KFC Chicken Crispy Strips تشيكن كرسبي ستربس كنتاكي
Scroll down for English post
تشيكن كرسبي ستربس أو قطع الدجاج المقرمشة المتبلة من دجاج كنتاكي هي وصفة لذيذة وسهلة للغاية ويحبها كل أفراد العائلة، سأريكم كيفية تحضير كرسبي ستربس بالمنزل بطعم رائع ومميز لفائدة أكبر وطعام صحي أكثر لا يحتوي على مواد حافظة وبالخطوات المصورة وأؤكد لكم أنكم ستحبونها أكثر من أي مطعم أو وجبة خارج المنزل :)
الوصفة تكفــي: 6 قطع دجاج
وقت التحضير: 30 دقيقة تقريباً
وقت الطهــــي: 4 دقائق
نصيحة الوصفة:
1- لا تتركوا صدور الدجاج كثيراً في الزيت حتى لا ينشف ويصبح صعب المضغ والطبقة الخارجية كذلك فهو ينضج سريعاً على حرارة متوسطة لعالية.
2- عند إخراج الدجاج من الزيت لإبقائه مقرمش كلياً يفضل تصفيته من الزيت في مصفاة زيت وليس على مناديل ورقية حتى لا يصبح مبلل من الرطوبة نتيجة مواجهته لسطح صلب.
Kentucky Chicken Crispy Strips is an easy delicious dish that's loved by all family members, I'll show you how to make KFC chicken crispy tenders at home with step by step photos, it is tasty and healthier as it doesn't contain preservatives; I'm sure you're going to like more than any restaurant fast food. :)
Serves: 6 Chicken tenders
Prep. Time: 30 minutes
Cooking Time: 4 minutes
Recipe Tip:
1- Don't over cook the chicken or it would dry out as well as the coating.
2- When done, don't transfer chicken to paper towel or it would be soggy, just place in a strainer.
Scroll down for English recipe
المقادير:
6 قطع لينة من صدور الدجاج (القطع الطولية التي تفصل عن الصدور وتسمى chicken tenderloin)
لتتبيلة الدجاج:
لتتبيلة الدجاج:
2/3 كوب لبن زبادي
1 ملعقة طعام تشيلي صوص
2 ملعقة شاي بصل بودرة
1 1/2 ملعقة شاي ثوم بودرة
1/2 ملعقة شاي زعتر جاف
1/2 ملعقة شاي فلفل أسود
1/4 ملعقة شاي فلفل أحمر حار
1/4 ملعقة شاي زنجبيل جاف
1/8 ملعقة شاي قرنفل مطحون
1/4 ملعقة شاي مريمية
1 ملعقة شاي ملح
رشة صغيرة قرفة
للقلي - الطبقة المقرمشة:
1 كوب دقيق
2 ملعقة طعام من تتبيلة الدجاج (خليط اللبن الزبادي الذي يتم تجهيزه لتتبيل الدجاج مسبقاً)
3 ملعقة طعام ماء
1/4 ملعقة شاي ملح
1 ملعقة شاي بصل بودرة
زيت للقلي
الطريقة:
1- نخلط كل مكونات التتبيلة معاً ثم نتبل بها قطع الدجاج ونضعها في الثلاجة مدة 30 إلى 120 دقيقة.
2- نجهز الطبقة المقرمشة نضع الدقيق في طبق ونرش عليه الملح والبصل البودرة ونخلط ثم نضع فوقه ملعقتين من تتبيلة الدجاج مع مقدار الماء ونفرك بأصابعنا إلى أن نحصل عليه بهذا الشكل.
3- نخرج الدجاج من التتبيلة ونمسحه بخفة من زوائد التتبيلة ونضعه في الدقيق ونغطيه بالرقائق المكونة ثم نقليه في زيت ساخن على حرارة متوسطة لعالية لمدة 4 دقائق.
4- يقدم فوراً مع التشيلي صوص (صلصة الفلفل الحار) أو في سندويتشات وبالهناء والشفاء :)
6 chicken tenderloins
For the marinade:
2/3 cup yogurt
1 tbsp chili sauce
2 tsp onion powder
1 1/2 tsp garlic powder
1/2 tsp dried thyme
1/2 tsp black pepper
1/4 tsp chili pepper
1/4 tsp ginger
1/8 tsp ground clove
1/4 tsp sage
1 tsp salt
Small pinch cinnamon
For frying:
1 cup flour
2 tbsp of the marinade
3 tbsp water
1/4 tsp salt
1 tsp onion powder
Sunflower oil for frying
Directions:
1- Mix all the marinade ingredients together then marinate the chicken tenderloins for 30 to 120 minutes in the fridge.
2- Prepare the flour coating, place the flour onto a shallow plate, add 2 tbsp of the marinade and the water and rub with your fingers to get this result. (in the photos above)
3- Slightly shake the chicken tenders or wipe it just a little against the dish to lose any excess marinade then coat it with flour and fry in hot oil over medium high heat for 4 minutes.
4- Serve right away with chili sauce or in a sandwich and, ...Bon Appétit :)
wow they look jus or better than KFS
ReplyDeleteI am happy to have you nominated for the Liebster Award. For more check here http://goodeatstostyle.blogspot.com/2013/04/my-first-award-liebster-award.html
Thank you Megha glad you like them and thank you for nominating me :)
Delete