Best Chewy Gooey Cocoa Brownies ألذ براونيز بالكاكاو

Best Chewy Gooey Cocoa Brownies ألذ براونيز بالكاكاو

Scroll down for English post
ممم لم أنتهي من أكلها بعد، إنها لذيذة جداً وممتازة، إبنة خالتي جربت هذه الوصفة للبراونيز ومدحتها لي فقمت بتجربتها وبالفعل كما قالت تعتبر ألذ وصفة براونيز بالكاكاو فهي دبقة ومليئة بطعم الشوكولاتة اللذيذ. لمن لم يتذوقها من قبل البراونيز هي عبارة عن مربعات مخبوزة لها قوام ما بين الكيك والكوكيز أو بشكل آخر ممكن أن نقول أنها كيكة شوكولاتة لم ترتفع جيداً ولها قوام الفادج أو الشوكولاتة قليلاً وأحياناً قوام مثل الكيك، هيا بنا إلى ألذ وصفة للبراونيز بالكاكاو خطوة بخطوة بالصور. :)

نصيحة الوصفة:
1- لا تستخدموا كاكاو مضاف له سكر فكمية السكر المستخدمة هنا هي سر الوصفة والقوام الغني.
2- لا تقللوا مقدار السكر ظناً منكم أنه كثير، إنه المقدار المطلوب بالضبط لهذه الوصفة.
3- لا تتركوا البراونيز في الفرن أكثر من 35 دقيقة وإلا جفت أكثر من اللازم، أخرجوها من الفرن بمجرد نضجها.
4- الفرن الخاص بي درجة حرارته عالية ولأنني أعلم ذلك وضعت بعد 20 دقيقة صينية تحت صينية البراونيز حتى لا تحترق من أسفل قبل النضج، لذا كل منكم يتعامل مع الفرن الخاص به كما اعتاد عليه. :)

الوصفة تكفي: 16 قطعة براونيز تقريباً
وقت التحضير: 10 دقائق
وقت الخبز: 30 إلى 35 دقيقة
Nom nom! Still eating them right now! These cocoa brownies are so delicious, they are perfect! my cousin gave me this recipe that she tested for cocoa brownies, and WOW they were just as she said "best cocoa brownies ever" ;) these fudgy brownies are chewy gooey full of chocolate flavor. For those who haven't tasted it before Brownies are flat baked squares that has a texture that's between cake and cookies or more frankly like a chocolate cake that didn't rise well and has a fudgy texture and sometimes a cakey one, so here is the delicious recipe for the cocoa brownies step by step :)

Recipe Tips:
1- Don't use cocoa with sugar added, the amount of sugar we use here is the secret for this yummy texture.
2- Don't use less sugar thinking it's too much no it's exactly the right amount.
3- Don't leave it in the oven more than 35 minutes or it would dry, remove it from the oven once done.
4- My over is little hot than others and as I know that I placed a baking sheet under my brownies tray after 20 minutes, so it doesn't burn from the bottom before baked properly, so everyone

Serves: about 16 squares/brownies
Prep. Time: 10 minutes
Baking Time: 30 to 35 minutes never more
Scroll down for English recipe
المقادير:
1 1/3 كوب دقيق
1 كوب كاكاو خام بدون سكر مضاف
2 كوب سكر
1 كوب أو 2 إصبع زبدة
3 حبات بيض
1/2 ملعقة شاي ملح
1 ملعقة شاي بيكينج باودر
1 1/2 ملعقة شاي مستخرج فانيليا أو رشتين بودرة فانيليا

الطريقة:
1- نسخن الفرن درجة حرارة 170 مئوية، في إناء نخلط الدقيق مع الملح والبيكينج باودر.


2- نضع الزبدة في إناء على حرارة متوسطة لتذوب ثم نطفئ الحرارة.



3- نضيف الكاكاو للزبد ونقلب.


4- نضيف السكر للكاكاو ونقلب إلى أن يختلطوا.



5- نضيف البيض واحدة تلو الأخرى مع الفانيليا ونقلب حتى يختلطوا جيداً.





6- نضيف الدقيق كله ونقلب حتى تختلط المكونات جيداً.



7- ندهن صينية الخبز بالزبد ونضع الخليط بها.



8- نضع الصينية في الفرن ونتركها تنضج حوالي 30 دقيقة ونختبرها إذا احتاجت 5 دقائق ولكن ليس أكثر حتى لا تجف.
قبل
بعد

9- نتركها تهدأ خمس دقائق ثم نقطعها مربعات ونقدمها دافئة مع آيس كريم الفانيليا وبالهناء والشفاء :)

Best Chewy Gooey Cocoa Brownies ألذ براونيز بالكاكاو


جربوا قطعة؟ ممم كم هي لذيذة حقاً :)



Ingredients:
1 1/3 cup all purpose flour
1 cup pure cocoa powder (no sugar added)
2 cups sugar
1 cup (2 sticks / 200gm) unsalted butter
3 eggs
1/2 tsp salt
1 tsp baking powder
1 1/2 tsp vanilla extract

Directions:
1- Preheat the oven 170 c (340 f), in a bowl mix the flour with salt and baking powder.
2- Place the butter in a pan over medium heat and melt then turn off the heat.
3- Add cocoa powder to the butter and whisk.
4- Add the sugar to the cocoa mix and whisk till combined.
5- Add eggs one at a time and vanilla and whisk till mixed well.
6- Add flour mix and whisk till well mixed and it looks like this.
7- Grease the non stick baking tray and pour the mixture onto it.
8- Into the preheated oven for 30 minutes and test if it needs more 5 minutes but not more.
9- Let cool for 5 minutes and cut into squares and serve warm with vanilla ice cream, and... Bon Appétit :)

Have a bite! Sooo delicious!

Comments

  1. I do a whole meal brownie but with less sugar, very similar to these methods. They bake great.

    Sadly, due to inflammation issues, I'm not able to have that much sugar, as called for. But again, the method is great.

    Happy Baking :-)

    ReplyDelete
  2. Thanks for stopping by, sorry for that! :( but glad you like it :) you could try half the ingredients and tell me what you think :)

    ReplyDelete
  3. Wow! explanation is so simple to follow...I would love to cook it...

    ReplyDelete
  4. Glad you like it, thanks for stopping by :)

    ReplyDelete
  5. yup these are ooey gooey brownies. simple but still full of flavor. do visit me too.

    ReplyDelete

Post a Comment

Your comments really make my day and encourage me to give you more lovely recipes, so please don't hesitate ^_^
أعجبتك الوصفة؟ ضع تعليق يسعدني ويشجعني على تقديم المزيد ^_^