Gluten Free Watermelon Pizza طريقة بيتزا البطيخ الصيفية المنعشة
Gluten Free Watermelon Pizza طريقة بيتزا البطيخ الصيفية المنعشة
Gluten Free Watermelon Pizza طريقة بيتزا البطيخ الصيفية المنعشة |
Scroll down for English post
فكرة جديدة لتقديم البطيخ وبطريقة لذيذة ومنعشة، بيتزا البطيخ بالجبن والنعناع الطازج مع الفستق ومفاجأة أخرى تجدونها بالوصفة.
نصيحة الوصفة:
1- يفضل استخدام البطيخ قليل البذور إن أمكن ومحاولة التخلص منها كما بالوصفة.
2- لا تقطع شريحة البطيخ رفيعة جداً ولا سميكة جداً 2سم تقريباً
نصيحة الوصفة:
1- يفضل استخدام البطيخ قليل البذور إن أمكن ومحاولة التخلص منها كما بالوصفة.
2- لا تقطع شريحة البطيخ رفيعة جداً ولا سميكة جداً 2سم تقريباً
الوصفة تكفــي: شخصين وحتى 6 أشخاص
وقت التحضير: 10 إلى 15 دقيقة
وقت الطهــــي: لا يوجد
A new idea to serve watermelon in a tasty and refreshing way, watermelon pizza with cheese, fresh mint, pistachio, and another surprise that you will find in the recipe .Recipe tips:
1 - If available it's better to use a watermelon with less seeds and try to remove them as followed in the recipe.
2 - Do not cut the watermelon slice too thin nor too thick, about 1 inch thick.
Serves: 2 to 6 people
Prep. Time: 10 to 15 minutes
Cooking Time: None
Scroll down for English recipe
المقادير:
شريحة بطيخ تقطع بالعرض من منتصف الثمرة سمكها 2 سم تقريباً
1/2 إلى 3/4 كوب جبن براميلي أو فيتا حسب الرغبة
1/2 كوب فستق بدون قشر مقطع أو كامل
عودين من النعناع الطازج أو حسب الذوق
رشة فلفل أحمر حار (اختياري)
شريحة بطيخ تقطع بالعرض من منتصف الثمرة سمكها 2 سم تقريباً
1/2 إلى 3/4 كوب جبن براميلي أو فيتا حسب الرغبة
1/2 كوب فستق بدون قشر مقطع أو كامل
عودين من النعناع الطازج أو حسب الذوق
رشة فلفل أحمر حار (اختياري)
الطريقة:
1- نفرد كيس بلاستيك أو ورق تغليف على طبق التقديم حتى لا يتسخ أثناء التجهيز، ثم نضع عليه شريحة البطيخ.
2- بطرف السكين بخفة نحاول نزع أي بذور موجودة بشريحة البطيخ من الجهيتن، وبظهر السكين نزيلها من الوجه على ورق البلاستيك.
3- نرش الوجه ببودرة الفلفل الحار أو الشطة وفتات الجبن البراميلي.
4- نضيف أوراق النعناع الطازجة ونرش حبات الفستق.
5- نقطع شريحة البطيخ بسكين حاد فقط من الأطراف ليسهل جذب البلاستيك من تحتها.
6- نجذب البلاستيك بحرص من تحت شريحة البطيخ ثم بسكين رفيع نكمل تقطيع الشريحة من الداخل.
7- تقدم فوراً وبالهناء والشفاء :)
Gluten Free Watermelon Pizza طريقة بيتزا البطيخ الصيفية المنعشة |
Ingredients:
Watermelon whole slice (crosswise cut from the middle of the fruit about 1 inch thick)
1/2 to 3/4 cup Baramily cheese or feta to taste
1/2 cup pistachios, shilled, chopped or full
2 stems fresh mint leaves
1 pinch chili pepper powder or cayenne (optional)
Directions:
1- Place a flattened plastic bag over a large serving plate to avoid the miss during preparing the pizza, put on it the watermelon slice.
2 - Using the tip of the knife carefully remove any seeds in the slice of watermelon from both sides, using the back of the knife remove them to the plastic bag.
3 - Sprinkle the chili powder and cheese crumbs.
4 - Add fresh mint leaves and sprinkle the pistachios.
5 - Cut the watermelon slice with a sharp knife, only the hard edges to be able to remove the plastic bag underneath easily.
6 - Pull the plastic bag carefully, then using a thin knife complete the cuts through the watermelon slice.
7 - Serve and,... Bon Appétit :)
Gluten Free Watermelon Pizza طريقة بيتزا البطيخ الصيفية المنعشة |
Comments
Post a Comment
Your comments really make my day and encourage me to give you more lovely recipes, so please don't hesitate ^_^
أعجبتك الوصفة؟ ضع تعليق يسعدني ويشجعني على تقديم المزيد ^_^