Scrambled Eggs with Pastirma (Pastrami) طريقة عمل البيض بالبسطرمة


Scrambled Eggs with Pastirma (Pastrami) بيض بالبسطرمة

Scroll down for English post
وصفة اليوم لساندويتش سريع ولذيذ ومغذي، ساندويتش البيض بالبسطرمة من الوصفات المصرية المشهورة للإفطار أو العشاء، البسطرمة هي عبارة عن لحم معتق، يتم تعتيقه في الهواء باستخدام الملح والثوم والحلبة المطحونة التي تعطي البسطرمة رائحتها المميزة، شطيرة البيض بالبسطرمة لذيذة ولا تأخذ لتحضيرها أكثر من دقائق معدودة (سندويتش في خمس دقائق) أتمنى أن تعجبكم :)

الوصفة تكفي: 2 إلى 3 شطائر (سندويتش)
وقت التحضير: 1دقيقة
وقت الطهي: 5 دقائق

Today's recipe is a quick, delicious, and healthy sandwich, Pastirma and scrambled eggs sandwich is one of the Egyptian popular recipes for breakfast or dinner, Pastirma or pastrami is a kind of cured beef that's been aged in the air using salt, garlic, and ground fenugreek which gives pastrami its unique smell, eggs and Pastirma sandwich is really yummy and doesn't take more than few minutes to be served (five minutes sandwich), hope you like it.

Serves: 2 to 3 sandwiches
Prep. Time: 1 minute
Cooking Time: 5 minutes
Scroll down for English recipe
المقادير:
4 بيض
3 شرائح بسطرمة
قطعة زبدة في حجم عين الجمل
رشة ملح خفيفة حسب مذاق البسطرمة
1/4 ملعقة شاي فلفل أسود
رشة فلفل احمر حار مطحون (شطة) (اختياري)
خبز للتقديم

الطريقة:
1- باستخدام اليد أو السكين تقطع شرائح البسطرمة إلى قطع صغيرة، ثم نذيب الزبدة في مقلاة على حرارة متوسطة لهادئة ونضيف البسطرمة والتوابل والملح.


2- نقلب لمدة ثلاث دقائق تقريباً أو إلى أن يبدأ لون البسطرمة في التغير وتنضج.


3- نهدئ الحرارة ونضيف البيض ونقلب ويمكن إعادة الحرارة لمتوسطة مرة أخرى ونستمر في التقليب إلى أن يصل البيض لدرجة النضج التي نفضلها.


4- يقدم فوراً مع الخبز أو في سندوتشات مع شرائح الخيار وبالهناء والشفاء :)

Scrambled Eggs with Pastirma (Pastrami) بيض بالبسطرمة

Ingredients:
4 eggs
3 pastrami slices
30 gm Unsalted butter
Pinch of salt depending on how salty Pastirma is
1/4 tsp black pepper
Pinch of chili powder (optional)

Directions:
1- Using your hands or a knife cup the pastrami slices (bite size) then melt the butter in a pan on medium heat then add Pastirma, spice and a pinch of salt.
2- Stir fry for 3 minutes or till pastrami changed in color or cooked.
3- Lower the heat and add the eggs then back to medium heat stir the eggs till it's cooked to your preferred way.
4- Serve immediately with bread or in sandwiches with cucumber slices, and... Bon Appétit :)

Comments

  1. Looks like you had fun putting this together. Though a little distracting with your heart and address in the middle.

    Either way, Happy Eating :-)

    ReplyDelete

Post a Comment

Your comments really make my day and encourage me to give you more lovely recipes, so please don't hesitate ^_^
أعجبتك الوصفة؟ ضع تعليق يسعدني ويشجعني على تقديم المزيد ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular posts from this blog

Chicken Mandy Rice مندي الدجاج بطريقتي - سهل وسريع

KFC Chicken Crispy Strips تشيكن كرسبي ستربس كنتاكي

Egyptian Rice & Beef Tagine - Roz Muammar طاجن الأرز المعمر باللحم

Libyan Lamb White Bean Stew طبيخة الفاصوليا باللحم الليبية

Um Ali - Egyptian Dessert حلو أم علي ألذ وأسهل

Nutella & Banana Crêpe كريب الموز والنوتيلا

Béchamel Lasagna لازانيا بالبشاميل