Feta & Mint Oatmeal Crescent Rolls فطائر الشوفان بالجبن والنعناع

Feta & Mint Oatmeal Crescent Rolls معجنات الشوفان بالجبن والنعناع
Feta & Mint Oatmeal Crescent Rolls معجنات الشوفان بالجبن والنعناع
Feta & Mint Oatmeal Crescent Rolls معجنات الشوفان بالجبن والنعناع

Scroll down for English post
في صغرنا كانت أمي تعد لنا الكثير من المعجنات اللذيذة، إحدى هذه المعجنات كانت محشوة بالجبن مع النعناع المجفف، مزيج لذيذ أحببته منذ الطفولة حتى
بالساندويتشات، اليوم سأقدم نفس الفكرة بمعجنات بشكل الكرواسون وغيرت العجين بإضافة الشوفان، وذلك ليكون صحي ومغذي أكثر لطفلتي، أتمنى أن تعجبكم الوصفة.

نصيحة الوصفة:
1- لا تضعوا الكثير من الحشو حتى لا يخرج أثناء الخبز ويحترق.
2- تابعوا المخبوزات بعد عشر دقائق حتى لا تحترق.

الوصفة تكفــي: 4 إلى 6 أشخاص
وقت التحضير: 70 دقيقة
وقت الخبـــــز: 10 إلى 15 دقيقة

In my childhood, my mother used to make us many delicious savory pastries, one of them was stuffed with cheese and dried mint, a delicious mix that I loved since childhood, even in sandwiches; today I'm using the same idea with my crescent rolls with oatmeal added to the dough for a healthier version with more nutrients for my baby girl, I hope you like the recipe :)

Recipe tips:
1 - Do not add too much stuffing, it may get out of the dough and burn during baking
2 - Check the pastry after 10 minutes, don't burn.

Serves: 4 to 6 people
Prep. Time: 70 minutes
Cooking Time: 10 to 15 minutes

Scroll down for English recipe
المقادير:
3 كوب دقيق
1 كوب شوفان
2 حبة بيض
1/2 كوب زبادي (علبة صغيرة)
1/3 كوب ماء دافئ
1/3 كوب زيت زيتون                               
1/2 ملعقة شاي ملح
2 ملعقة طعام سكر                             
1 ملعقة طعام خميرة جافة                               
 للحشو :
1 كوب جبن فيتا أو أبيض
1 ملعقة طعام نعناع مجفف
للوجه:
1 حبة بيض صغيرة مضروبة
1/2 ملعقة طعام من الحبة السوداء (حبة البركة)

الطريقة:
1- نخلط الدقيق مع الشوفان والملح ونقوم بعمل فتحة في الوسط نضع بها الزيت البيض والماء والزبادي والسكر والخميرة ثم نخلطهم جيداً، وتترك العجينة لتختمر ساعة أو ليتضاعف حجمها.



2- نقسم العجين 3 ونفرد كل قسم بشكل دائري لنقطعها ونشكلها، ونسخن الفرن 200 درجة مئوية.



3- نضع الجبن على طرف كل قطعة عجين ونبدأ باللف وتشكيلها مثل الكرواسون كما بالفيديو.



4- نضع فطائر المحشوة على صينية الخبز ونهدنها بالبيض ثم نرشها بحبة البركة أو الحبة السوداء.




5- تدخل الفرن مدة 10 إلى 15 دقيقة ليصبح لونها ذهبي، وتقدم فوراً، أو بمجرد أن تبرد توضع بالفريزر وتسخن قبل التقديم، وبالهناء والشفاء :)
*ملحوظة: لا توضع المخبوزات أبداً بالثلاجة فبذلك لا تصبح طازجة بعد تسخينها، بوضعها بالفريزر وإعادة تسخينها تكون النتيجة كأنها طازجة خرجت فوراً من الفرن.


Feta & Mint Oatmeal Crescent Rolls معجنات الشوفان بالجبن والنعناع
Feta & Mint Oatmeal Crescent Rolls معجنات الشوفان بالجبن والنعناع

Ingredients:
3 cup flour
1 cup rolled oats
2 eggs
1/2 cup yogurt
1/3 cup warm water
1/3 cup olive oil
1/2 tsp salt
2 tbsp sugar
1 tbsp dry instant yeast
For stuffing: 1 cup feta or white cheese
1 tbsp dry mint
For brushing: 1 small egg, beaten
1/2 tbsp black seeds

Directions:
1 - Mix together flour, oats, and salt, make a hole in the middle, add oil, eggs, yogurt, sugar, water, and yeast, and knead well , and let rise for about an hour or till double in size.
2 - Divide the dough by 3 and roll every piece as a circle to cut and shape, heat the oven 200 Celsius.
3 - Add cheese pieces on the edges and sprinkle with mint, then start rolling and shaping like crescent rolls as shown in the video above.
4 - Place them on the baking sheet and brush with eggs, and sprinkle with black seeds.
5 - Into the hot oven for 10 to 15 minutes to become a golden in color, serve right away or freeze once cooled, and... Bon Appétit :)

* Note : Never place pastries in the refrigerator, they won't be fresh, placing in the freezer and heat prior to serving makes them fresh all time as if they were right out of the oven.

Comments