Ice Cream Pumpkin Cups حلى كاسات القرع والآيس كريم
Ice Cream Pumpkin Cups حلى كاسات القرع والآيس كريم
Ice Cream Pumpkin Cups حلى كاسات القرع والآيس كريم |
Scroll down for English post
والدتي حفظها الله تحب الابتكار في صنع الحلويات وهذا أحد إبداعاتها اللذيذة والمغذية، حلى كاسات القرع هو عبارة عن
حلو من خشاف القرع العسلي بالزبيب وفوقه مثلجات مرشوشة جوز الهند والقرفة، منعش ولذيذ جربوه وأتمنى أن يعجبكم :)
نصيحة الوصفة:
حلو من خشاف القرع العسلي بالزبيب وفوقه مثلجات مرشوشة جوز الهند والقرفة، منعش ولذيذ جربوه وأتمنى أن يعجبكم :)
نصيحة الوصفة:
الوصفة تكفــي: 4 أشخاص
وقت التحضير: 10 دقائق
وقت الطهــــي: 15 دقيقة
My mother always loves to come up with new dessert recipes and ideas of her own, and this is one of her creations, a delicious and nutritious dessert in hot summer; it's a pumpkin and raisins compote, topped with ice cream and sprinkled with coconut and cinnamon, I hope you like it :)Serves: 4 people
Prep. Time: 10 minutes
Cooking Time: 15 minutes
Scroll down for English recipe
المقادير:
شريحة قرع عسلي أو 1 1/2 كوب قرع مقطع مكعبات
1/2 كوب زبيب
عسل للتحلية حسب الذوق
ماء للسلق
4 بولة أو 2 كوب آيس كريم شوكولاتة جاهز أو محضر بالمنزل
3 بولة أو 2 كوب آيس كريم فانيليا جاهز أو محضر بالمنزل
1/2 ملعقة شاي قرفة
2 ملعقة طعام جوز هند مجروش
4 إصبع ويفر محشو شوكولاتة للتزيين
شريحة قرع عسلي أو 1 1/2 كوب قرع مقطع مكعبات
1/2 كوب زبيب
عسل للتحلية حسب الذوق
ماء للسلق
4 بولة أو 2 كوب آيس كريم شوكولاتة جاهز أو محضر بالمنزل
3 بولة أو 2 كوب آيس كريم فانيليا جاهز أو محضر بالمنزل
1/2 ملعقة شاي قرفة
2 ملعقة طعام جوز هند مجروش
4 إصبع ويفر محشو شوكولاتة للتزيين
الطريقة:
1- نضع القرع العسلي بإناء على حرارة عالية ونضيف ماء يكفي فقط لتغطيته وندعه يغلي ثم نهدئ الحرارة لمتوسطة ونضيف الزبيب والعسل حسب الذوق ونتركه حوالي 15 دقيقة أو حتى النضج.
2- بعد أن ينضج القرع نتركه يبرد ثم نضعه في كاسات التقديم حتى المنتصف.
3- نضيف بولة من آيس كريم الشوكولاتة وأخرى من الفانيليا، ونرش الوجه بجوز الهند والقرفة ونضع على الجانب إصبع الشوكولاتة ويقدم فوراً بالهناء والشفاء :)
Ice Cream Pumpkin Cups حلى كاسات القرع والآيس كريم |
Ingredients:
1/4 cup raisins
Honey to your taste
Water to boil
4 balls or 2 cups chocolate ice cream
4 balls or 2 cups vanilla ice cream
1/2 tsp cinnamon
2 tbsp grated coconut
4 chocolate filled wafer sticks for garnish
Directions:
1 - Place the pumpkin in a pan over high heat and cover with water, let it boil and then lower the heat to medium and add the raisins and honey to taste, let cook for 15 minutes or until tender. 2 - After it is cooked cool the pumpkin compote, then fill serving cups halfway. 3 - Add a ball of chocolate ice cream and another vanilla ice cream, sprinkle with coconut and cinnamon, Put the wafer sticks on the side, serve immediately, and... Bon Appétit :)
These pumpkin cups look to die for... The perfect treat for pumpkin lovers!
ReplyDeleteThank you for your kind words, Denise! Happy you like them! :)
DeleteI haven't try yet, but it d look delicious, thank you
ReplyDeleteYou're welcome!
Delete