فيسبوك Google plus جوجل بلس Instagram انستجرام Pinterest بينتريست Twitter تويتر

Monday, June 7, 2010

Best Ever Homemade Pizza ألذ بيتزا ستافد كراست بالبيت



Best Ever Homemade Pizza ألذ بيتزا ستافد كراست بالبيت

تم التحديث بتاريخ 6 أغسطس 2016 updated on August 6, 2016

Scroll down for the post in English!

أعرف، لقد مرت فترة منذ آخر مرة كتبت فيها أعذروني. سأريكم اليوم كيفية عمل بيتزا الستافد كراست ونصائح لعمل عجينة ممتازة ومضبوطة، سأتكلم أولاً عن هذه النصائح ومن ثم سأضيف الوصفة بالصور إن شاء الله.

نصائح لعمل أفضل عجينة بيتزا:

1- يجب أن نعلم دائماً أن الدقيق يختلف باختلاف المكان ونسبة الرطوبة الموجودة به، أي أنه ربما يحتاج إلى كمية أقل من السائل أو كمية أكثر في أحيان أخرى، لذلك لا يجب أن نتمسك بالمقادير الموجودة أمامنا في أي وصفة عجين بالجرام! ولكن يفضل أن نقوم بإضافة السائل تدريجياً على أربعة أجزاء ونعجن بعد كل جزء، إلى أن يتماسك الخليط وتصبح العجينة قطعة واحدة، مجرد أن تصبح هكذا يجب أن نتوقف عن إضافة المزيد من السائل فحينها فقط تكون مقاديرها مضبوطة مع التأكد من أنه تم العجن جيداً وليس فقط تقليب المقادير.
2- إذا كان المراد أن تكون العجينة مقرمشة فالأفضل استخدام الماء أو الحليب كسائل العجن مع ترقيق العجينة عند الخبز وخبزها إلى أن تصبح مقرمشة وذهبية من أسفل، أما إذا كان العكس - عجينة طرية - فالأفضل إستخدام الزبادي، أو نصف المقدار زبادي والنصف الآخر حليب أو ماء، وعدم تركها مدة طويلة بالفرن، فور نضوجها نخرجها.
3- إذا رغبنا في إضافة البيض للعجينة ولم يكن في المقادير فالأفضل إضافته كجزء من مقدار السائل، كمثال إذا كان عندنا كوب من السائل نستبدله بكوب إلا ربع مع بيضة أو اثنين مثلا.
4- كلما زادت فترة تخمير العجين كلما كان أفضل عند فردها وتشكيلها وخبزها، وهذه الفترة تتراوح بين 30 دقيقة إلى ساعتين فقط حتى لا تصبح حامضة بالطعم.
5- لإكساب عجين البيتزا طعم رائع، نضيف الزعتر الجاف إليها.
6- في حالة استخدام الخلاط الكهربائي، نتوقف عن الخلط مجرد أن تصبح العجينة كالكرة أو كقطعة واحدة، ثم نعجن بأيدينا لمدة لا تقل عن 10 دقائق أو نعجن باستخدام العجان الخاص.
7- كلما زاد وقت العجن باليد كلما كانت العجينة لينة، ناعمة وسهلة التشكيل، ولذيذة بالطعم.
8- هناك بعض الأشياء التي تقتل الخميرة وهي: الملح، ودرجة الحرارة العالية جدا أو المنخفضة جدا عند تخمير العجين، لذلك عند خلط العجين يجب الابتعاد عن خلط الخميرة مع الملح مباشرة، فنخلط الملح مع المقادير الجافة أولاً ثم نضيف الخميرة، أيضا عند تخمير العجين يوضع في مكان دافئ وليس ساخن جداً ولا بارد جداً.
9- عند إضافة أي نوع جبنة على وجه البيتزا سواء موتزاريلا أو غيرها وكانت البيتزا سميكة تحتوي الكثير من المكونات، لا تضاف الجبنة في أول مرة ندخل فيها البيتزا للفرن، ولكن بعد عشر دقائق من إدخالها الفرن حتى لا تحترق الجبنة، أما في حالة البيتزا الرفيعة فنضع الجبن قبل دخولها الفرن على حرارة عالية 220 مئوية وتأخذ عشر دقائق للنضج.

I know it's been a while since last time, I was busy with my first wedding anniversary. I'll tell you about it later, but now I'm going to tell you how to make a great pizza dough, and how to make a delicious stuffed crust pizza. First I'm going to tell you the tips for a great dough, and then start with the recipe.


Tips for a perfect pizza dough:
1- Always know that the flour differs from a place to another, due to humidity percentage in each city! So don't just stick to the measurements by gram, when it comes to bread and pizza dough recipes. Add the liquid gradually to the dry ingredients, and mix  after each addition, once the dough forms one piece, stop adding liquid, that's exactly when the dough is just perfect, and no problem if you feel the mix needs more liquid, bud make sure you mixed it well and it will get softer while proofing.
2- If you want the dough to be crispy, use the water as liquid and make the dough thin, and if you want it soft and tender, use yogurt as liquid or half yogurt and half milk.
3- If you want to add eggs to the dough mix for extra nutrients, add it as a part of the liquid ingredient mentioned in the recipe - if eggs are not included in the recipe - for example if you have 1 cup of water and you want to add 1 egg, add 3/4 cup of water and 1/4 cup of eggs.
4- The longer you proof the dough in warm place, the better it gets, but don't leave it out of the refrigerator for more than 2 hours, or else it will have a citrus bitter taste.
5- For a great flavor add dried thyme to the dough.
6- If you use the food processor to mix the dough, once it forms a ball, turn it off and transfer the dough to a bowl or on a floured surface, and knead it well with your hands for at least 10 minutes (or use a stand mixer if available!)
7- The more you knead the dough with your hands, the better it is when you roll it, and the more tender and easy to form, and it will taste delicious!!
8- Things that kill the yeast are: salt, too much hot or too cold place or ingredients, so when mixing try not to mix the yeast directly with the salt (mix the salt first with dry ingredients), and leave the dough in a warm temperature.

9- If you want to add cheese on the top of the pizza, don't add in the beginning, add it 10 minutes after you put the pizza in the oven, so the cheese doesn't burn.

Scroll down for the recipe in English

المقادير:
للعجين:
2 كوب دقيق
نصف كوب زبادي
نصف كوب حليب دافئ
نصف ملعقة طعام خميرة جافة
نصف ملعقة طعام زعتر جاف
ملعقة شاي ملح
نصف ملعقة شاي سكر
ملعقة شاي كمون
ربع كوب زيت زيتون

للحشو:
2 حبة فلفل أخضر مقطع شرائح
2 حبة طماطم مقطعة شرائح
1 كوب عيش غراب مقطع شرائح
2 كوب بيبروني أو سوسيس أو سلامي مقطع شرائح (حسب الرغبة)
1 كوب شرائح زيتون أسود مخلل
3 ملعقة طعام جبن كريمي أو فيتا
5 ملعقة طعام صلصة بيتزا
3 كوب جبنة موتزاريلا (أفضل نوع أستخدمه الآن هو دومتي بلاس)
8 مكعبات جبن كريمي أو مثلثات لا فاش كي ري

الطريقة:
1- نضع الدقيق في وعاء مع الزعتر الجاف والملح والكمون ونخلط، ثم نقوم بعمل حفرة في الخليط الجاف ونضيف الخميرة والسكر والزبادي ونبدأ في العجن، ثم نضيف الحليب على مرتين مع العجن بينهما للتأكد إذا كانت العجينة تحتاج أكتر أم لا كما تم ذكره بالنصائح، ونضيف الزيت وبعد أن تتماسك العجينة نعجنها باليد لمدة 3 إلى 5 دقائق تقريبا.
2- نشكل العجينة مثل الكرة ونضعها في الوعاء وندهنها زيت زيتون ونغطيها بقماشة قطن أو بقطعة نايلون ونتركها تخمر في مكان دافئ لمدة من 30 إلى 60 دقيقة.



3- عندما يخمر العجين نجهز الفرن على درجة حرارة 250 مئوية أو 480 فهرنهايت، ونبدأ بفرد العجين في صينية مستديرة بحيث يكون العجين خارجها بمقدار واحد بوصة.



4- نبدأ بتجهيز جبن كيري أو لافاش كي ري بتقطيعها مستطيلات متساوية ووضعها بالتساوي عند أطراف العجين بهذا الشكل.


5- نطبق أطراف العجين لتغطية الجبن بهذا الشكل.



6- نخلط جبن فلاديلفيا مع صلصة الطماطم جيدا ونفرد الخليط برفق على العجين.


7- عند إضافة باقي المكونات أفضل أن أضيف السوسيس أولاً ثم الفلفل ثم الطماطم، حتى تنزل عصارة الطماطم على الفلفل وتأخذ طعمه إلى السوسيس (حقاً طعم رائع)، أما بالنسبة للمشروم والزيتون فيمكن إضافتهم بأي شكل مفضل، إذن فلنضيف السوسيس أولاً بشكل متساوي كالتالي.



8- نضيف الفلفل والطماطم والمشروم والزيتون، ثم نضعها في الفرن الساخن لمدة 10 دقائق.
9- بعد عشر دقائق نخرج البيتزا من الفرن ونضيف لها الموتزاريلا.



10- نعيد البيتزا للفرن لمدة ثلاث دقائق أو حتى تذوب الجبنة تماماً، ثم نخرجها.



11- تقطع بالشكل المفضل وتؤكل (ممم حقاً لذيذة) وبالهناء والشفاء. :)

Best Ever Homemade Pizza ألذ بيتزا ستافد كراست بالبيت

Ingredients:
For the dough:
2 cups flour
1/2 cup yogurt
1/2 cup warm milk
1/2 tbsp dry yeast
1/2 tbsp dried thyme
1 tsp salt
2 tbsp sugar
1 tsp cumin
1/4 cup olive oil

For  the topping:
2 bell peppers, sliced.
2 tomatoes, sliced.
1 cup mushroom, sliced.
2 cups pepperoni, sliced or sausage or salami. (whatever you wish to add)
1 cup black olive pickle slices.
3 tbsp Philadelphia cheese, or Feta.
5 tbsp pizza sauce.

3 cups mozzarella cheese (I LOVE it)
8 cubes cream cheese or 8 cheese triangles (La vache quit rit).

Directions:

1- place the flour, thyme, salt, and cumin and mix together, make a hole in the center of the mix, and place the yeast, sugar, and yogurt, and mix together, add half of the milk and knead, like I said in the tips stop adding liquid once you feel the mix is one piece of dough, and add the olive oil and knead well with your hands for about 3  to 5 minute.
2- place the dough in a bowl sprinkle it with olive oil and cover it with plastic or piece of cotton cloth, put it in a warm place for 30 to 60 minutes.
3- When the dough is ready, preheat the oven 250° C (480° F), place the dough on a round baking tray, and spread it, if you feel it shrinks again leave it for 15 minutes, and spread it to be 1 inch out of the baking  tray.
4- prepare La Vache Qui Rit cheese triangles and cut them into even rectangles and place them in the dough edges like this.
5- cover the dough edges with the 1 inch that we left in the beginning, and start adding the topping.
6- Mix Philadelphia cheese with the tomato paste together and gently spread the mix on the dough.
7- When adding the rest of the topping, I prefer adding the pepperoni first, then the bell pepper, and then the tomato, so the juice that's coming out of the tomato in the oven will come down and take the flavor of the bell pepper down to the pepperoni (Yum), about the mushroom and olive it's OK add them anyway you want, so first add the pepperoni evenly like this.
8- Add the bell pepper and tomato slices with the olive and mushroom, and put it in the oven for 10 minutes.
9- After 10 minutes take the pizza out of the oven and add the mozzarella cheese.
10-Back into the oven for about 3 minutes or tell the mozzarella melt well.
11-Cut it the way you want serve hot.. Bon Appétit (Yummy) I LOVE it :)

36 comments:

  1. I HAVE to try pizza dough with yogurt! What a great idea! :)

    ReplyDelete
  2. Friday Delights: Thanks :)
    Mo: Thanks, it really is so good with yogurt :)

    ReplyDelete
  3. Thanks for sharing your tips and recipe of such an awesome looking pizza. Happy wedding anniversary!

    ReplyDelete
  4. Thanks for the tips and what a delicious stuffed crust!

    ReplyDelete
  5. Your pizza looks really delicious. Thank you for sharing the recipe and great tips for making the dough. Happy 1st Wedding Anniversary.

    ReplyDelete
  6. Loved your tips and the photos of your pizza. Happy anniversary.

    ReplyDelete
  7. now thats a really interesting pizza, I never thought of mixing cream cheese into the sauce!
    and your tips are wonderful!! thanks so much for sharing

    ReplyDelete
  8. Your pizza looks delicious, yummy

    ReplyDelete
  9. Great step by step photos. I like the use of yogurt in the dough. Thanks for sharing.

    ReplyDelete
  10. Wonderful tips:) Amazing pizza and ingredients...a keeper!

    ReplyDelete
  11. Thanks for the tips. Your pizza is mouthwatering!

    ReplyDelete
  12. Belinda: You are welcome, Thanks :)

    Cook with Madin: Thanks :) , you are welcome and thanks for the congratulations :)

    The Mom Chef: Thanks :)

    Chef Dennis: I'm happy for your comment Thanks so much :)

    gringarl: Thanks :)

    Cooking with Kait: Thanks:), you are welcome.

    Magic of Spice: Thanks so much :)

    Cherine: You are welcome, you have to try it, it was really great :)

    ReplyDelete
  13. Yogurt in the dough sounds wonderful, I can't wait to try it. Great tips- now I have no excuse for having a perfect pizza crust!

    ReplyDelete
  14. Hope you try it and like it :)

    ReplyDelete
  15. Such a unique recipe for pizza dough! And the sauce sounds so unique too! Bookmarked to try out for my next pizza night!

    ReplyDelete
  16. That is one mean pizza,,,the stuffed crust has got my attention for sure!

    ReplyDelete
  17. The Housewife: I hope you like it :)

    nina: Thanks, it was really great, specially the flavor of the cheese in the edges, it was like butter, so yummy. :)

    ReplyDelete
  18. Hello,


    We bumped into your blog and we really liked it - great recipes YUM YUM.
    We would like to add it to the Petitchef.com.

    We would be delighted if you could add your blog to Petitchef so that our users can, as us,
    enjoy your recipes.

    Petitchef is a french based Cooking recipes Portal. Several hundred Blogs are already members
    and benefit from their exposure on Petitchef.com.

    To add your site to the Petitchef family you can use http://en.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form or just go to Petitchef.com and click on "Add your site"

    Best regards,

    Vincent
    petitchef.com

    ReplyDelete
  19. I love the addition of yogurt to your dough recipe and the stuffed crust. I haven't done either before, but cannot wait to try it now!

    ReplyDelete
  20. Thanx for this pizza crust recipe. specialy i like your instruction about texture of crust
    if you want cripy then ...
    if you want soft then....
    Thanx again for these details,
    Bravo,

    ReplyDelete
  21. You are welcome Sadaf, thanks :)

    ReplyDelete
  22. This was what I was looking for. I will prepare this pizza for dinner. Thanks for sharing!

    ReplyDelete
  23. You are welcome, glad to hear that from you, hope you like it :)

    ReplyDelete
  24. Oh wow, what a great looking slice of pizza! Love that you used Kiri cheese ;)
    Really good advice, I'm not much of a baker and can use all the tips there are!

    ReplyDelete
  25. :)) What a coincidence, glad you found them useful, hope you try this pizza it's really yummy :)

    ReplyDelete
  26. All I can say say is wow! i love pizza especially stuffed crust pizza!

    ReplyDelete
  27. Glad you like it, thanks for stopping by :)

    ReplyDelete
  28. Those are great tips--how did you know I was thinking about making pizza?

    ReplyDelete

Your comments really make my day and encourage me to give you more lovely recipes, so please don't hesitate ^_^
أعجبتك الوصفة؟ ضع تعليق يسعدني ويشجعني على تقديم المزيد ^_^