Stove Top Whole Wheat Pan Pizza بيتزا الطاسة / المقلاة بدون فرن

No-oven Stove Top Whole Wheat Pizza بيتزا بدون فرن بدقيق الحبة الكاملة
No-oven Stove Top Whole Wheat Pizza بيتزا بدون فرن بدقيق الحبة الكاملة 
Scroll down for English post
طلبت مني إحدى المتابعات أن أحضر لها بيتزا بدون استخدام الفرن، ولحسن الحظ كنت قد حضرت عجينة بيتزا بالفعل لأحضرها للغداء، ووعدتها أن أحضر جزء منها فوق البوتاجاز ولكن الحقيقة للذتها وسهولتها حضرتها كلها فوقه، طريقة جديدة وسهلة لعمل البيتزا لكل من ليس لديه فرن بالمنزل، كما أنها رائعة في الصيف والحر عندما
لا نريد أن نسخن الفرن ونخبز في مطبخ ساخن!
نصيحة الوصفة:
1- يجب طهي العجين أولاً كما هو موضح بالخطوات وعدم الاستعجال بوضع المكونات من البداية.
2- يجب متابعة العجين أثناء الطهي حتى لا يحترق من أسفل فهو يجهز في ثواني.
* لوقت أقل يمكنكم تحضيرها بعجينة العشر دقائق هنا

الوصفة تكفــي: 2 بيتزا صغيرة
وقت التحضير: 20 إلى 30 دقيقة
وقت الطهــــي: 5 دقائق
One of my followers asked me to make a recipe for a pizza on stove top without using oven, and luckily I was going to make pizza and the dough was ready! So I promised her to make a part of it on stove top, but then I found it easy and delicious! So I made it all on stove top! It's great for people who don't have ovens, yet very easy to make especially in hot weather when we don't want to use the oven and bake in a hot kitchen!

Recipe tip:
1 - You must cook the dough first, as shown in the steps, don't rush and add the topping from the beginning. 
2 - You must keep an eye on the dough during cooking, as it may burn very quickly.
* For saving time making pizza you could use 10 minutes pizza dough.

Serves: 2 small pizzas
Prep. time: 20 to 30 minutes 
Cooking time: 5 minutes

Scroll down for English recipe
المقادير:
للعجين:
1 كوب دقيق لجميع الاستخدامات
1/2 كوب دقيق الحبة الكاملة
2 ملعقة طعام زيت زيتون
1 ملعقة شاي خميرة جافة
رشة سكر
رشة ملح
رشة زعتر
ماء للعجن 

للحشو:
4 ملعقة طعام من صلصة البيتزا
3 ملعقة طعام زيتون أسود شرائح
1/4 كوب فلفل رومي مقطع صغير
3 ملعقة طعام جبن شيدر أو رومي
3 ملعقة طعام جبن موتزاريللا
2 من جبن المثلثات مقطعة

الطريقة:
1- نخلط الدقيق مع الملح والزعتر ثم نقوم بعمل حفرة بالوسط ونضع بها القليل من الماء مع الزيت والخميرة والسكر ونبدأ في تجميع العجين والعجن لمدة عشر دقائق ونتركها تختمر بمكان دافئ 20 دقيقة أو أكثر حسب الوقت المتاح.
2- نقسم العجين اثنين ونفرد كل جزء بشكل دائري ونقوم بعمل ثقوب باستخدام الشوكة.


3- نسخن مقلاة على درجة حرارة عالية جداً، وبمجرد أن تسخن جيداً نضع عليها العجين المفرود ونتركه 40 إلى 60 ثانية تقريباً حسب السمك ليكتسب لون ذهبي ثم نقلب العجين 40 إلى 60 ثانية ونقلبه مرة أخيرة على أول وجه.



4- سريعاً نفرد الصلصة وباقي المكونات على البيتزا ونغطيها فوراً ليذوب الجبن ونهدئ الحرارة لمتوسطة لمدة 40 إلى 60 ثانية ثم نطفئ الحرارة ونتركها مغطاه لدقيقة أو اثنين.


5- تقدم فوراً أو توضع بالفريزر بمجرد أن تبرد ووقت التقديم تسخن، وبالهناء والشفاء :)
No-oven Stove Top Whole Wheat Pizza بيتزا بدون فرن بدقيق الحبة الكاملة
No-oven Stove Top Whole Wheat Pizza بيتزا بدون فرن بدقيق الحبة الكاملة
Baby girl couldn't wait! ^_^ طفلتي لم تستطع الانتظار
Ingredients:
For the dough :
1 cup all purpose flour
1/2 cup Whole wheat flour
2 tbsp olive oil
1 tsp dry yeast
1 pinch sugar
1 pinch salt
Pinch of thyme
Little Water to knead

For stuffing :
4 tbsp of pizza sauce
3 tbsp sliced ​​black olives
1/4 cup bell pepper, diced
3 tbsp cheddar cheese
3 tbsp Mozzarella cheese
2 cheese triangles

Directions:
1 - Mix the flour with salt and them, then make a hole in the center and put little water with the oil, yeast, and sugar then mix and knead for about 10 minutes, leave to rise in a warm place for about 20 minutes or more if you have time.
2 - Divide the dough by two and roll each half, then dock the dough using a fork .
3 - Heat a medium small pan on a very high temperature, once it's heated well, place the rolled dough and let cook for about 40 to 60 seconds till light golden, then flip for another 40 to 60 seconds, flip again one last time.
4 - Quickly spread the pizza sauce and add the toppings and cover,  lower the heat to medium and let cook for 40 to 60 seconds then turn off the heat and let it covered for a minute or two.
5 - Serve immediately or place in the freezer once cold and heat right before serving, and... Bon Appétit :)

Comments