Tuna Stuffed Savory Cake كيكة حارة بالتونة



Scroll down for English post
كيكة حارة (مالحة) أو بيتزا سريعة محشية بالتونة لا تحتاج لعجن ولا تخمير، وصفة لذيذة جداً كغداء أو عشاء أو حتى مقبلات أتمنى أن تعجبكم :)
نصيحة الوصفة:
جميع المكونات تستخدم في درجة حرارة الغرفة ولا تكون من الثلاجة مباشرة.

الوصفة تكفــي: 3 أشخاص كطبق رئيسي
وقت التحضيــر: 15 دقيقة
وقت الخبـــــز: 30 إلى 40 دقيقة


Savory cake or no-knead quick pizza stuffed with tuna stir fry is a delicious dish that's perfect for lunch, dinner or even as a snack, I hope you like it, enjoy :)
Recipe tip:
All the ingredients should be at room temperature not right from the fridge.

Serves: 3 people as a main dish
Prep. time: 15 minutes
Baking time: 30 to 40 minutes


Scroll down for English recipe
المقادير:
العجينة:
2 1/3 كوب دقيق
1/2 كوب حليب سائل
1/2 كوب زبادي أو علبة صغيرة
4 حبات بيض
1/3 كوب زيت زيتون
3/4 كوب جبن أبيض فيتا أو النوع المفضل
1/2 ملعقة طعام بيكينج باودر
1/4 ملعقة شاي ملح
1/4 ملعقة شاي فلفل أسود
1/2 ملعقة شاي زعتر

لحشوة التونة، وصفة حشوة التونة بالصور هنا

الطريقة:
1- بعد أن يتم تجهيز حشوة التونة كما هو موضح بالوصفة المذكورة أعلاه، نسخن الفرن 175 درجة وندهن صينية خبز 25سم بالزيت والدقيق. ونبدأ بتجهيز العجين بالمضرب اليدوي أو الكهربائي نخفق البيض مع الزعتر والفلفل الأسود  والملح ونضيف الزبادي والمكونات السائلة ونخفقها معاً.



2-  ننخل الدقيق مع البيكنج باودر وباستخدام ملعقة مسطحة أو سباتيولا نقلبه مع المكونات السائلة من أسفل لأعلى بحركة دائرية إلى أن يتجانس الخليط.




3- نضيف قطع الجبن الأبيض ونقلب مرة واحدة ثم نضع ثلثي الخليط بصينية الخبز.




4- نضع خليط أو حمسة التونة فوق العجين دون التصاقها بأطراف الصينية.



5- نوزع باقي العجين فوق الحشو بالتساوي ثم نضعه بالفرن 30 إلى 40 دقيقة أو إلى أن يتم الخبز.




6- تترك لتهدأ قليلاً ثم تقطع وتقدم بالهناء والشفاء :)



Ingredients:
2 1/3 cup flour
1/2 cup milk
1/2 cup yogurt
4 eggs
1/3 cup olive oil
3/4 cup feta or your favorite white cheese
1/2 tbsp baking powder
1/4 tsp salt
1/4 tsp black pepper
1/2 tsp thyme
1 Tuna stuffing recipe here

Directions:
1- After preparing the tuna stuffing recipe mentioned above, preheat the oven 175c (350F), grease and flour a 25 cm spring form pan. Start making the batter, using electric mixer or a whisk beat the eggs with salt, pepper and thyme, then add the yogurt and liquid ingredients and mix together.
2- Sift the flour with baking powder, fold into the egg mix and stir in circles from bottom to top till well mixed.
3- Add the cheese and stir once, then place 2/3 of the batter in the pan.
4- Spread the tuna stuffing evenly on the batter without reaching to the sides.
5- Spread the rest of the batter evenly on the tuna stuffing and into the oven for 30 to 40 minutes or till done.

6- Let rest for minutes and then cut and serve and... Bon Appétit :)

Comments