Feta Omelette أومليت بجبن الفيتا
Scroll down for English post
وصفة اليوم خفيفة وسريعة خاصة بالإفطار أو العشاء، سبق وأن قمت بإضافة طريقة أخرى للأومليت بمكونات مختلفة أتمنى أن تجربوها أيضاً، اليوم سوف أقوم بعمل الأومليت مع جبن الفيتا لجميع محبيها.
نصيحة الوصفة:
1- يجب أن يتم طهي الأومليت على حرارة هادئة حتى لا يحترق دون أن ينضج من الوسط.
2- لا نقم بزيادة الملح لوجود ملح بالجبن.
3- يمكن استخدام طبق لقلب الأومليت بوضع الأومليت في الطبق ثم قلبه في المقلاة بحرص.
الوصفة تكفــي: شخص إلى شخصين
وقت التحضير: 2 دقيقة
وقت الطهــــي: 5 دقائق
Today's recipe is light and quick specially for breakfast or dinner, I have already made Omelette with different ingredients before I hope you try it too, today I will make Feta Omelette for all Feta lovers :)
Recipe Tip:
1- You should cook the omelette on low heat so it wont burn without cooking from inside.
2- Don't add much salt to the omelette, you already have salt in the cheese.
3- You can use a plate to flip the omelette by place it in the plate then carefully reverse it to the pan.
Serves: 1 to 2 people
Prep. Time: 2 minutes
Cooking Time: 5 minutes
Scroll down for English recipe
المقادير:
2 حبة بيض
2 ملعقة طعام بصل، قطع صغيرة
2 ملعقة طعام طماطم، قطع صغيرة
1 ملعقة طعام بقدونس مفروم
ملح وفلفل وكمون
1/8 كوب جبن فيتا
1 ملعقة طعام زبد
1 ملعقة طعام زبد
الطريقة:
1- نبدأ بخلط المكونات كلها ما عدا الزبد وجبن الفيتا.
2- نذيب الزبد بمقلاة على حرارة متوسطة لهادئة.
3- نضيف خليط الأومليت برفق إلى المقلاة وننتظر بضع دقائق إلى أن يتماسك الأومليت قليلاً ونضيف قطع الجبن.
4- يمكن تغطية الأومليت أو وضعه تحت نار شواء الفرن حتى يتماسك من الوجه ثم نقوم بقلبه على الوجه الآخر.
5- نترك الأومليت ينضج دقائق قليلة ثم يقدم ساخن وبالهناء والشفاء :)
Ingredients:
2 eggs
2 tbsp chopped onion
2 tbsp chopped tomato
1 tbsp chopped parsley
salt, pepper & cumin to taste
1/8 cup Feta cheese
1 tbsp butter
Directions:
1- Start mixing all ingredients except butter & Feta.
2- Melt the butter in a pan on medium low heat.
3- Gently add the mixture to the pan and let it 1 minute to hold from the bottom and add the Feta crumbs.
4- Cover the pan or put it under the oven top fire for a minute to hold from the top and then carefully flip the omelette.
5- Let it cook for couple of minutes and serve immediately, et voila... Bon Appétit :)
Mmmmm, feta is a gorgeous thing. Sounds like a wonderful omelette! :)
ReplyDeleteThe "always first" Kiri, thanks for your sweet comments :)
ReplyDeleteI am so into omelets lately, yours looks absolutely delicious, love feta!
ReplyDeleteI love adding feta to eggs because you can add just a little bit and it adds so much flavor. Beautiful pics and great recipe!
ReplyDeleteThanks Tiffany, glad you like it :)
ReplyDeleteThanks so much for your comment Maggie :)
I love feta!!! One of my most favs
ReplyDeleteGlad you do, thanks for stopping by :)
ReplyDeleteYour photos looks great--that top one is so appetizing!
ReplyDeleteThanks, so happy to hear that :)
ReplyDeleteHi, I'm visiting from Foodbuzz. Great post- simple and yummy. And I love feta cheese!
ReplyDeleteThanks and welcome :) you have a nice blog I loved it :)
ReplyDeleteHi there, great recipe! I had something similar for breakfast yesterday, but I added spinach instead of parsley. will have to try this variation. Fresh herbs always make a dish! Thanks for the gorgeous pictures, too!
ReplyDeleteThanks Liz for stopping by, happy to read your comment :)
ReplyDeleteThat is a wonderful way to start the day ..a breakfast full of color and flavor
ReplyDeleteThanks Sawsan, glad you stopped by :)
ReplyDelete