HowTo Freeze Leek كيفية تفريز أو تجميد الكراث

How To Freeze Leek كيفية تفريز أو تجميد الكراث
How To Freeze Leek كيفية تفريز أو تجميد الكراث
How To Freeze Leek كيفية تفريز أو تجميد الكراث

Scroll down for English post
حمداً لله أن لدينا مجمد (فريزر) فلولاه لما استطعنا تخزين الطعام لمدة طويلة بنفس القيم الغذائية، الكراث هو أحد الخضروات المحببة لي، وقعت في حبه بعد أن جربت وصفة الكراث المحشي بالأرز والتي أعددتها أمي في أحد المرات وأعجبت الجميع. خطوات التجميد تنطبق على
بعض أنواع الخضروات المشابهة ولكن ليس كلها. 

وقت التحضير: 15 دقيقة
وقت التخزين: 2 إلى 6 أشهر

Thank God we have freezers! Cause without them we wouldn't be able to store anything that long! Leek is one of my favorite vegetables, I fell in love with it once I tried Rice Stuffed Leek for the first time when my mother made it one day and everyone loved it! The steps here can apply on some kinds of similar vegetables but not all!

Serves: 7 leeks
Prep. Time: 15 minutes


Scroll down for English recipe
المقادير:
7 ثمرات كراث كاملة أو حسب الرغبة
أكياس للحفظ بالمجمد / الفريزر

الطريقة:
1- نقطع الكراث ونشطفه بماء جاري مع التنظيف بين الأوراق جيداً، ثم نجففه تماماً من الماء بورق المطبخ.

2- نقطع الكراث حسب الرغبة عند الاستخدام، قمت بفصل الجزء الأبيض عن الأخضر وذلك حسب احتياجي بالوصفات المستخدم بها، وبعد التقطيع نقسمه في أكياس حسب الكمية المرغوبة لكل أكلة.




3-  بقدر الإمكان نخرج الهواء الموجود بالأكياس إذا لم يكن لينا الأداة الخاصة لذلك، ونلفها هكذا، ثم نضعها بالفريز لحين استخدامها.



4- وكان هذا شكله بعد التجميد وبالهناء والشفاء :)
How it looks after freezing!
How To Freeze Leek كيفية تفريز أو تجميد الكراث
How To Freeze Leek كيفية تفريز أو تجميد الكراث
Ingredients:
7 leeks
Freezer bags

Directions:
1- Cut the leeks and rinse well with running water and remove the dust from between the leaves.
2- Chop Leeks as desired use, I separated the while part from the leaves because I wanted to use them in different recipes, place some leeks in each plastic bag as desired for the recipe serving.
3- Try to take out as much air as possible from the bags (n case you don't have the vacuum sealer), and roll as shown in the photos above.
4- Place in the freezer till use, and... Bon Appétit :)

Comments