Ho-Hos Strawberry Jelly Trifle ترايفل جيلي الفراولة وهوهوز


Scroll down for English post
رمضان هذه السنة في عز الصيف والحر الشديد، لذا يلزمنا وصفات منعشة ومرطبة في هذا الجو كحلوى بعد الإفطار، لذلك اخترت اليوم وصفة ترايفل الجيلي والهوهوز، وهي حلوى خفيفة صيفية رائعة، تتكون من الجيلي والكاسترد وكيك هوهوز والفواكه الصيفية، أتمنى أن تعجبكم.
نصيحة الوصفة:
1- قمت بعمل الجيلي والكسترد حسب الوصفة المكتوبة على العبوات، ويمكن أن تختلف عن ما تشترونه فيجب اتباع الخطوات من العبوة نفسها.
2- يجب وضع بلاستيك (كلينج فيلم) على وجه الكسترد بعد طهيه بحيث يلامس سطحه حتى لا تتكون قشرة سميكة أعلاه وينزع عند الاستخدام.
3- لابد من تذوق الجيلي والكسترد وتحليته بالقدر المطلوب قبل وضعه في الأكواب.
4- إذا كان لديكم الوقت يمكنكم تأجيل عمل الكاسترد وتبريد الجيلي قبل الخطوة رقم 5 والبدء في عمل الكاسترد بعد أن يبرد الجيلي تماماً ومن ثم البدء في الخطوة رقم 5.

الوصفة تكفــي: 6 أكواب
وقت التحضير: 15 دقائق
وقت التبــــريد: 4 إلى 5 ساعات
Ramadan this year meets the middle of the hot summer, so we need some refreshing cold recipes as desserts after Iftar, so I chose jelly trifle for today, it's a refreshing dessert that contains strawberry jelly, custard, HoHos cakes, and summer fruit, I hope you like it :)

Recipe Tips:
1- I made the jelly and the custard according to the recipe on the packages, it could be different from one product to another so be careful, and you can use your own recipe.
2- After cooking the custard you have to cover it with cling film and let the plastic touch it from the top so it won't have a crust on top, and remove the plastic once you use the custard.
3- Taste the jelly and the custard before adding to the cups, they may need some sugar.
4- You can make the custard later and chill the jelly first before step No. 5 and start making the custard after the jelly is chilled.

Serves: 6 cups
Prep. Time: 15 minutes
Chill Time: 4 to 5 hours
Scroll down for English recipe
المقادير:
140 جم (عبوتين من جيلي دريم بطعم الفراولة)
3 أكواب ماء مغلي
كوب ماء عادي
4 ملاعق طعام كسترد بودرة
2 1/2 كوب حليب
7 ملعقة طعام سكر (حسب الرغبة)
1 كوب عنب
2 تفاح 
2 موز
أو أي فواكه من اختيارك
5 هوهوز أو أكثر حسب الرغبة

الطريقة:
1- يجهز الجيلي بخلط الماء المغلي مع الجيلي البودرة جيداً ثم يخلط مع كوب الماء العادي ويحلى بالسكر ويترك جانباً.


2- نجهز الكسترد بخلط بودرة الكسترد من نصف كوب من الحليب ثم يخلط مع باقي الحليب ويُحلَّى بالسكر ويقلب جيداً حتى الغليان ويغطى بالبلاستيك.


3- نقطع الموز حلقات والتفاح مكعبات وكيك هوهوز حسب الرغبة ونبدأ بتجهيز الفواكه بالأكواب وفوقهم كيك الهوهوز المقطع.


4- نضيف بعض الجيلي فوق الفواكه والهوهوز بهذا الشكل.


5- نضيف الكسترد فوق الجيلي ونزينه بحبة عنب ويترك في الثلاجة ليبرد مدة 5 ساعات تقريباً.


6- يقدم بعد أن يتماسك تماماً بالهناء والشفاء :)


Ingredients:
140 gm strawberry jelly powder (flavored gelatin powder)
3 cups hot boiled water
1 cup water
4 tbsp custard powder
2 1/2 cup milk
7 tbsp sugar (as you wish for your best taste)
1 cup grapes
2 apples
2 bananas
or any other fruit you may prefer
5 HoHos

Directions:
1- Prepare the jelly by mixing the powder with the hot water well and then mix it with the cup of water and add sugar to taste, then set aside.
2- Prepare the custard, mix the custard powder with half a cup of milk then add it to the rest of the milk and stir on medium-high heat till boiled and add sugar to taste, then place it in a bowl and cover with plastic wrap.
3- Slice the bananas and cut the apples into cubes and cut HoHos the way you prefer, then arrange the fruit then HoHos in the cups.
4- Add some jelly to the cups.
5- Add custard and garnish with grape, then chill for 4-5 hours.
6- Serve cold when it's ready and... Bon Apetit :)


Comments

  1. What a lovely trifle! What are ho hos btw? I don't think I saw or heard about them before.

    ReplyDelete
  2. HoHos is a name of a product which is a chocolate cake filled with cream, you can see its photo here
    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/1e/Ho_hoes.jpg/220px-Ho_hoes.jpg
    and here
    http://bherbst.com/wp-content/uploads/2010/10/Devotion-Ho-hos.jpg

    ReplyDelete
  3. The trifle looks great. I love the addition of the ho hos, sounds lovely.

    ReplyDelete
  4. Thanks dear, glad you like it :)

    ReplyDelete
  5. What a great idea! Looks really delicious!! :)

    ReplyDelete
  6. What a fun and creative recipe!

    ReplyDelete
  7. What a fun and refreshing summer treat :)

    ReplyDelete
  8. Glad you like it, haven't heard from you for a while hope you're OK :)

    ReplyDelete
  9. The summers in chicago have been pretty warm this year and with ramadan coming up soon, i know what you mean... these would be so cooling and refreshing! :)

    ReplyDelete
  10. Looks delicious, with a great surprise in the center

    ReplyDelete
  11. Oh my gosh, I love that you used Ho-hos! That's so awesome..and delicious!

    ReplyDelete

Post a Comment

Your comments really make my day and encourage me to give you more lovely recipes, so please don't hesitate ^_^
أعجبتك الوصفة؟ ضع تعليق يسعدني ويشجعني على تقديم المزيد ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular posts from this blog

Nutella & Banana Crêpe كريب الموز والنوتيلا

Eggless 1 minute Molten Lava Cake for Two مولتن كيك بدون بيض في دقيقة واحدة

Egyptian Molokhia with Broiled Chicken الملوخية المصرية بالدجاج المحمر

Libyan Lamb White Bean Stew طبيخة الفاصوليا باللحم الليبية

KFC Chicken Crispy Strips تشيكن كرسبي ستربس كنتاكي

Chicken Mandy Rice مندي الدجاج بطريقتي - سهل وسريع