Anchovy Caper Cheesy Quick Pizza بيتزا الأنشوجة والكابري
Scroll down for English post
الكثير من الناس يطلقون عليها بيتزا نابوليتانا، ولكن من خلال بحثي أدركت أن البيتزا نابوليتانا الأصلية تصنع من جبن موزاريلا (الجاموسي تحديداً) والريحان ونوع خاص من الطماطم (سان مارزانو)، وزيت الزيتون البكر الممتاز! هذا كل شيء! لذلك لست متأكدة من أين جاءت هذه التسمية
-بيتزا نابوليتانا- لبيتزا الأنشوجة اللذيذة! ربما لها إصدارات مختلفة في إيطاليا! لا أعرف حقيقة، وسأكون ممتنة إذا أجبني شخص إيطالي على هذا السؤال!
-بيتزا نابوليتانا- لبيتزا الأنشوجة اللذيذة! ربما لها إصدارات مختلفة في إيطاليا! لا أعرف حقيقة، وسأكون ممتنة إذا أجبني شخص إيطالي على هذا السؤال!
إذن سواء أسميتهموها بيتزا نابوليتانا أو بيتزا الأنشوجة والكابري تظل وصفة لذيذة جداً ويجب أن تجربوها! كما يمكنكم إعدادها في بضع دقائق فقط مع وصفتي لعجينة العشر دقائق :)
الوصفة تكفــي: 2 إلى 4 أشخاص (2 بيتزا)
وقت التحضير: 15 إلى 20 دقيقة
وقت الخبـــــز: 10 إلى 15 دقيقة
الوصفة تكفــي: 2 إلى 4 أشخاص (2 بيتزا)
وقت التحضير: 15 إلى 20 دقيقة
وقت الخبـــــز: 10 إلى 15 دقيقة
Many people call it Pizza Napoletana, but from my searches I realized that the real pizza napoletana is made of buffalo mozzarella, basil, San Marzano tomatoes, and extra version olive oil! That's it! So I'm not sure where the name Neapolitan pizza came from for this delicious anchovy pizza! Maybe it has versions in Italy? I don't know, I would appreciate an answer to that from an Italian!
So call it pizza Napoletana or anchovy & caper pizza it's still very delicious an a must try recipe! And you can prepare it in just few minutes with my 10 minute pizza dough recipe :)
So call it pizza Napoletana or anchovy & caper pizza it's still very delicious an a must try recipe! And you can prepare it in just few minutes with my 10 minute pizza dough recipe :)
Serves: 2 to 4 people (2 pizzas)
Prep. Time: 15 to 20 minutes
Baking time: 10 to 15 minutes
Scroll down for English recipe
1/2 إلى 2/3 كوب صلصة البيتزا
18 من شرائح فيليه أنشوجة أو حسب الرغبة
2 إلى 3 ملعقة طعام كابري أو قبار مصفى
1 كوب جبن موتزاريللا مبشور
1 إلى 2 ثمرة فلفل أخضر حار مقطع شرائح
18 من شرائح فيليه أنشوجة أو حسب الرغبة
2 إلى 3 ملعقة طعام كابري أو قبار مصفى
1 كوب جبن موتزاريللا مبشور
1 إلى 2 ثمرة فلفل أخضر حار مقطع شرائح
الطريقة:
1- نجهز العجين في عشر دقائق كما بالوصفة المذكورة بالرابط أعلاه، ثم نقسم العجين لاثنين ونفرد كل نصف بصينية خبز لتحضير 2 بيتزا.
1- نجهز العجين في عشر دقائق كما بالوصفة المذكورة بالرابط أعلاه، ثم نقسم العجين لاثنين ونفرد كل نصف بصينية خبز لتحضير 2 بيتزا.
2- نفرد الصلصلة على كل بيتزا.
3- نوزع جبن الموتزاريللا.
4- نوزع شرائح الفلفل والكابري / القبار وفيليه الأنشوجة، وتوضع بالفرن الحار 10 دقائق تقريباً أو إلى أن تنضج.
5- نخرج البيتزا من الفرن ونقطعها.
6- تقدم ساخنة فوراً أو تبرد وتوضع بالفريزر ويعاد تسخينها وقت الحاجة بفرن ساخن أو بالميكروويف فور خروجها من الفريزر وستبقى طازجة كما لو أنها مخبوزة فوراً، بالهناء والشفاء :)
Ingredients:
10 minutes pizza dough as followed here
1/2 to 2/3 cup pizza sauce
18 anchovy fillets, or to your preference
2 to 3 tbsp capers
1 cup grated Mozzarella cheese
1 to 2 green chili pepper (medium hot), sliced
Directions:
1 - Prepare the dough in ten minutes as the recipe mentioned above. Preheat the oven 220 C. Divide the dough by two and roll each one on a baking sheet or tray two make 2 pizzas.
2 - Spread the pizza sauce over the rolled dough.
3 - Sprinkle mozzarella cheese.
4 - Add pepper slices, capers, and anchovy fillets, into the hot oven for about 10 minutes or until done.
10 minutes pizza dough as followed here
1/2 to 2/3 cup pizza sauce
18 anchovy fillets, or to your preference
2 to 3 tbsp capers
1 cup grated Mozzarella cheese
1 to 2 green chili pepper (medium hot), sliced
Directions:
1 - Prepare the dough in ten minutes as the recipe mentioned above. Preheat the oven 220 C. Divide the dough by two and roll each one on a baking sheet or tray two make 2 pizzas.
2 - Spread the pizza sauce over the rolled dough.
3 - Sprinkle mozzarella cheese.
4 - Add pepper slices, capers, and anchovy fillets, into the hot oven for about 10 minutes or until done.
جميلة سلمت يداكِ
ReplyDeleteأحب الأنشوجة يم يم ^_^