فيسبوك Google plus جوجل بلس Instagram انستجرام Pinterest بينتريست Twitter تويتر

Monday, February 6, 2017

Rich Belgian Brownies براونيز الشوكولاتة البلجيكية الغنية

Rich Belgian Brownies براونيز الشوكولاتة البلجيكية الغنية

Scroll down for English post
مرحبا! شهر فبراير شهر الشوكولاتة والوصفات الرومانسية، اليوم سنعد معا حلوى البراونيز على الطريقة البلجيكية، وصفة غنية بالشوكولاتة أكثر من أي براونيز أخرى! جربوها كحلى لعشاء رومانسي وسوف تعجبكم أكيد! وإذا لديكم أطفال لن يقاوموها، فقط قدموها لهم قبل المغرب ;)

نصيحة الوصفة:


1- بمجرد أن تبدأ الشوكولاتة بالذوبان نرفع الحمام المائي من الحرارة حتى لا تسخن بشكل زائد حيث يؤثر ذلك على النتيجة النهائية.
2- يفضل الانتظار قليلا لتبرد قبل إخراجها من القوالب لأنها رقيقة جدا، وربما تتفتت إذا تعاملتم معها وهي ساخنة.

الوصفة تكفــي: 4 قوالب تارت قطر 11سم
وقت التحضير: 15 دقيقة
وقت الخبـــــز: 20 دقيقة

Hello February, the month of love and chocolate! Today I'm going to show you how to make rich Belgian brownies that melt in your mouth with a taste full of chocolate, it's one of the best recipes for brownies, actually! Try it as your Valentine dessert, or with you kids who will really love it, just make sure they eat it long before bed time! :D

Recipe tips:
1- Once the chocolate starts to melt, take the bain marie off the heat, so it's not overheated which affects the final result.
2- It's better to let cool a bit before taking the brownies out of the molds, as they are so soft and tender, and could break if you handled them hot!

Serves: 2 to 4 people (4 mini tarts 11cm)
Prep. Time: 15 minutes
Baking Time: 20 minutes

Scroll down for English recipe
المقادير:
100 جم شوكولاتة نصف محلاة عالية الجودة
100 جم زبدة (إصبع زبدة)
1/2 كوب سكر بودرة
2 حبة بيض
1 ملعقة طعام دقيق
1/4 ملعقة شاي ملح

الطريقة:
فيديو الوصفة:

1- نذيب الشوكولاتة مع الزبدة على حمام مائي على حرارة هادئة.
2- نضيف السكر البودرة ونقلب.
3- نضيف الملح ونقلب ثم الدقيق ونقلب حتى يتجانس الخليط.
4- نضيف البيض واحدة ثم نقلب جيدا ثم نضيف الأخرى ونقلب حتى يختلطوا جيداً.
5- نغطي الإناء ونضعه جانبا يرتاح مدة 30 دقيقة، حينها سيثقل قوامه قليلا.
6- بعد مرور 20 دقيقة نسخن الفرن على حرارة 165.
7- بعد أن يرتاج الخليط نصبه بقوالب التارت أو القوالب المفضلة.
8- ثم نضع القوالب بالفرن حوالي 20 دقيقة.
9- وبعد أن نخرجها من الفرن ندعها تبرد قليلا، ثم نرشها بسكر بودرة ونزينها حسب الرغبة وتقدم بالهناء والشفاء :)


Rich Belgian Brownies براونيز الشوكولاتة البلجيكية الغنية


Ingredients:
100g semi sweet chocolate
100g unsalted butter at room temperature
2 eggs
1 tbsp flour
1/4 tsp salt
1/2 cup powdered sugar

Directions:
Recipe video:

1- Melt the chocolate with the butter on a double boiler (bain marie) on low heat
2- Add the powdered sugar and stir
3- Add the salt and mix then add the flour and mix well
4- Add the eggs, one at a time and mix after each addition
5- Cover and let set for about 30 minutes.
6- Pour the batter in tart tins or any molds you like
7- After 20 minutes preheat the oven 165c.
8- Once the batter is rested, pour in tart tins or any molds you like, then place into the oven for about 20 minutes
9- Once out of the oven, let cool a bit, and dust with icing sugar, garnish as you wish, serve, and... Bon Appétit :)

No comments:

Post a Comment

Your comments really make my day and encourage me to give you more lovely recipes, so please don't hesitate ^_^
أعجبتك الوصفة؟ ضع تعليق يسعدني ويشجعني على تقديم المزيد ^_^