Vegetable Stuffed Roast Beef روزبيف / روست بيف محشي بالخضار

Vegetable Stuffed Roast Beef روزبيف / روست بيف محشي بالخضار

Scroll down for English post
مرحباً بكم جميعاً، وصفة اليوم هي وصفة كلاسيكية رائعة أحبها كثيراً، فكرة هذه الوصفة أتت لي عندما قمت بطبخ لحمة باردة في أحد الأيام، وقال زوجي أنه يفضل أن يكون الطعم أقوى من الداخل من مجرد ثوم وفلفل أسود وبعض التوابل الأخرى، لذا قررت أن أقوم بتقطيع قطعة اللحم هذه بشكل دائري بحيث أحافظ على نفس شكلها مع حشوها ببعض الخضروات، وحقاً كان اللحم لذيذ طري وصحي أيضاً. أتمنى أن تجربوا هذا الطبق وأن تخبروني إذا أعجبكم :)


نصيحة الوصفة:
1- من المهم استخدام أداة تنعيم اللحم والدق عليه بها أو بأي أداة مشابهة لأن ذلك يعمل على طبخ اللحم جيداً وجعل اللحم طري وسهل الأكل بعد الطبخ.
2- ورق الفويل يحافظ على شكل اللحم المطلوب ولكنه ليس صحياً لذا فضلت وضع كيس الفرن بينه وبين اللحم.
3- عند سلق أو طهي البازلاء والجزر على البخار توضع البازلاء أولاً لأنها تأخذ وقت أطول في الطهي.
4- يمكنكم اختيار الطبق الجانبي المفضل كالأرز، السلطة الخضراء أو بيوريه البطاطس.

الوصفة تكفــي: شخصين.
وقت التحضير: 15 دقيقة.
وقت الطهــــي: 40 دقيقة تقريباً
Hello everyone, today's recipe is a gourmet dish which I love so much, the idea of making it came to me when I made the roast beef once but my husband said that he would love to have something with more flavor inside more than garlic, black pepper and other spices, so I decided to cut the beef in a round cut to stuff it with vegetables, it was so yummy, tender, juicy, and healthy too. Hope you try it and tell me when you find it delicious :)

Recipe tips: 

1- It's important to use the beef tenderizer or anything like it to tender the meat so it's cooked perfectly and becomes tender after cooking in the oven.
2- The foil keeps the beef in shape but it's not healthy, that's why I used oven bag to put it between the meat and foil.
3- When boiling or steaming peas and carrots, add the peas first because it needs more cooking time.
4- The side dish is up to you, you can eat it with rice, salad or mashed potato.

Serves: 2 people.
Prep. time: 15 minutes.
Cooking time: 40 minutes approx.
Scroll down for English recipe
المقادير:
1/2 كجم لحم بتلو خالي من الدهون (عرق تربيانكو)
1 بصلة كبيرة منصفة ومقطعة شرائح
5 جزر متوسط إلى صغير، 3 مقطعين بالطول و2 مكعبات.
2 كوسة متوسطة إلى صغيرة الحجم مقطعة بالطول
حوالي قبضة يد فاصوليا
150 جم بازلاء
30 جم زبدة
ملح وفلفل حسب الرغبة

أدوات: ورق فويل وكيس فرن

الطريقة:
1- أولاً نقوم بتسخين الفرن على درجة حرارة 250 مئوية، ثم نقوم بتقطيع اللحم بشكل دائري هكذا.



2- نجهز ورق الفويل ونضع فوقة كيس الفرن، ثم نفرد عليه اللحم بحيث يكون الجزء الداخلي ناحيتنا.


3- نخلط نصف شرائح البصل مع ملح وفلفل حسب الرغبة، نقوم بدهن اللحم بالملح والفلفل الاسود من الناحيتين، ثم نفرد عليها البصل.


4- نضع الجرز والكوسة والفاصوليا على الناحية الداخلية للحم ونبدأ في اللف بحرص، ثم نغلق الورق الفويل من الجانبين جيداً ونقوم بعمل ثقوب صغيرة أعلاه حتى يخرج البخار منه، ونضعه في صينية ومعه كوب ماء ونضعه في الفرن.



5- نجهز البازلاء والجزر المكعبات بالطهي نصف طهي على البخار أو نسلقه نصف سلق، ثم نضع الزبدة في إناء على نار متوسطة ونضع البصل والجزر والبازلاء ونضع ملح وفلفل حسب الرغبة ونقلبهم لمدة 3 دقائق تقريباً.



6- نفحص اللحم من وقت لآخر في الفرن إذا كان يحتاج ماء نضيف القليل من الماء الساخن، وبعد 20 إلى 30 دقيقة نقوم بإخراج اللحم من الفرن ونزيل الفويل وكيس الفرن بحرص.



7- نضيف البازلاء والجزر إلى الصينية ونضعها مرة أخرى في الفرن لمدة 10 دقائق أو إلى أن تنضج البازلاء.


8- نترك اللحم يهدأ لدقائق ثم نبدأ بتقطيعه شرائح بسكين حاد ويقدم بالهناء والشفاء :)

Vegetable Stuffed Roast Beef روزبيف / روست بيف محشي بالخضار

Ingredients:
1 lb beef eye round (as is not cut, about third of a whole eye round).
1 big onion halved and sliced.
5 small Carrots, 3 sliced lengthwise and 2 cubes.
2 small zucchini, sliced lengthwise.
Green beans (approximately handful).
150 gm peas.
Salt & pepper to taste.
30 gm butter

Tools: Oven bag or plastic and Foil

Directions:
1- First preheat the oven 250C, then cut the beef in a round like photos shown above.
2- Prepare a paper of foil with an oven bag on top of it, start tenderizing the beef and then lay it on the oven bag and let the inner side of the beef towards you.
3- Mix half of the sliced onion with salt and pepper to taste, rub the meat with salt and pepper, then sprinkle the onion on top of it.
4- Place the carrots, zucchini, and green beans on the beef on the inner side and start to roll carefully, then roll the foil from the sides well to keep in shape, make small holes in the top to allow the steam out, and place it onto a baking tray with a cup of water and place into the oven.
5- Prepare the peas and carrot cubes, steam them or boil them half the way, then in a pan on medium heat place butter and the other half of onion slices, peas and carrots and stir for 3 minutes.
6- Check the beef out from time to time if it needs water then add little more (hot water only), and after 20 to 30 minutes take the beef out of the oven and unwrap it.
7- Add the sauteed vegetables to the baking tray, and put it back into the oven for 10 minutes, or till the peas are well cooked.
8- let the beef rest for minutes and then slice it with a sharp knife and serve, Bon Appétit... :)

Comments

  1. What a beautiful dish! Sounds so tasty =)

    ReplyDelete
  2. Thanks Veronica, thanks Peggy, you should try it :)

    ReplyDelete
  3. What a great idea!! I would love that

    ReplyDelete
  4. Thanks, I'm sure you will like it :)

    ReplyDelete
  5. That is brilliant!! I have never thought to do that with roast beef... thanks for sharing, Laurie!

    ReplyDelete
  6. Tons of flavor, what a great idea.

    ReplyDelete
  7. Rouladins are great and colorful. Love all the veggies in there!

    ReplyDelete
  8. Definitely saved this one...looks delicious! Love roast and happy to have a different way to do it!

    ReplyDelete
  9. I'm happy you like it, hope you do try it and enjoy the delicious taste :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Your comments really make my day and encourage me to give you more lovely recipes, so please don't hesitate ^_^
أعجبتك الوصفة؟ ضع تعليق يسعدني ويشجعني على تقديم المزيد ^_^