Brazilian Chocolate bonbon: Brigadeiro كرات الشوكولاتة البرازيلية بريجاديرو

Brazilian Chocolate bonbon: Brigadeiro كرات الشوكولاتة البرازيلية بريجاديرو

Scroll down for English post
بريجاديرو هي حلوى بسيطة عبارة عن بونبون شوكولاتة وهي مشهورة جدا في البرازيل، في العادة يتم تقديمها في حفلات أعياد الميلاد، وحفلات الأطفال، وأي نوع من الحفلات عموماً، يتم عمل هذه الحلوى بخلط الحليب المركز المحلى مع الكاكاو والزبدة وتسخين الخليط جيداً إلى أن يثقل قوامه، ويتم تشكيله على شكل كرات صغيرة مغطاة بفرماسيلا الشوكولاتة (حبيبات صغيرة من الشوكولاتة)، يمكن أيضاً تقديم هذا الخليط دون تشكيله ويؤكل بالملعقة أو يمكن استخدامه كغطاء أو حشوة للكيك أو البراونيز أو أي نوع من الحلوى المخبوزة.

نصيحة الوصفة:
1- يجب ترك الخليط ليبرد جيداً في درجة حرارة الغرفة فالخليط وهو دافئ يكون شديد الالتصاق بالأيدي وطري جداً بحيث يصعب تشكيله بالشكل المطلوب.
2- يمكنكم استخدام الكاكاو المُحلى إذا لم يتوافر الخام لكن الطعم سيزيد حلاوة (سُكّر).

الوصفة تكفــي: حسب الحجم 20 كرة تقريباً
وقت التحضير: 2 دقيقة
وقت الطهــــي: 20 دقيقة
وقت التــــبريد: ساعة إلى ساعتين
Brigadeiro is a simple chocolate bonbon which is a very popular candy in Brazil, it is usually served at birthday parties, kids party and can also be found at any kind of party. This candy is made by mixing sweetened condensed milk, butter and cocoa powder together. The mixture is then heated in a pan on the stove or in a microwave oven to obtain a smooth, sticky texture. It usually rolled into balls which are covered in granulated chocolate. It can also be consumed unrolled, with a spoon or used as a topping or filling for cakes, brownies and other pastries.
Recipe Tips:
1- You have to let the chocolate mix cool very well at room temperature, because if it's warm it will be too mushy and sticky to shape in balls.
2- You could use sweetened cocoa powder but it would be more sweet and sugary.

Recipe serves: Depends on size, 20 balls approx.
Prep. time: 2 minutes
Cooking time: 20 minutes
Cooling time: 1 to 2 hours
Scroll down for English recipe
المقادير:
1 علبة 395 جرام من الحليب المركز المحلَّى
3 ملاعق طعام كاكاو بودرة نقي (خام)
1 ملعقة طعام زبدة
150 جم فرماسيلا شوكولاتة (حبيبات الشوكولاتة الصغيرة)

الطريقة:
1- نخلط الحليب أو اللبن المركز مع الزبدة والكاكاو في إناء على نار متوسطة.



2- نقلب الخليط وندعه يغلي.


3- نستمر في التقليب إلى أن يثقل قوامه ونرى أسفل الإناء عند التقليب بهذا الشكل.


4- نرفع الخليط من النار ونضعه في إناء آخر وندعه يبرد جيداً.


5- ندهن يدينا ببعض الزبدة حتى لا يلتصق الخليط بها ونبدأ في تشكيله كرات صغيرة.


6- نضع الكرات في ورق الكاب كيك الصغير ونضعه في الثلاجة أو نقدمه فوراً.. بالهناء والشفاء :)

Brazilian Chocolate bonbon: Brigadeiro كرات الشوكولاتة البرازيلية بريجاديرو

Ingredients:
One 395g can condensed milk
3 tbsp unsweetened pure cocoa powder
1 tbsp butter
150g granulated chocolate

Directions:
1- Mix the condensed milk with the cocoa powder and butter in a saucepan over medium heat.
2- Stir and let the mix boil.
3- Stir and let it thickened till you can see the bottom of the pan while stirring.
4- Place the mix in a bowl and let cool completely.
5- Grease your hands with butter and start to shape it by taking a tablespoon each time and shape a small ball, and then cover with the granulated chocolate.
6- Place in mini cupcake papers and chill or serve right away... Bon Apetit :)

Comments

  1. So exciting to see Brazilian food in the foodie blogosphere!

    ReplyDelete
  2. I would love to like that bowl! It's nice that you can make these in the microwave too.

    ReplyDelete
  3. Sure you can use microwave instead of the stove.

    ReplyDelete
  4. Nice, you made them. I tried my first brigadeiro last years for our annual Halloween Treat Challenge and they were good.

    ReplyDelete
  5. I love them, and they are great for kids too :)

    ReplyDelete
  6. May I have all of them please. I'd be unable to control myself with these in front of me.

    ReplyDelete
  7. Sure Sandra they are all yours :D

    ReplyDelete
  8. That is one beautiful bonbon!! YUMMMMMY!

    ReplyDelete
  9. Food Lover love your site. Saying hello from the Lady Bloggers! Will definitely be back to visit!

    ReplyDelete
  10. Welcome to my blog, I'm happy you like it thanks for stopping by :)

    ReplyDelete
  11. I just love Brigadeiros. They are so easy to make and always delicious.

    ReplyDelete
  12. Agree with you, thanks for stopping by :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Your comments really make my day and encourage me to give you more lovely recipes, so please don't hesitate ^_^
أعجبتك الوصفة؟ ضع تعليق يسعدني ويشجعني على تقديم المزيد ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular posts from this blog

Nutella & Banana Crêpe كريب الموز والنوتيلا

Egyptian Molokhia with Broiled Chicken الملوخية المصرية بالدجاج المحمر

Eggless 1 minute Molten Lava Cake for Two مولتن كيك بدون بيض في دقيقة واحدة

Libyan Lamb White Bean Stew طبيخة الفاصوليا باللحم الليبية

KFC Chicken Crispy Strips تشيكن كرسبي ستربس كنتاكي

Chicken Mandy Rice مندي الدجاج بطريقتي - سهل وسريع