Sausage & Cheese Stuffed Chicken دجاج محشو بالسوسيس والجبن


Sausage & Cheese Stuffed Chicken دجاج محشو بالسوسيس والجبن

Scroll down for English

مرحباً من جديد، أتمنى أن يكون الجميع قد قضى أجازة سعيدة في نهاية أسبوع ،وصفتنا اليوم - لا تقلقوا ليست مكرونة للمرة الثالثة - هي وصفة دجاج لذيذة ومبتكرة يمكن أكلها مع المكرونة أو أي شيء تفضلونه، ويمكنكم التعديل على الوصفة وإضافة الفلفل الرومي.
نصيحة الوصفة:
1- لطعم أفضل في الدجاج بعد الحشو يقلب على النار في نفس الطاسة التي جهزنا بها السوسيس.
2- إذا لم يكن عندك دوبارة الطعام يمكن استخدام الخيط العادي ولكن يجب أن يكون نظيف وباللون الأبيض وليس ألوان أخرى حتى لا يكون هناك أي ضرر.

Hello again, hope you all had a happy weekend, today's recipe - don't worry it's not pasta for the third time :) - it's just a delicious and innovative chicken recipe that you can eat with spaghetti or anything you like, you can edit the recipe and add bell pepper to the ingredients.
Tip: For better taste, saute the the chicken after filling  in the same sausage pan.
Scroll down for English
المقادير:
2 شريحة دجاج بانيه
3 قطع سوسيس كوكتيل بقري - مقطع شرائح
1 حبة طماطم مقطعة مكعبات صغيرة
1/2 كوب جبن موتزاريلا مبشور
1 ملعقة طعام زيت زيتون
خلة أسنان أو دوبارة الطعام لإغلاق الدجاج على الحشو

الطريقة:

1- نسخن الفرن على درجة حرارة 250 مئوية.
2- نضع زيت الزيتون والسوسي في طاسة على نار عالية، نقلب لمدة دقيقتين، ثم نضيف قطع الطماطم ونقلب لمدة دقيقتين.



3-  نحضر شرائح الدجاج ونضع نصف خليط السوسيس فوق نصفها ونضع فوقه جبن الموتزاريلا.


4- نقفل الشرائح على الحشو بالإبرة والخيط المخصص بالطعام.


5- على نار متوسطة نحمر الدجاج حتى يأخذ لون جيد في نفس طاسة السوسيس دون شطفها.


6- نضع الدجاج في إناء ونغطيها بورق ألومنيوم ونضعه في الفرن لمدة 20 دقيقة، بعد إخراجها من الفرن سنلاحظ خروج عصارة الدجاج مع بعض من الجبنة، كان حقا طعما رائع.



7- نحاول نزع الدوبارة برفق ونضعها في طبق التقديم مع المكرونة، بالهناء والشفاء.

Sausage & Cheese Stuffed Chicken دجاج محشو بالسوسيس والجبن

Ingredients:
2 slices of chicken breast
3/4 cup sausage slices
1 tomato, chopped
1/2 cup shredded mozzarella cheese
1 tbsp olive oil
Toothpick or food thread to close the chicken slices

Directions:
1- Heat the oven to 250° C or 480° F
2- Place the olive oil and sausage slices in a pan on high heat, stir for 2 minutes, and then add the tomato and stir for 2 minutes.
3- prepare the chicken slices, place half of the sausage on the slice.
4-  Fold the slice, and close it with food thread.
5- Heat the same sausage pan and place the chicken in it on high heat for 2 minutes every side or till it's light brown.
6- Place the chicken in a baking tray and cover with foil, put into the preheated oven for 20 minutes, when it's done you will see a tasty sauce that came out of it, with some of the cheese, the made a really good flavor.
7- Gently take off the food thread, and place it in a serving plate, with spaghetti, Bon Apetit :)

Comments

  1. This dish looks positively delicious! Great job. :)

    ReplyDelete
  2. Looks wonderful. I love stuffed chicken breasts.

    ReplyDelete
  3. Stuffed chicken is the best and this looks like a tasty way to stuff 'm!

    ReplyDelete
  4. This looks absolutely fabulous! I know my family will love it!

    ReplyDelete
  5. That's a lot of flavor, usually chicken is a bit bland, but the sausage will give it a zing. Great idea.

    ReplyDelete
  6. Looks tasty and sounds delicious. Simple too and probably a non-controversial family favorite! Thank you for sharing.

    Follow me on Twitter! http://twitter.com/FrenchPressMemo

    ReplyDelete
  7. What a fantastic idea for stuffed chicken, dish sounds great!

    ReplyDelete
  8. Anna: Thanks :)

    FrenchPressMemos: Sure, you are welcome, I did, nice blog you have :)

    Magic of Spice: Thanks :)

    ReplyDelete
  9. It looks really delicious! I love your step-by-step photos.I'm making this real soon :)

    ReplyDelete
  10. Wow, I think I'll try this one...yum!

    ReplyDelete
  11. Wow! What an interesting dish! Definitely a people pleaser!

    ReplyDelete
  12. ☺lani☺: Hope you like it :)

    Mother Rimmy: Thanks :)

    ReplyDelete
  13. the chicken sounds so good - I cant wait to try it.

    ReplyDelete
  14. doggybloggy: Thanks, hope you like it :)

    ARUNA: Thanks :)

    ReplyDelete
  15. That is just brilliant..have tried stuffed chicken a lot of times, never with sausages

    ReplyDelete
  16. Wow Wow Wow that delicious and tasty dish ^_^

    ReplyDelete
  17. Yummy, nice recipe, I can't wait to try this one out!!!

    ReplyDelete
  18. Try it and tell me how was it, hope you like it :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Your comments really make my day and encourage me to give you more lovely recipes, so please don't hesitate ^_^
أعجبتك الوصفة؟ ضع تعليق يسعدني ويشجعني على تقديم المزيد ^_^