Cheesy Garlic Bread خبز الثوم المحمص بالجبن

Cheesy Garlic Bread خبز الثوم المحمص بالجبن

Scroll down for English post
هذا الطبق هو أحد أفضل المقبلات بالنسبة لي، وهو سهل، لذيذ، وسريع التحضير، في الغالب يتم تقديمه في العديد من المطاعم كأحد المشهيات. يمكن عمله باستخدام الخبز الفرنسي أو الإيطالي أو أي نوع مفضل أو متاح، قمت باستخدام الزعتر الجاف في هذه الوصفة فمذاقه رائع مع الخبز، قمت أيضا باستخدام الزبد ويمكنكم استخدام زيت الزيتون بدلاً منها.

نصيحة الوصفة:
1- يمكنكم استخدام أي نوع تفضلونه من الجبن (استخدمت جبن الإمونتا)، ولكن إذا كان الجبن مالح أو قديم لا تضيفوا ملح ولا تستخدموا الزبدة المالحة.
2- يمكنكم شوي الخبز على الجريل أو التوستر بدلاً من استخدام الفرن.
3- يمكن استخدام بودرة الثوم بدلاً من الثوم الطازج وفي هذه الحالة يتم استبدال كل فص ثوم بثمن ملعقة شاي بودرة ثوم.

الوصفة تكفي: 7 شرائح خبز
وقت التحضير: دقيقتان
وقت الطهي: 10 دقائق
This is one of my best yummy appetizers, so easy, delicious, and super quick. It's being served in many restaurant as an appetizer. You can make it from fresh or left over French baguette or Italian bread, or any kind of bread you have or prefer, I used dried thyme in this recipe, it tastes grate with it, I also used butter, you can use olive oil instead.

Recipe Tips:
1- You can choose any type of cheese you like (I used Emmental cheese), but if your cheese is salty or sharp, don't use salt or salted butter.
2- You can grill it instead of using the oven.
3- You can use garlic powder instead of fresh garlic, in this case substitute 1/8 tsp powder for every clove of garlic.

Serves: 7 slices
Prep time: 2 minutes
Cooking time: 10 minutes

Scroll down for English recipe
المقادير:
1 رغيف خبز فرنساوي صغير
80 جرام تقريبا من جبن الامونتال مقطعة شرائح رقيقة
1 فص ثوم مفروم جيداً
30 جم زبدة
رشة زعتر جاف

الطريقة:
1- نسخن الفرن على درجة حرارة 177 مئوية، ثم نخلط الثوم مع الزبدة بحيث يتكون معجون.


2- نقطع الرغيف شرائح حسب الرغبة.


3- نفرد الزبدة على شرائح الخبز ثم نرش عليها الزعتر الجاف.


4- نضع شرائح الخبز في الفرن لمدة 10 دقائق أو إلى أن تجف وتصبح ذهبية، ثم نخرجها من الفرن ونضع شريحة جبنة على كل شريحة خبز، وندخلها الفرن لثواني أو يمكن إدخالها المايكروويف إذا وجد حتى تذوب الجبن، وتقدم بالهناء والشفاء :)

Cheesy Garlic Bread خبز الثوم المحمص بالجبن
Ingredients:
1 small loaf of French bread
80 gm Emmental cheese, sliced thinly
1 clove of garlic, minced very well.
30 gm unsalted butter
Pinch of dried thyme

Directions:
1- Preheat the Oven to 177°C (350°F), mix the garlic with the butter to make a paste.
2- Slice the bread as desired.
3- Spread the butter on top of each slice, then sprinkle with a pinch of thyme.
4- Put it into the oven to toast for 10 minutes or till it's golden and dry, then take it out of the oven and add the cheese slices, one on top of each bread slice, and it back into the oven or use microwave to melt the cheese for seconds, serve and.. Bon Apetit :)

Comments

  1. Cheese bread is a slight addiction of mine. It looks so delicious! By the way - I'm your newest follower :)

    ReplyDelete
  2. Thanks Brandie & welcome to my blog, nice to meet you :)

    ReplyDelete
  3. I often make some kind of variation of Cheesy Garlic Toast Bread for lunch! Quick, easy, and yummy!

    ReplyDelete
  4. Not just garlic bread,but cheesey garlic bread?!! LOVE it! So tasty.

    ReplyDelete
  5. Looks fantastic and delicious,Yum!

    ReplyDelete
  6. What a delicious bites! I like to use goat cheese with a sprinkle of za'atar on top and olive oil instead of butter, but garlic is always what wraps it all together. Thank you for sharing ^_^

    ReplyDelete
  7. Love it! Simple and delicious . . . garlic and cheese and bread. My favorite foods!

    ReplyDelete
  8. Thanks Mateja, you are welcome dear :)

    Rosemary: Thanks dear :)

    ReplyDelete
  9. These sound so good! I'm a big big garlic fan; add melty cheese and it's like heaven.

    ReplyDelete
  10. Glad to read your comment Evan, thanks :)

    ReplyDelete
  11. Oh my, I love it! Garlic and cheese go so good together...especially in bread! YUM! Thank you for the recipe.

    ReplyDelete
  12. Sometimes the greatest dishes really are the simplest!

    ReplyDelete
  13. Kate: Thanks dear, you are welcome :)

    Christina: It's all yours :D

    Tiffany: :) thanks so much.

    ReplyDelete
  14. This looks delicious! I love how simple the recipe is. Definitely have to try this out!

    ReplyDelete
  15. bread + cheese + garlic = heaven....YUM!!

    ReplyDelete
  16. Thanks Kara hope you like it :)

    Thanks Raven, you forgot butter ;) I love it :)

    ReplyDelete
  17. Oh, I love the starter! Simple and tasty...

    ReplyDelete
  18. Yum.... I'm hungry now... And I just ate lunch! This looks so tasty, and I love the simplicity of it!

    ReplyDelete
  19. lol :D Thanks Kimberly glad to read your comment :)

    ReplyDelete
  20. Mmmm...I love cheesy garlic bread! Wait, who am I kidding? I love all types of bread! This looks delicious! :)

    ReplyDelete
  21. Wonderful appetizer. I adore cheesy bread.

    ReplyDelete
  22. Garlic and cheese, my idea of heaven! Easy to do also!

    ReplyDelete
  23. This looks so yummy. Would be wonderful on a chilly night or a great evening snack. I also wanted to say thank you for stopping by my blog today and leaving a comment.

    ReplyDelete
  24. Thanks, agree with you.
    you are welcome :)

    ReplyDelete
  25. I can see why you love this--simple but delicious! Who can resist good melted cheese?

    ReplyDelete
  26. Wow this looks so gooey and delicious! Can't go wrong with this!

    ReplyDelete
  27. Cucina49: You're definitely right ;)

    Happy When Not Hungry: Thanks Kara :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Your comments really make my day and encourage me to give you more lovely recipes, so please don't hesitate ^_^
أعجبتك الوصفة؟ ضع تعليق يسعدني ويشجعني على تقديم المزيد ^_^