Strawberry Buttermilk Cake كيك اللبن الرائب بالفراولة


Strawberry Buttermilk Cake كيك اللبن الرائب بالفراولة
Strawberry Buttermilk Cake كيك اللبن الرائب بالفراولة


Scroll down for English post
كيك اللبن الرائب أحد أنواع الكيك اللذيذ والبسيط، عندما حضرتها وبعد أن خرجت من الفرن انتهى نصفها قبل أن تبرد حتى :) أتمنى أن تعجبكم! 

نصيحة الوصفة:

1- يمكن استخدام أي نوع من التوت بدلاً عن الفراولة.
2- يفضل عدم المبالغة في إضافة الفراولة للاحتفاظ بشكل كل قطعة بعد تقطيع الكيك حتى لا تتفكك.


3- السكر البودرة يعطيها طعم مميز خاصة إذا كانت الفراولة ذات طعم حامض أكثر من الحلو.
4- يمكن استخدام الفراولة المجمدة بهذه الوصفة.
الوصفة تكفــي: 6 أشخاص تقريباً
وقت التحضير: 10 دقائق
وقت الطهــــي: 30 دقيقة تقريباً

Buttermilk cake is one of the easiest and most delicious cakes, When I made it and once it's out of the oven, half of it disappeared even before it's cooled! :) Hope you like it!

Recipe tips:
1- You could use any kind of berries in this cake.
2- Don't overcrowd the cake with strawberries, so every slice is served without crumbling or falling apart.
3- Powdered sugar gives a delicious taste, especially if the strawberries taste more citrus than sweet.
4- You could use frozen strawberries too.

Serves: 6 people
Prep. Time: 10 minutes
Cooking Time: 30 minutes

Scroll down for English recipe
المقادير:
1 كوب دقيق
2/3 كوب سكر
1/4 كوب زبدة طرية
1/2 كوب لبن رائب 
1 بيضة
10 إلى 15 حبة فراولة طازجة
1/2 ملعقة شاي بيكينج باودر
1/2 ملعقة شاي بيكينج صودا
1/2 ملعقة شاي ملح
1/2 ملعقة شاي فانيليا سائلة أو رشة بودرة
سكر بودرة للوجه

الطريقة:
فيديو الوصفة هنا




1- نسخن الفرن على حرارة 200 مئوية، نخلط المكونات الجافة معاً ونتركها جانباً.
2- نضرب الزبد مع السكر والفانيليا، ونضيف البيضة ونضرب ليمتزجوا جيداً.
3- نضيف المكونات الجافة بالتبادل مع اللبن الرائب على ثلاث مرات مع الخلط بخفة  من أسفل لأعلى باستخدام ملعقة كبيرة.
4- بعد الانتهاء من مزج الخليط نضعه بصينية مدهونة زبد مقاس 22 أو 24 سم.
5- نوزع الفراولة على الوجه دون إكثار، ثم نمسح أي زوائد بأطراف الصينية حتى لا تحترق.
6- توضع بفرن مسخن مسبقاً 200 درجة 30 دقيقة أو لتنضح، ترش بالسكر البودرة بعد أن تخرج من الفرن، وتقدم بالهناء والشفاء :)

Strawberry Buttermilk Cake كيك اللبن الرائب بالفراولة
Strawberry Buttermilk Cake كيك اللبن الرائب بالفراولة

Ingredients:
1 cup flour
2/3 cup sugar
1/4 cup unsalted butter, softened
1/2 cup buttermilk
1 egg
10 to 15 fresh strawberries
1/2 tsp baking powder
1/2 tsp baking powder
1/2 tsp salt
1/2 tsp vanilla extract
Powdered sugar for dusting

Directions: (Watch the recipe video above!)
1- Preheat the oven 200c. Mix the dry ingredients and set aside.
2- Beat the butter, sugar and vanilla together then add the egg and beat till well mixed.
3- Fold in third of the flour and mix using a large spatula then add third of the buttermilk and so on till mixed well.
4- Once done spread the batter in a 22 or 24 cm greased pan.
5- Add the strawberries without overcrowding, wipe any excess batter on the sides to not burn.
6- Into the preheated oven for 30 minutes or till done, dust with powdered sugar, serve, and.. Bon Appétit :)


Comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular posts from this blog

Nutella & Banana Crêpe كريب الموز والنوتيلا

Egyptian Molokhia with Broiled Chicken الملوخية المصرية بالدجاج المحمر

Eggless 1 minute Molten Lava Cake for Two مولتن كيك بدون بيض في دقيقة واحدة

Libyan Lamb White Bean Stew طبيخة الفاصوليا باللحم الليبية

Chicken Mandy Rice مندي الدجاج بطريقتي - سهل وسريع

Egyptian "Koshari" طريقة الكشري المصري بالصور