Nutella Chocolate Covered Strawberries فراولة مغطاه بالشوكولاتة نوتيلا


Nutella Chocolate Covered Strawberries فراولة مغطاه بالشوكولاتة نوتيلا


Scroll down for English post
أعلم أنها ليست بالوصفة المعقدة، ولكنني فقط أردت أن أريكم ماذا يمكن أن تفعلوا بنوتيلا مع الفراولة لتحضير فراولة مغطاة بطبقة شوكولاتة مقرمشة، أو فراولة مغطاة بطبقة ناعمة لامعة بقوام نوتيلا الطبيعي اللذيذ، كل ما يلزمكم من مكونات هو الفراولة الطازجة والنوتيلا والكريمة الثقيلة heavy cream كمكون اختياري (لمحبي الطبقة المقرمشة). أحب جداً حبات الفراولة المغطاة بنوتيلا لذا أستخدمها لتزيين الكيك، الكب كيك، أو حتى أضعها كزينة بجانب الحلويات خاصة حلوى الإكلير اممم لذيذة!


إذا كنتم ستستخدمون نوتيلا فقط فيجب أن تعرفوا أنه كلما قلبتموها أو حركتموها بحركات خفيفة وسريعة لأعلى وأسفل بالملعقة كلما حصلتم على قوام ناعم ولامع وهذا ينطبق على أي كريمة شوكولاتة، بالنسبة لي أضع برطمان النوتيلا بجاب أي مصدر حرارة (على البوتاجاز وليس على النار، أو حتى بجانب أي طعام يغلي)، ثم فقط أضع ملعقة طعام داخل البرطمان وأحركها أعلى وأسفل بسرعة عدة مرات ثم أقلب وبذلك تحصلون على نوتيلا لامعة بقوام رائع للتوزيع، وبالطبع يمكنكم بدلاً من ذلك وضعها على حمام مائي إذا أردتم، ولكنني لا أجعلها تذوب بشكل كامل.
حسناً سأترككم الآن مع الوصفة وأتمنى أن تعجب الجميع سواء من يحبونها مغطاة بطبقة مقرمشة أو من يفضلونها طبقة طرية لامعة.

الوصفة تكفــي: 1/2 كجم من الفراولة المغطاة بالشوكولاتة
وقت التحضير: 10 دقائق
وقت الطهــــي: 3 دقائق


Well it's not such a complicated recipe, but I'm just going to let you know what you can do with strawberries and Nutella, whether to make hard shell chocolate covered strawberries, or like me just soft covered strawberries with the smooth melting texture of Nutella. All you need to have is Nutella, fresh strawberries, and as an optional ingredient you can use heavy cream as well (for the hard shell). I'm so in love with these Nutella covered strawberries so I sometimes add them to cakes, cupcakes, or as a garnish beside eclairs yummy!
Eclair & Nutella covered strawberry إكلير مع فراولة مغطاة بشوكولاتة نوتيلا

If you're only going to use Nutella you need to know the more you stir it or move it up and down with a spoon or spatula the more it gets smooth and shiny (goes for any chocolate spread), for me I just put the Nutella jar beside any heat source (on the stove but not on fire or even beside boiling stew), and I just dip a table spoon in it and quickly move it in and out or up and down and then stir, there you go with shiny smooth Nutella, and of course you can put it in a double boiler if you want to, but I just don't wait till it melts completely. 
So I'm going to leave you now with the recipe and I hope whoever likes strawberries hard shell covered, or yummy smooth covered would be happy with this post :)

Serves: 1 pound
Prep. time: 10 minutes
Cooking time: 3 minutes

Scroll down for English recipe
المقادير:
*ملحوظة: يعتمد المقدار المطلوب للوصفة عليكم لذا استخدموا المقدار المناسب لكم.
1 برطمان نوتيلا
1/2 كيلو فراولة طازجة دون قطع الجزء الأخضر (مبردة بالثلاجة)
1/4 كوب كريمة ثقيلة heavy cream (اختياري)

الطريقة:
1- لمن يحب الشوكولاتة طرية ضعوا النوتيلا على حمام مائي واستمروا في التقليب حتى تحصلوا على القوام واللمعان المطلوب أو يمكنكم فقط استخدام الطريقة السابق ذكرها أعلاه في تدفئة النوتيلا، ثم بعد ذلك نغمس بها جزء من حبات الفراولة أو يمكن توزيع النوتيلا بالملعقة الصغيرة على كل ثمرة فراولة للحصول على تغطية سميكة أكثر.


Nutella Chocolate Covered Strawberries فراولة مغطاه بالشوكولاتة نوتيلا



2- لمن يحب طبقة الشوكولاتة مقرمشة فهناك اختيارين 1) أن تقوموا تعمل الخطوة السابقة وقبل تقديمها تضعونها بالثلاجة فتجف طبقة النوتيلا وتصبح أكثر تماسكاً، 2) أن تقوموا بإضافة بعض من الكريمة الثقيلة بالتدريج ملعقة طعام في المرة مع التقليب وتوقفوا عن إضافة المزيد بمجرد الحصول على القوام الثقيل للـ heavy cream، ثم قوموا بغمس حبات الفراولة بالخليط وضعوه على سطح مستوي أو طبق ثم اتركوه بالثلاجة لوقت التقديم، وبالهناء والشفاء :)

Nutella Chocolate Covered Strawberries فراولة مغطاه بالشوكولاتة نوتيلا

Ingredients:
*Note: The measurements really depend on you so use what you feel is good enough for you.
1 jar Nutella
1 pound fresh strawberries, refrigerated with stems
1/4 cup heavy cream (optional for hard shell)

Directions:
1- For those who want it smooth just warm Nutella and stir it till shiny on double boiler or as I mentioned in the post above, then dip the strawberries in Nutella or for thicker coverage you can use a tea spoon and coat every strawberry by making circles with the spoon and here you go soft shiny coverage.
2- For those who love hard shell, you have two options 1) To make step one and the refrigerate the strawberries and you would get hard shell, 2) You can add heavy cream to Nutella while on the double boiler gradually 1 tbsp at a time and stir till you get heavy cream texture that's when you stop adding heavy cream, then dip the strawberries in it and refrigerate and here you go your lovely hard shell, and.. Bon Appétit :)

Eclair & Nutella covered strawberry إكلير مع فراولة مغطاة بشوكولاتة نوتيلا

Comments

  1. Is there a such thing as too much Nutella?

    I don't think there is :-)

    ReplyDelete
  2. hello! if i double boil the nutella, can i use it as frosting on my cakes also?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hello Nur! Sure! Also you don't have to double boil, you can put the jar without the lid in the microwave for 10 seconds, or you can smooth it using a spoon, check out my Nutella covered cake here
      http://julienjulia.blogspot.com/2011/02/nutella-and-strawberry-cake.html

      Delete
  3. For hard shell is absolutlely necessary to have the heavy cream? or dip then refrigerate?

    ReplyDelete
    Replies
    1. No, not necessary! It's an option to use heavy cream, sure you can only cover with nutella and refrigerate! :)

      Delete

Post a Comment

Your comments really make my day and encourage me to give you more lovely recipes, so please don't hesitate ^_^
أعجبتك الوصفة؟ ضع تعليق يسعدني ويشجعني على تقديم المزيد ^_^