Oatmeal Kofta Panee ألذ كفتة بانيه بالشوفان

Oatmeal Kofta Panee ألذ كفتة بانيه بالشوفان

Scroll down for English post
الكفتة البانيه هي عبارة عن كفتة مقلية بالبيض والبقسماط أو الدقيق وتقدم كطبق جانبي أو ساندويتشات، قمت بتحضيرها بالشوفان بدلاً من البقسماط وكانت لذيذة و
مليئة بالعصارة juicy، أعجبتني جداً أنا وزوجي وإن شاء الله تعجبكم أيضاً :)

نصيحة الوصفة:
1- لا تستخدموا حرارة عالية للقلي حتى لا يحترق الشوفان دون نضج اللحم والأفضل حرارة متوسطة (لا هادئة).
2- نظراً لوجود طماطم مقطعة يمكن أن تلاحظوا أن الكفتة ليست متماسكة كالكفتة العادية أثناء التشكيل فهذا طبيعي فقط شكلوها أقراص غير كبيرة.

الوصفة تكفــي: 28 قرص تقريباً
وقت التحضير: 15 دقيقة


وقت القلــــــي: 10 دقائق تقريباً
Kofta panee is fried Kofta (fried Arabian meatballs) that is dipped in eggs and bread crumbs and served as a side dish or in sandwiches,I made it with ground rolled oats instead of bread crumbs and turned out juicy and delicious! My husband and I really loved it and I hope you do too :)

Recipe Tips:
1- Don't fry on high heat as the oats could burn very quickly while the meat is still raw, so use medium heat (not low).
2- As there is chopped tomatoes in this recipe it won't be holding together same as regular meatballs while shaping so it's OK if you find it like that, don't shape them too large, just medium/small flat balls.

Serves: 28 medium flat balls
Prep. Time: 15 minutes.
Cooking Time: 10 minutes approx.
Scroll down for English recipe
المقادير:
للكفتة
350 جم لحم مفروم
2 بيض
1/2 كوب شوفان مطحون (نطحنه بالخلاط)
2 ثمرة طماطم متوسطة لصغيرة
1 ثمرة بصل مقطعة
1/3 كوب بقدونس مفروم
1/2 إلى 3/4 ملعقة طعام ملح
1/3 ملعقة طعام فلفل أسود
رشة إكليل الجبل (روزماري)

للقلي:
2 بيضة صغيرة
1 1/2 كوب شوفان مطحون
1 ملعقة شاي ملح
1 ملعقة شاي فلفل أسود

الطريقة:
1- نخلط اللحم المفروم مع البصل والشوفان والبيض والتوابل.



2- نضيف البقدونس والطماطم ونقلب.



3- نقوم بتشكيلها على شكل أقراص متوسطة.


4- نجهزها للقلي نضرب البيض (مكونات القلي) ونضيف له رشة ملح وفلفل أسود، ونخلط الشوفان مع الفلفل الأسود والملح، ثم نغمس بهم أقراص الكفتة من الجهتين ونربت عليها بخفة لنتخلص من الزوائد.


5- نسخن مقلاة بها زيت على نار متوسطة ونضع أقراص الكفتة بالزيت لمدة 3 دقائق  أو حتى تصبح ذهبية ونقلبها على الجهة الأخرى 2 إلى 3 دقائق تقريباً لتأخذ نفس اللون.


6- تقدم ساخنة كطبق جانبي أو كحشوة ساندويتش مع المايونيز والكاتشب والخس والطماطم، بالهناء والشفاء. :)

Oatmeal Kofta Panee ألذ كفتة بانيه بالشوفان

Ingredients:
For Kofta Mix:
350 gm ground beef
2 eggs
1/2 cup ground rolled oats
2 medium small tomato, chopped
1 medium onion, chopped
1/3 cup chopped fresh parsley
1/2 to 3/4 tbsp salt
1/3 tbsp black pepper
pinch of chopped dried rosemary

For Frying:
2 small eggs
1 1/2 cup ground rolled oats
1 tsp salt 
1 tsp ground black pepper

Directions:
1- Mix together the beef, onion, oats, eggs, and spice (kofta ingredients).
2- Add parsley and tomatoes and mix.
3- Use your hands to make medium/small flat balls.
4- Prepare for frying (frying ingredients) beat the eggs in a flat plate with a fork and add a pinch of salt and pepper, in another plate mix the oats with salt and pepper, dip the balls in egg then oats and tap to lose any excess oats.
5- Place a pan with sunflower oil on medium heat and place the balls (don't crowd) and let cook for 3 minutes or till golden and then flip to gain the same color about 2 to 3 minutes.
6- Serve right away as a side dish or in sandwiches with mayonnaise, ketchup, tomato and lettuce, and... Bon Appétit :)

Comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular posts from this blog

Nutella & Banana Crêpe كريب الموز والنوتيلا

Egyptian Molokhia with Broiled Chicken الملوخية المصرية بالدجاج المحمر

Eggless 1 minute Molten Lava Cake for Two مولتن كيك بدون بيض في دقيقة واحدة

Libyan Lamb White Bean Stew طبيخة الفاصوليا باللحم الليبية

Chicken Mandy Rice مندي الدجاج بطريقتي - سهل وسريع

Egyptian "Koshari" طريقة الكشري المصري بالصور