فيسبوك Google plus جوجل بلس Instagram انستجرام Pinterest بينتريست Twitter تويتر

Saturday, February 2, 2013

Ground Beef Filling "Lahma Muassaga" حشوة اللحم المفروم (العصاج أو اللحم المعصج)

Ground Beef Filling "Lahma Muassaga" حشوة اللحم المفروم (العصاج أو اللحم المعصج)

Scroll down for English post
اللحم المعصج أو العصاج أو حشوة اللحم المفروم أو الكيمة أياً كان الاسم المستخدم هي وصفة اللحم المفروم المطبوخ والذي يتم استخدامه في العديد من الوصفات كالسمبوسك، السبرينج رولز، المسقعة، الخضروات المحشوة، التاكو، الصواني في الفرن بالخضروات، المكرونة البشاميل، والعديد من الأطباق الأخرى، يمكنكم أيضاً أن تستخدموه لعمل سندويتشات لذيذة. يمكنكم إضافة مذاقات مختلفة لهذه الوصفة تبعاً لذوقكم الخاص، كما يمكن إضافة الخضروات االمفضلة أو الأعشاب كالبقدونس، أو أن تقوموا بعملها بأبسط طريقة كوصفتي اليوم، يمكنكم حتى إضافة الزيتون الأخضر أو جبن كريمي حسب الوصفة المستخدم فيها هذا اللحم، تمتعوا بوصفتي اليوم :)
*ملحوظة:
يمكنكم تحضيره مسبقاً ووضعه في الفريزر أو البراد لحين الاستخدام، مع الأخذ في الاعتبار ألا تزيد مدة وضعه في الفريزر لا تزيد المدة عن 3 أشهر.

وقت التحضير: 5 دقائق
وقت الطهي: 15 دقيقة (ليس أكثر)
Lahma Muassaga is the Arabic name, and Kıyma (Keema) is the Turkish name of this recipe it means cooked meat, which is a filling used in many other recipes like Samosas, Spring rolls, Musakka or Moussaka, stuffed vegetables, tacos, baked vegetables with beef, macaroni Bechamel, and many others, you could also use it as a sandwich filling. You can add your own flavors or your best vegetables or herbs like parsley, or just make it the simplest way as in this recipe, you could even add olives or cream cheese depending on the recipe you're using in, enjoy :)
*Note:
You can make it in advance and refrigerate it or place it in the freezer but not more thatn 3 months.

Prep. Time: 5 minutes
Cooking Time: 15 minutes (not more)


Scroll down for English recipe
المقادير:
350 جم لحم مفروم
1 بصلة كبيرة
3 ملعقة طعام زيت زيتون
عصير 3 طماطم، أو طماطم مقطعة
1 ثمرة صغيرة فلفل أخضر رومي مقطع
ملح وفلفل حسب الرغبة
رشة جوزة الطيب

الطريقة:
1- نضع زيت الزيتون على نار متوسطة مع البصل ونقلب إلى أن يصفر لونه.


2- نضيف اللحم مع الملح والفلفل وجوزة الطيب ونقلب إلى أن يتغير لون اللحم بهذا الشكل، ثم نضيف الفلفل الرومي والطماطم المقطعة إذا استخدمناها،


أو إذا استخدمناها عصير نقلب دقيقتين ونضيفه للحم (يمكن إضافة المزيد من الماء إذا احتجناها مع صوص أكثر) ونقلب مدة 5 دقائق أو إلى أن تنضج وتستخدم بعد ذلك في الوصفة المفضلة، وبالهناء والشفاء :)

Ground Beef Filling "Lahma Muassaga" حشوة اللحم المفروم (العصاج أو اللحم المعصج)



Ingredients:
350 gm ground beef
1 big onion, chopped
3 tbsp olive oil
3 tomatoes, juice (or chopped)
1 small bell pepper, chopped
Pinch of nutmeg

Directions:
1- Place olive oil with onion onto a pan over medium heat and stir till golden.
2- Add beef with salt, pepper and nutmeg stir till its color changes, then add the bell pepper and chopped tomatoes if you using.
or tomato juice and stir, you can add more water if you want it with more juicy texture, and stir for about 5 minutes or till cooked, and... Bon Appétit :)

4 comments:

  1. I love it. you have a very beautiful blog.
    Dhow cruise Dubai

    ReplyDelete
  2. Thank you Ashanti! Glad you like it :)

    ReplyDelete
  3. Thank you for your blog! I love the step-by-step pictures, the breakdown of the recipe and your lovely stories!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. I'm glad you like my blog Danielle! Thank you for stopping by!

      Delete

Your comments really make my day and encourage me to give you more lovely recipes, so please don't hesitate ^_^
أعجبتك الوصفة؟ ضع تعليق يسعدني ويشجعني على تقديم المزيد ^_^