Nutella Chocolate Crêpe كريب الشوكولاتة بنوتيللا
Scroll down for English post
هذه هي أول وصفة أضعها هنا من الأطباق الحلوة وهي من الوصفات المفضلة لدي من وصفات الشوكولاتة، الكريب هو عبارة عن بان كيك رقيق جداً ويستخدم في عمله دقيق القمح، وهو في الأصل طبق فرنسي من بلدة تسمى بريتاني بفرنسا. أسميته كريب الشوكولاتة بنوتيلا لأنني استخدمت النوتيلا في حشوه وأيضا أضفتها إلى خليط الكريب قبل طهيه.
نصيحة الوصفة:
1- عند وضع كمية الكريب في الطاسة يجب الانتباه إلى أن المقدار بالكاد يغطي الطاسة لينتج طبقة رفيعة لأن الكريب يتميز بأنه رفيع.
2- يجب متابعة الكريب أثناء الطهي حتى لا يحترق فهو لا يأخد وقت على الإطلاق وينضج بسرعة.
3- استخدام المضرب اليدوي أفضل كثيرا من استخدام ملعقة أو شوكة في مزج المقادير لأنه يمنع تكتل الدقيق ويمزجه جيداً مع باقي المقادير.
وقت التحضير: 3 دقائق
وقت الطهـــــي: 10 دقائق
المقادير تنتــــج: 3 كريب
This is my first dessert to add here, and it's one of my favorite chocolate desserts, Crepe is a very thin pancake, usually made from wheat flour, it originates from Brittany, France. I called this recipe Nutella chocolate crepe because I used Nutella to stuff it and also in the crepe batter.
Tips:
1- When placing the mix in the pan make sure it's just enough to cover the pan, to make it thin (crepes are thin).
2- You have to watch the crepe to not burn it, it doesn't take time cooking.
3- Using a Whisk is much better than a spoon or fork, it helps mixing the flour well with the rest of ingredients.
Prep. time: 3 minutes.
Cooking time: 10 minutes.
Recipe makes: 3 Crepes
Scroll down for English recipe
المقادير:
2/3 كوب دقيق
1 بيضة
200 مل حليب
رشة ملح
1 ملعقة شاي زيت نباتي
10 ملاعق طعام نوتيلا
زبدة لدهن المقلاة
الطريقة:
1- باستخدام المضرب اليدوي نمزج برفق الحليب مع البيض والدقيق والزيت ورشة الملح، وعندما يمتزج الخليط نضيف أربعة ملاعق نوتيلا ونخلط جيدا.
2- نحضر مقلاة متوسطة على نار متوسطة وندهنها بالزبدة أو نضع ربع ملعقة شاي زبدة.
3- نضع جزء من خليط الكريب فقط حتى يغطي الطاسة طبقة رقيقة منه.
4- عندما يتماسك خليط الكريب ويتماسك من أعلى نقوم بقلبه (يمكن الاستعانة بالملعقة الخشب).
5- بعد حوالي 30 ثانية نقلب الكريب ثانية ونتأكد من أنه نضج، ثم نطفئ النار.
6- نفرد ملعقتين نوتيلا في كخط في وسط الكريب ثم نضعه برفق في طبق ونبدأ بثنيه .
7- نكرر الخطوات مع كل كريب ونقدمه مع التزيين بحبات الكريز، وبالهناء والشفاء :)
2/3 cup flour
1 egg
200 ml milk
Pinch of salt
1 tsp Vegetable oil
10 tbsp Nutella
Butter for making crepes
Directions:
1- Use a whisk to stir the egg, salt, milk, flour and vegetable oil, and keep stirring until they mix well together.
2- Place a medium pan on medium heat and grease it with butter.
3- Now put some of the crepe mix just enough to cover the pan.
4- When you feel the mix starts to dry on top, flip the crepe (you can use a wooden spatula).
5- After about 30 seconds flip the crepe again to make sure it's done, and once it does turn off the heat.
6- Place 2 tbsp of Nutella as a line in the middle of the crepe, and place it onto a plate then fold it.
7- Repeat the steps with every crepe you make, garnish with cherries, serve, and... Bon Appétit :)
Ahh this looks great! I remember having a crepe with banana and nutella in France; it was amazing
ReplyDeleteThanks, yes I know this recipe and I well add it soon God willing :)
ReplyDeletewow...! slurp...!!! yummy....!!! :D
ReplyDeleteThanks :)
ReplyDeleteThe crepe looks really stunning! Our family just love nutella :)
ReplyDeletehello again!
ReplyDeleteI have just passed you an award! Please check my blog post ( http://eatgreek.net/2010/11/my-first-award/ ) for rules.
Thanks, eatgreek.net
:D
Tes: Thanks Tes :), you have to try it then, it doesn't take time.
ReplyDeleteeatgreek.net: Hello and welcome :) thank you so much :)
I've never made my own crepes and now I think I'm going to.. these look decadent and delicious.
ReplyDeleteYour first dessert on here? What a wonderful one to begin with. Thank you for sharing.
ReplyDeleteEvan @swEEts: Sure you have to, thanks :)
ReplyDeleteTheChocolatePriestess: Thanks, you are welcome :)
Yummy recipe!
ReplyDeleteWe just had savory crepes the other night. I love nutella. Great idea to add in batter AND filling. Looks so delicious!
Thanks Melissa :)
ReplyDeleteThese look awesome! Doesn't Nutella make everything better?
ReplyDeleteSure it does :), thanks Shelly.
ReplyDeletewow..yummy....
ReplyDeleteThanks Jisha :)
ReplyDeleteit looks soooooooooooooo tasty . very nicly plated and great photography.
ReplyDeleteThanks so much Sadaf your comment cheered me up :)
ReplyDeletewhoooooo-hoooo! I am a gigantic fan of nutella, but I think that my children are even BIGGER fans! This would be the perfect after dinner dessert for everyone in the family. Thanks so much for the recipe and inspiration!
ReplyDeleteYou are welcome Patty :) hope you like it :)
ReplyDeleteI have never made my own crepes before, I think I need to though! These look amazing!! I must try these!
ReplyDeleteSure you must, thanks Christina and I hope you like the yummy taste :)
ReplyDeleteLooks wonderful. A fabulous treat!
ReplyDeleteThanks Cherine :)
ReplyDelete