Thin Crust Pizza Margherita بيتزا مارجريتا رقيقة

Thin Crust Pizza Margherita بيتزا مارجريتا رقيقة

Scroll down for English post
أحب البيتزا جداً ويمكن أن آكلها يومياً دون أي ملل، قمت بالكتابة عن البيتزا مسبقاً وكيفية عمل عجينة بيتزا ممتازة، لذا يمكنكم قراءة التفاصيل لتعرفوا أفضل النصائح لعمل عجينة البيتزا، ولا تنسوا أهم نصيحة، كلما عجنتم أكثر كلما حصلتم على طعم أفضل وألذ. سوف أريكم الخطوات الآن :)

الوصفة تكفــي: شخصين كوجبة تسلية
وقت التحضير: ساعة (تخمير العجين)


وقت الخـــــبز: 7 دقائق
I love pizza! I can eat it everyday without getting bored! I posted before about pizza and how to make perfect pizza dough, so you can check it out for tips and tricks while making pizza, and don't forget the most important tip, the more you knead, the better flavor yo get. I'm not so good at telling stories so I will just show you the steps now ;)
Serves: 2 people as snack
Prep. Time: 1 hour (proofing)
Cooking Time: 7 minutes approx.
Scroll down for English recipe
المقادير:
للعجين:
1 كوب دقيق (يفضل دقيق الخبز)
1/3 كوب ماء دافئ
1/4 ملعقة شاي خميرة جافة
1/4 ملعقة شاي ملح
1/4 ملعقة شاي سكر
1/2 ملعقة طعام زيت زيتون

لبيتزا المارجريتا:
2 ثمرة طماطم متوسطة مقشرة (هنا طريقة تقشير الطماطم بسهولة)
3/4 كوب جبن بارميزان مبشور
3/4 كوب جبن موتزاريلا مبشور
1 فص ثوم صغيرمقطع شرائح رفيعة أو مفروم (اختياري)
2 ملعقة طعام هاينز تشيلي صوص
2 ملعقة طعام ورق ريحان مقطع شرائح
رشة ملح
رشة سكر

الطريقة:
1- تخلط جميع مكونات البيتزا وتعجن لمدة 5 إلى 10 دقائق، هنا طريقة العجن الصحيحة.

2- تقسم العجين إلى اثنين وتوضع في مكان دافئ أو في حرارة الغرفة لمدة ساعة لتختمر ضعف حجمها وهنا بعدما اختمرت.



3- تقطع الطماطم عشوائياً وتوضع في مقلاة على النار مع رشة ملح ورشة سكر وتترك حتى يصبح قوامها طري وثقيل لمدة 10 دقائق تقريباً.



4- بعد اختمار العجين نسخن الفرن على 260 درجة أو أعلى درجة حرارة، نفرد العجين كل واحدة جيداً بسُمك 2 مم ونبدأ بتجهيز المكونات.


5- نخلط الطماطم بالثوم ونوزعها على العجين ثم أوراق الريحان (الحبق) المقطعة وفوقها جبن البارميزان والموتزاريللا.

Thin Crust Pizza Margherita بيتزا مارجريتا رقيقة

Thin Crust Pizza Margherita بيتزا مارجريتا رقيقة

Thin Crust Pizza Margherita بيتزا مارجريتا رقيقة

6- توضع في الفرن السابق تسخينة لمدة 7 دقائق أو إلى أن يصبح لونها ذهبي.

قبل Before
Thin Crust Pizza Margherita بيتزا مارجريتا رقيقة

بعد After
Thin Crust Pizza Margherita بيتزا مارجريتا رقيقة


7- تقدم فوراً بالهناء والشفاء :)

Thin Crust Pizza Margherita بيتزا مارجريتا رقيقة

Ingredients:
For the dough:
1 cup bread flour
1/3 cup warm water
1/4 tsp dry yeast
1/4 tsp salt
1/4 tsp sugar
1/2 tbsp olive oil

For pizza Margarita:

2 peeled tomatoes (How to peel tomatoes properly and easily)
3/4 cup grated Parmesan
3/4 cup grated mozzarella
1 clove of garlic, sliced thinly or minced (optional)
2 tbsp Heinz chili sauce
2 tbsp chopped basil
pinch of salt
pinch of sugar

Directions:
1- Mix all the dough ingredients together and knead for about 5 to 10 minutes, here is how to knead properly.


2- Divide the dough by half and proof in a warm place or room temperature for about an hour or till double sized.
3- Chop the tomatoes roughly and place in a pan over medium low heat for 10 minutes to tenderize and get thicker.
4- When the dough is ready preheat the oven 500 f (260 c) or the highest setting then roll the dough about 2mm thick, and prepare the ingredients.
5- Mix the tomato and garlic and spread over the dough, then sprinkle the basil, Parmesan and mozzarella.
6- Place into the oven for about 7 minutes or till golden.
7- Serve immediately, and... Bon Appétit

Thin Crust Pizza Margherita بيتزا مارجريتا رقيقة

Comments

Post a Comment

Your comments really make my day and encourage me to give you more lovely recipes, so please don't hesitate ^_^
أعجبتك الوصفة؟ ضع تعليق يسعدني ويشجعني على تقديم المزيد ^_^