزيتون مالح).


5- توضع الفرن المسخن مسبقاً لمدة 7 إلى 10 دقائق حتى تصبح ذهبية من أسفل وتقدم أو بمجرد أن تبرد تخزن بالفريزر في وعاء محكم الغلق أو أكباس للحفظ، يعاد تسخينها قبل التقديم مباشرة وستكون طازجة كأنها خبزت للتو! بالهناء والشفاء :)


Vegan Mini Pizzas ميني بيتزا صيامي لذيذة


Ingredients:

For the dough:
3 cup all purpose flour
1 cup warm water
1 tbsp dry yeast
1/4 tsp salt
2 1/2 tbsp sugar
3 tbsp olive oil

For the topping:
1 cup Kalamata olives, pureed
2 large tomatoes, thinly sliced
1/2 tbsp dried thyme
1/2 tbsp dried basil

Directions:
1- Prepare the dough as shown in the video above!
2- Preheat the oven 200C, cut the dough in 16 balls and cover, start shaping as disks and spread about 1/3 tbsp olive puree on each.
3- Sprinkle basil and thyme on top.
4- Place a slice of tomato on top and sprinkle some salt if needed.
5- Into the oven for about 7 to 10 minutes or until golden from the bottom, serve or cool then store in the freezer till served, heat prior to serving and it would be as fresh as if it's just came out of the oven! And... Bon Appétit :)

No comments:

Post a Comment

Your comments really make my day and encourage me to give you more lovely recipes, so please don't hesitate ^_^
أعجبتك الوصفة؟ ضع تعليق يسعدني ويشجعني على تقديم المزيد ^_^