Oriental Sausage with Tomato Sauce السجق الشرقي بالطماطم

Oriental Sausage with Tomato Sauce السجق الشرقي بالطماطم

Scroll down for English post
السجق الشرقي له مذاق مميز لما به من توابل عربية لذيذة، وهناك العديد من الطرق لطهيه، أحدها هي وصفتي اليوم والتي تعتبر المفضلة عند زوجي، يمكنه أكلها يومياً لمدة شهر بدون أن يمل منها! إنه طبق لذيذ خاصة إذا تم تقديمه مع سلطة الطحينة؛ هيا بنا نعرف كيفية إعداده.
نصيحة الوصفة:
يسهل تقطيع السجق وهو شبه مجمد ولكن احذروا جيداً عند استخدام السكين فالأصابع تفقد الشعور مؤقتاً وهي باردة.

الوصفة تكفــي: شخصين
وقت التحضير: 3 دقائق
وقت الطهــــي: 20 إلى 30 دقيقة
Oriental sausage has its own unique flavor due to the middle eastern spice it has, there are many ways to cook it, one of them is my recipe today which is my husband's favorite, he could eat it everyday for a month and wouldn't hate it! :D it's delicious specially when served with garlic Tahini dip; let's see how to make it!

Recipe Tip:
It's easier to cut the sausages while half frozen but be very careful when using a knife while your fingers are cold because you're not going to feel them like normal.

Serves: 2 people
Prep. Time: 3 minutes
Cooking Time: 20 to 30 minutes
Scroll down for English recipe
المقادير:
350 سجق شرقي مجمد أو طازج
4 ثمرات طماطم مقطعة
3 فصوص ثوم كبيرة مفرومة
1 ثمرة فلفل أخضر حار
3 ملاعق زيت دوار شمس
2 رشة ملح (أو حسب الذوق وتذكروا أن السجق الشرقي مالح)

الطريقة:
1- نقطع السجق شرائح صغيرة ونضع الثوم مع الزيت في مقلاة على حرارة متوسطة ونقلب لمدة دقيقتين ثم نضيف قطع السجق ونقلب لمدة 2 دقيقة.






 2- نضيف شرائح الفلفل الحار إلى السجق ونقلب لمدة 3 على حرارة متوسطة إلى عالية.



3- نضيف قطع الطماطم ونقلب ونضيف الملح حسب الذوق ونتركها تغلي مع السجق على حرارة متوسطة لمدة 15 دقيقة ويمكن إضافة الماء إذا لم ينزل ماء كافي من الطماطم لتكوين صوص ثقيل ويترك لينضج 10 دقائق أخرى.



4- ينقل السجق لطبق التقديم ويقدم مع الخبز وسلطة الطحينة بالهناء والشفاء :)

Oriental Sausage with Tomato Sauce السجق الشرقي بالطماطم

Ingredients:
350 gm frozen or fresh oriental sausage
4 tomatoes, chopped
3 large cloves of garlic, minced
1 green hot pepper, sliced
3 tbsp sunflower oil
2 pinch salt (to taste and remember oriental sausage has salt in it)

Directions:
1- Slice the oriental sausage then place a pan over medium heat with the oil and the garlic and stir for 2 minutes, then add the sausage and stir fry for 2 minutes.
2- Add the green hot pepper and stir fry over high heat for 3 minutes.
3- Add the tomatoes and salt as desired and stir let boil over medium heat for 15 minutes and if the tomatoes wasn't juicy enough you can add some water to have a thick sauce and let cook for 10 minutes.
4- Place onto a serving place and serve with Arabic bread and Tahini dip, and... Bon Appetit :)

Comments

Post a Comment

Your comments really make my day and encourage me to give you more lovely recipes, so please don't hesitate ^_^
أعجبتك الوصفة؟ ضع تعليق يسعدني ويشجعني على تقديم المزيد ^_^