Nutella Stuffed Pancakes بان كيك محشي نوتيلا

Nutella Stuffed Pancakes بان كيك محشي نوتيلا


Scroll down for English post
أول مرة قررت تحضير هذا الطبق كان خليط البانكيك ثقيل عن قوام النوتيلا ففشلت للأسف، فحاولت الوصول للقوام المناسب خليط البان كيك مع تجميد النوتيلا ليسهل حشوها داخل البانكيك أثناء طهيه، دون أن تختلط بخليط الكيك! (وهذه الفكرة الرائعة رأيتها في وصفات أخرى).

 الطعم رائع أتمنى أن تستمتعوا به، ويمكنكم تزيين البان كيك بحبات البندق المحمص مع نوتيللا أو صوص الشوكولاتة!

نصيحة الوصفة:
1- لا نخرج كل أقراص النوتيلا من الفريزر حتى لا تذوب فقط نخرج القطعة التي نحتاجها وقت طهي البانكيك، أو إذا كنا سنجهز كل البان كيك في مقلاة كبيرة نخرجها كلها.
2- يفضل استخدام دقيق الكيك فهو يعطي قوام هش أكثر للبانكيك

3- يمكنكم التحكم في كمية السكر حسب الرغبة ملعقتين أو 3.

الوصفة تكفــي: 6 بانكيك تقريباً
وقت التحضير: 5 دقائق
وقت الطهــــي: 15 دقيقة تقريباً

First time I decided to make that dish, I failed! The batter was too thick for Nutella texture, and it was a mess! So I decided to make another version of pancakes and freeze Nutella to be able to stuff it without a mess! (a great idea that I saw in some other recipes!).
The taste is great, you could garnish with more Nutella or chocolate sauce, and/or toasted hazelnuts I hope you all like it!

Recipe tips:
1- Don't get all Nutella discs out of the freezer, unless you're going to use them right away, or it will melt!
2- It's better to use cake flour, to get a fail proof fluffy texture!
3- Adapt the amount of sugar to your liking! 2 or 3 tablespoons.

Serves: 6 people
Prep. Time: 5 minutes
Cooking Time: 15 minutes

Scroll down for English recipe
المقادير:
للبان كيك:
1 كوب دقيق كيك ذاتي الاختمار self raising 
1/2 كوب + 2 ملعقة طعام حليب سائل
2 ملعقة شاي بيكينج باودر
1/4 ملعقة شاي ملح
2 إلى 3 ملعقة طعام سكر
1 ملعقة طعام زيت دوار الشمس
حبة بيض

للحشو:
2/3 كوب نوتيللا


الطريقة:
شاهدوا فيديو الوصفة هنا:

1- نجهز ورق زبدة ونشكل دوائر من النوتيلا، ثم نضعها بالفريزر ونتركها حوالي 20 دقيقة لتجمد.
2- نخلط الدقيق مع الملح والبيكينج باودر، وبمضرب اليد نخلط البيض والزيت والسكر والحليب.
3- نضيف المكونات الجافة للسائلة ونخلط بمضرب اليد.
4- نضع مقلاة غير قابلة للالتصاق على حرارة هادئة لتسخن و
ندهنها زيت، ثم نضع من خليط البانكيك طبقة بالمقلاة.
5- نأخذ قرص نوتيلا ونضعه فوق طبقة البانكيك ونغطيه فقط بالقليل من خليط البانكيك، ونتركه ينضج حوالي 3 دقائق على الجهة الأولى.
6- بعد أن يصبح البان كيك ذهبي اللون من أسفل نقلبه بحرص على الجهة الأخرى، ونتركه ينضح حوالي دقيقتين أو ثلاثة.

Ingredients:
For the pancakes:
1 cup self raising cake flour
1/2 cup + 2 tbsp milk
1 egg
2 to 3 tbsp sugar
1 tbsp sunflower oil
2 tsp baking powder
1/4 tsp salt
For stuffing:
2/3 cup Nutella

Directions:
Watch Nutella Stuffed Pancakes Video Recipe above!
1- Prepare a wax paper, make similar discs of Nutella on it, place on a baking sheet, and freeze till firm, about 20 minutes.
2- Mix the flour with the baking powder and salt.
3- Whisk the sugar and all liquid ingredients, fold in the flour mix, and whisk just until mixed well.
4- Place a non-stick pan over low heat and grease for the first time with oil.
5- Place some of the pancake batter in the pan, take one Nutella disc from the freezer and place on top.
6- Cover well with a small spoon of the pancake batter, and cook for 3 minutes or till bubbles show on the sides.
7- Flip carefully, and let cook on the other side for 3 minutes or till golden, serve right away, and... Bon Appétit :)

Nutella Stuffed Pancakes بان كيك محشي نوتيلا

Comments