Milk & Dark Chocolate Fondue فوندو الشوكولاتة مع الفواكه

Milk & Dark Chocolate Fondue فوندو الشوكولاتة مع الفواكه

Scroll down for English post
وصفة اليوم في غاية السهولة لحلو سريع جداً، فوندو الشوكولاتة هو عبارة عن صوص شوكولاتة لذيذ يتم تقديمه دافئ مع قطع الفواكه أو الكيك أو أي شيء تفضلوا تغميسه به، عادة يقدم في إناء خاص يكون تحته شمعة أو مصدر حرارة ضعيف  ليحتفظ بحرارته دافئ، لكن إذا لم يتوفر لديكم يمكنكم ببساطة
تقديمه في وعاء دافئ للاحتفاظ بالحرارة قدر الإمكان، غالباً ما يتم عمل هذا الفوندو بشوكولاتة غامقة ولكنني أجدها مرة بالنسبة لي أما إذا قمت بعمله بشوكولاتة بالحليب سيكون طعمه مختلف تماماً، الطعم الوسط بينهما لذيذ وهو ما فعلته، حضرت فوندو الشوكولاتة بالاثنين وكان مزيج رائع أتمنى أن يعجبكم :)
نصيحة الوصفة:
1- لا تترك الشوكولاتة تغلي مع الكريمة، بل تذوب بها بعيداً عن الحرارة.
2- إذا لم يكن إناء الفوندو متاح، يسخن إناء صغير بالفرن أو بوضع ماء به بالميكروويف لمدة 30 ثانية حتى يصبح ساخن ونتخلص بالماء ونجففه ثم نضع به الفوندو الدافئ بمجرد تجهيزه.
3- يجب استخدام نوع عالي الجودة من الشوكولاتة ليعطي نتيجة وطعم رائعين.

الوصفة تكفــي: شخصين (2/3 كوب تقريباً من فوندو الشوكولاتة)
وقت التحضير: 2 دقيقة
وقت الطهــــي: 4 دقائق تقريباً أو حسب الكمية
My recipe today is very easy and quick dessert, Chocolate fondue is a delicious chocolate sauce, served warm with fruits and/or cubes of cake, usually served in fondue set which has a small heat source beneath like a candle or so to keep it warm; if not available, you could simply serve fondue in a warm ramekin or bowl to keep it warm as long as possible , is often the work of this fondue chocolate dark , but I find it time for me but if you work chocolate milk will taste completely different. Chocolate fondue is usually made with dark chocolate but I'm a fan of bitter chocolate, also milk chocolate would be too sweet, so I made it with both! And the taste was just right for me! Hope you like it too :)

Recipe tips:
1- Don't boil the chocolate with cream, just add it once you turn off the heat, and don't over boil cream.
2- If you don't have a fondue set, preheat a ramekin with water in the oven or in the microwave for 30 seconds to keep it warm, or just pour boiling water in it, then take out the water and dry the ramekin or bowl before using.
3- You should use a quality chocolate to have a good taste and end result.

Serves: two people (about 2/3 cup chocolate fondue)
Prep. time : 2 minutes
Cooking time : 4 minutes, or according to quantity

Scroll down for English recipe
المقادير:
1/3 كوب كريمة خفق 35% إلى 40% دسم 
قطعة 50 جم شوكولاتة بالحليب، مقطعة صغير
قطعة 50 جم شوكولاتة غامقة 50% كاكاو، مقطعة صغير
حبات من الفراولة وشرائح أناناس مقطعة للتغميس

الطريقة:
1- نضع الكريمة بإناء على حرارة متوسطة، وبمجرد أن تبدأ في الغليان (بعد حوالي 1 إلى 2 دقيقة) نطفئ الحرارة ونضيف الشوكولاتة المقطعة.


2- نبدأ بالتقليب وتدريجياً ستبدأ الشوكولاتة بالتجانس جيداً مع الكريمة كما هو موضح.





3- نضع الفوندو فوراً بالإناء الخاص أو الإناء المسخن مسبقاً ويقدم بالهناء والشفاء :)

Milk & Dark Chocolate Fondue فوندو الشوكولاتة مع الفواكه

Ingredients:
1/3 cup heavy whipping cream (35% to 40% fat content)
50g bar of milk chocolate, chopped
50g bar of semisweet chocolate (50% cocoa), chopped
Strawberries and quartered pineapple slices for dipping

Directions:
1- Place a small sauce pan with cream over medium heat, once starts to boil (about 1 to 2 minutes), turn off the heat and add the chopped chocolate.
2- Slowly stir the chocolate with cream, it will gradually get mixed as shown in the photos above.
3- Serve right away in fondue set or the warm bowl/ramekin with the fruit, and... Bon Appétit :)

Milk & Dark Chocolate Fondue فوندو الشوكولاتة مع الفواكه

Comments

  1. This looks superb, Julia! The only thing that I want is to dip all these fruits into this decadent chocolate fondue...

    ReplyDelete
    Replies
    1. I'm glad you like it Denise! Thank you for stopping by :)

      Delete

Post a Comment

Your comments really make my day and encourage me to give you more lovely recipes, so please don't hesitate ^_^
أعجبتك الوصفة؟ ضع تعليق يسعدني ويشجعني على تقديم المزيد ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...