Homemade Super Crunchy Chicken Sandwich عمل سندويتش سوبر كرانشي تشيكن بالمنزل
Homemade Super Crunchy Chicken Sandwich هذا السندويتش صنع منزلي وليس من مطعم |
مرحباً مدونتي العزيزة، اليوم سوف أتكلم عن بعض النصائح لعمل سندويتش دجاج لذيذ وهو "سوبر كرانشي تشيكن" وهو شهير بمطاعم الوجبات السريعة. منذ بضعة أيام حاولت تجهيز هذه الشطيرة بالمنزل، "صدور الدجاج المقلي مع جبن الموتزاريلا، خس، شرائح الديك الرومي المدخن، مخلل الخيار بالشبت"، هذه هي المكونات. أهم شيء هو جبن الموتزاريلا، حيث يجب أن تكون ذائبة ودون أن يؤثر ذلك على طعم أي من المكونات. أول شطيرة قمت بوضعها كاملة بكل مكوناتها في الفرن لكي يذوب الجبن، ولكن في الحقيقة طعم الخس أصبح صعب التحمل، فحاولت تجهيزها بطريقة أخرى،
فتحت الخبز الفرنسي تماماً بحيث يكون الجزء الداخلي مسطح بشكل مواجه لحرارة الفرن عند إدخالها، ووضعت جبن الموتزاريلا في جهة والجهة الأخرى وضعت بها شرائح الجبن الخاص مع شرائح لحم الديك الرومي المدخن، ثم أدخلتها الفرن تحت الشواية لمدة ثواني حيث يذوب الجبن سريعاً فاحذروا أن يحترق. وأخرجت الخبز من الفرن وأضفت صدور الدجاج المقرمشة والخس والخيار المخلل والمايونيز وأغلقت السندويتش و... شهية طيبة :).
فتحت الخبز الفرنسي تماماً بحيث يكون الجزء الداخلي مسطح بشكل مواجه لحرارة الفرن عند إدخالها، ووضعت جبن الموتزاريلا في جهة والجهة الأخرى وضعت بها شرائح الجبن الخاص مع شرائح لحم الديك الرومي المدخن، ثم أدخلتها الفرن تحت الشواية لمدة ثواني حيث يذوب الجبن سريعاً فاحذروا أن يحترق. وأخرجت الخبز من الفرن وأضفت صدور الدجاج المقرمشة والخس والخيار المخلل والمايونيز وأغلقت السندويتش و... شهية طيبة :).
بالطبع يمكنكم استخدام الميكروويف أو وضع الجبن على جريل لتذوب ثم تضيفونها إلى الخبز إذا كان متاح.
ملحوظة: يمكنكم تحضير الدجاج بهذه الطريقة أو بطريقة أخرى لذيذة جداً هنا طريقة تشيكن كرسبي ستربس كنتاكي بالصور
ملحوظة: يمكنكم تحضير الدجاج بهذه الطريقة أو بطريقة أخرى لذيذة جداً هنا طريقة تشيكن كرسبي ستربس كنتاكي بالصور
Hello my dear blog, today I'm going to tell you some tips for homemade super crunchy chicken sandwich which is popular in many restaurants especially in the Middle East. I tried to make it at home couple days ago for the first time, and guess what? It was really great and delicious. It contains crispy fried chicken tenders with mozzarella cheese, lettuce, and smoked turkey, the most important thing here is mozzarella, cause it has to be melted while the other ingredients are crispy and tasty, since I had no microwave first time I made this sandwich I put it all in the oven and the lettuce taste was awful because it was no more fresh.
So I tried to do it in a different way, and here are the tips: I opened the bread to let the inside face the heat of the oven, then I put the mozzarella cheese on one side, and the other side I put cheese slice with turkey slice; put it just for few seconds under the broiler, the cheese melts quickly so be careful. After that I put the fried chicken tenders, lettuce, mayonnaise, and pickled cucumber slices then close the sandwich, and... Bon appétit. :)
Note:
Another way to prepare the chicken here > KFC Crispy Chicken Tenders
Scroll down for English recipe
Ingredients:
For the chicken breast:
Half of a chicken breast (boneless)
3 cups water
1 small onion
1 tbsp salt
1 bay leaf
1/4 tsp of each (curry, ginger, sage, black pepper, paprika, cinnamon, BBQ spice mix)
1/4 cup rolled oats
1/2 cup bread crumbs.
1/4 tbsp BBQ spice mix
1 egg beaten with pinch of salt & black pepper
For the sandwich:
Note:
Another way to prepare the chicken here > KFC Crispy Chicken Tenders
Scroll down for English recipe
المقادير:
للدجاج:
نصف صدر دجاجة
1/4 ملعقة شاي من كل من (كاري - زنجبيل - مريمية - قرفة - بابريكا - فلفل أسود - توابل باربيكيو "توجد في السوبر ماركت أو عند العطار")
3 كوب ماء
بصلة صغيرة
ورقة غار
1/4 كوب شوفان
1/2 كوب بقسماط مطحون
ملعقة طعام ملح
1/4 ملعقة طعام توابل باربيكيو
بيضة مضروبة مع رشة ملح وفلفل أسود
للساندويتش:
3 رغيف خبز فرنساوي
6 شرائح موتزاريلا (أفضل موتزاريلا على الإطلاق هي دومتي)
6 شرائح ديك رومي مدخن
6 شرائح جبن سندويتشات (اختياري)
خس مقطع
مايونيز
شرائح خيار مخلل بإضافة الشبت عند تخليله
شرائح خيار مخلل بإضافة الشبت عند تخليله
الطريقة:
1- نسلق صدر الدجاجة في الماء ونضيف البصلة وورقة الغار وملعقة الملح مع التوابل الموجودة بين الأقواس لمدة 20 دقيقة تقريباً، ثم نخرجها ونضعها على لوح التقطيع ونتركها تبرد، ثم نبدأ في التقطيع بالطول أصابع سمك 2 سم تقريبا، نخلط البقسماط وكويكر وتوابل الباربيكيو، ونضع الأصابع في البيض ثم خليط البقسماط.
2- نقلي الأصابع في الزيت فقط حتى يصبح لونها ذهبيا لأنها بالفعل مطبوخة.
3- لتحضير الساندويتش نسخن الفرن على درجة حرارة 250، ونفتح أرغفة الخبز ونضيف شرائح الموتزاريلا والديك الرومي المدخن ويمكن إضافة الجبن الأمريكي إذا كنتم تفضلونها ذائبة، نترك الساندويتش فقط لمدة 30 ثانية أو بمجرد أن تذوب الجبنة (أليس شكلها رائعاً؟).
- نضيف الخس والدجاج والجبن الأمريكي والمايونيز ومخلل الخيار، ويقدم فوراً بالهناء والشفاء :)
Homemade Super Crunchy Chicken Sandwich سندويتش سوبر كرانشي تشيكن محضر بالمنزل |
For the chicken breast:
Half of a chicken breast (boneless)
3 cups water
1 small onion
1 tbsp salt
1 bay leaf
1/4 tsp of each (curry, ginger, sage, black pepper, paprika, cinnamon, BBQ spice mix)
1/4 cup rolled oats
1/2 cup bread crumbs.
1/4 tbsp BBQ spice mix
1 egg beaten with pinch of salt & black pepper
For the sandwich:
3 bread loaves
6 mozzarella cheese slices
6 smoked turkey slices
6 sandwich cheese slices (optional)
Lettuce
Pickled cucumber, sliced
Mayonnaise
6 mozzarella cheese slices
6 smoked turkey slices
6 sandwich cheese slices (optional)
Lettuce
Pickled cucumber, sliced
Mayonnaise
Directions:
1- Boil the chicken breast in the 3 cups water with the onion, tbsp salt, bay leaf and spices between brackets above, let cook for about 20 minutes, and then put it on the cutting board to cool, and then cut it lengthwise into 2 cm sticks, heat the oil, mix the oat and crumbs with the BBQ spices, put the sticks in the beaten egg then in the oat and crumbs mix.
2- Fry them just till they become golden because they are already cooked.
3- To prepare the the sandwich preheat the oven 250°C, open the bread loaves, put the mozzarella and smoked turkey slices, then put them in the oven to let the cheese melt, about 30 seconds (you can add the sandwich cheese if you like it melted).
4- Add the lettuce, the chicken sticks, the american cheese, the pickled cucumber and mayonnaise to the sandwich, and... Bon Appétit. :)
1- Boil the chicken breast in the 3 cups water with the onion, tbsp salt, bay leaf and spices between brackets above, let cook for about 20 minutes, and then put it on the cutting board to cool, and then cut it lengthwise into 2 cm sticks, heat the oil, mix the oat and crumbs with the BBQ spices, put the sticks in the beaten egg then in the oat and crumbs mix.
2- Fry them just till they become golden because they are already cooked.
3- To prepare the the sandwich preheat the oven 250°C, open the bread loaves, put the mozzarella and smoked turkey slices, then put them in the oven to let the cheese melt, about 30 seconds (you can add the sandwich cheese if you like it melted).
4- Add the lettuce, the chicken sticks, the american cheese, the pickled cucumber and mayonnaise to the sandwich, and... Bon Appétit. :)
hmmm looks yummy.. i I wait for the recipe :) :D
ReplyDeleteI'll cook it soon this Saturday God willing.
ReplyDeleteBeautiful recipe :)
ReplyDeletewww.hyderabadicuisinerecipes-angel.blogspot.com
Thanks Roha :)
ReplyDeletethat is one gorgeous sandwich...my mouth is watering thinking about all those great ingredients!! Bread does make a sandwich, and yours looks delicious!
ReplyDeleteCheers
Thank you Chef :)
ReplyDeleteMmm...love this - better than any store-bought sandwich!
ReplyDeleteSure :)
ReplyDeleteOh wow! Love the oats on the chicken! What a unique twist. This is a PERFECT tailgating sandwich. Looks amazing!
ReplyDeleteThanks :)
ReplyDeleteOh my, that sounds great. I would eat that for breakfast, lunch and dinner! Thank you.
ReplyDeleteYea me too :D , thanks
ReplyDeleteWild recipe, especially with the
ReplyDeleteQuaker oats. What a fresh idea to add this to chicken breading. Love the "super crunchy" name too :)
Try it and I hope you like it :)
ReplyDelete