Stir Fry Lamb Liver Sandwich ساندويتش الكبدة الضاني

Stir Fry Lamb Liver Sandwich ساندويتش الكبدة الضاني

Scroll down for English post
تختلف الكبدة الضاني عن الكبدة البقري في طعمها المختلف والذي يحتاج إلى توابل مميزة لتظهر لذتها وتخفي أي رائحة أو طعم غير مرغوب فيهم (زفارة). وصفتي اليوم ستحببكم أكثر من الكبد الضاني وسترغبوا في تحضيرها من وقت لآخر :)، قمت بتحضيرها مع قلب وكلى الخروف / الضأن مع الفلفل الحار والثوم والليمون.

نصيحة الوصفة:
1- لا تبالغوا في طهي الكبدة فهي لا تأخذ إلا دقائق معدودة ليتم نضجها.
2- إذا لم تكن الكبدة مقطعة يسهل تقطيعها وهي نصف مجمدة ولكن احذروا جيداً أثناء استخدام السكين حتى لا تجرحوا أصابعكم لأن البرودة تفقد الأصابع الإحساس بشكل مؤقت.

الوصفة تكفــي: شخصين
وقت التحضير: 5 دقائق
وقت الطهــــي: 10 دقائق
Lamb Liver is different from beef liver for its unique flavor that needs special spice to enhance and develop the delicious taste in it and hide any unpleasant smell or taste. My recipe will make you love it more and want to make it every now and then :), I stir fried it with lamb kidney and heart with hot green pepper, lemon, and garlic.


Recipe Tips:
1- Don't over cook the liver it doesn't take more than few minutes to be cooked.
2- If you're going to cut the liver yourself, it's easier to cut it while half frozen but be very careful with your fingers as they cold you won't feel anything while using the knife.

Serves: 2 people
Prep. Time: 5 minutes
Cooking Time: 10 minutes
Scroll down for English recipe
المقادير:
1 كبد ضأن مع القلب والكلى لخروف واحد
2 ثمرة فلفل أخضر حار مقطعة شرائح
2 ملعقة طعام ثوم مفروم
2 إلى 3 ملعقة طعام عصير ليمون 
3 ملعقة طعام خل
1/4 ملعقة شاي روزماري (إكليل الجبل)
1/4 ملعقة شاي حبهان مطحون
1/4 ملعقة شاي زعتر
1 ملعقة شاي فلفل أسود
ملح حسب الرغبة
3 ملعقة طعام زيت 
خبز حسب الرغبة
سلطة طحينة الكمية حسب الرغبة

الطريقة:
1- نقطع الكبد والقلب والكلى قطع رفيعة وصغيرة قدر الإمكان.



2- نضع في مقلاة على حرارة متوسطة الثوم والزيت ونقلب لمدة 2 إلى 3 دقائق ثم نضيف الخل ونقلب.




3- نضيف الكبدة على حرارة متوسطة لعالية ونقلب ونضيف الملح والتوابل والفلفل الحار ونقلب لمدة 3 دقائق ثم نضيف الليمون ونقلب 3 دقائق أخرى أو إلى أن تنضج.





4- تقدم فوراً في ساندويتشات مع إضافة سلطة الطحينة للساندويتش وبالهناء والشفاء :)

Stir Fry Lamb Liver Sandwich ساندويتش الكبدة الضاني

Ingredients:
1 lamb liver with heart and kidneys of one animal
2 hot green pepper, sliced
2 tbsp minced garlic
2 to 3 tbsp lemon juice
3 tbsp vinegar 
1/4 tsp rosemary
1/4 tsp ground cardamom
1/4 tsp thyme
1 tsp black pepper
salt to taste
3 tbsp oil
bread as desired

Directions:
1- Cut the lamb liver, heart, kidney small thin pieces as possible.
2- Place a pan over medium heat and add the oil and garlic, stir for 2 to 3 minutes then add the vinegar and stir.
3- Add the liver on medium high heat, stir, add salt, spice, and hot green pepper slices and stir for more 3 minutes or till cooked.
4- Serve right away in sandwiches with some of Tahini dip, and... Bon Appétit :)

Comments

  1. Hi, Julia. Maybe this is one kind of Kebab. I love kebab. Bookmarked your post :)

    ReplyDelete
  2. Welcome to my blog Elly I'm glad you like this post :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Your comments really make my day and encourage me to give you more lovely recipes, so please don't hesitate ^_^
أعجبتك الوصفة؟ ضع تعليق يسعدني ويشجعني على تقديم المزيد ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...