Homemade Brown Sugar Recipe طريقة عمل السكر البني بالبيت

Homemade Brown Sugar Recipe بديل السكر البني باللبيت

Scroll down for English post
إحدى المتابعات على قناتي باليوتيوب ألهمتني بهذه الوصفة، حيث لم يكن متاح لديها السكر البني لتحضير وصفة المولتن كيك السهل التي حضرتها بالفيديو السابق، لذا قمت بعمل هذه الوصفة لتوضيح طريقة تحضير بديل سهل بالمنزل لأي وصفة تطلب سكر بني فاتح أو غامق.

نصيحة الوصفة:
1- يفضل استخدام السكر البني فور تحضيره، لكن إن كان هناك حاجة لتخزينه يتم تغطيته جيداً حتى لا يصله الهواء ويوضع بالثلاجة، وعند الاستخدام إن كان صلب يوضع بالميكروويف قليلا ليصبح طري.
2- إذا لم يذكر بالوصفة سكر بني فاتح أم غامق فالمطلوب السكر الغامق.


الوصفة تكفــي: كوب سكر فاتح أو غامق
وقت التحضير: 3 دقائق
وقت الطهــــي: لا يوجد
One of my YouTube subscribers inspired me to make this recipe, as she didn't have brown sugar to make my Easy Chocolate Molten Lava Cake recipe in my latest video. So I made this easy homemade brown sugar to use in any recipe that calls for dark or light brown sugar.

Recipe tips:
1- It's better to use brown sugar right away, but to store it, cover well so it's not exposed to air, and refrigerate. If it became hard before using, microwave for seconds to soften, and use right away.
2- If it's not mentioned in the recipe, whether it's dark or light brown sugar, then it's dark by default

Serves: 1 cup
Prep. Time: 3 minutes
Cooking Time: Non

Scroll down for English recipe
المقادير:
لكوب سكر بني فاتح
1 كوب سكر 
1 1/2 ملعقة طعام عسل أسود أو دبس السكر

لكوب سكر بني غامق
1 كوب سكر 
1/4 كوب عسل أسود أو دبس السكر

الطريقة:
شاهدوا الفيديو:

1- نضع السكر بالمطحنة ثم نضيف العسل.
2- نضرب ضربات  متقطعة إلى أن يختلطوا جيداً.
3- يستخدم فوراً أو يخزن كما هو مذكور أعلاه وبالهناء والشفاء :)


Ingredients:
For 1 cup light brown sugar: 1 cup granulated sugar
1 1/2 tbsp molasses
For 1 cup dark brown sugar: 1 cup granulated sugar
1/4 cup molasses

Directions:
Watch the video:

1- Place the sugar in a blender, add the molasses, and pulse few times till well combined. 
2- Use right away or store as mentioned above, and... Bon Appétit :)

Comments