Gluten Free Watermelon Pizza طريقة بيتزا البطيخ الصيفية المنعشة

Gluten Free Watermelon Pizza طريقة بيتزا البطيخ الصيفية المنعشة
Gluten Free Watermelon Pizza طريقة بيتزا البطيخ الصيفية المنعشة
Gluten Free Watermelon Pizza طريقة بيتزا البطيخ الصيفية المنعشة

Scroll down for English post
فكرة جديدة لتقديم البطيخ وبطريقة لذيذة ومنعشة، بيتزا البطيخ بالجبن والنعناع الطازج مع الفستق ومفاجأة أخرى تجدونها بالوصفة.
نصيحة الوصفة:
1- يفضل استخدام البطيخ قليل البذور إن أمكن ومحاولة التخلص منها كما بالوصفة.

2- لا تقطع شريحة البطيخ رفيعة جداً ولا سميكة جداً 2سم تقريباً

الوصفة تكفــي: شخصين وحتى 6 أشخاص

وقت التحضير: 10 إلى 15 دقيقة
وقت الطهــــي: لا يوجد
A new idea to serve watermelon in a tasty and refreshing way, watermelon pizza with cheese, fresh mint, pistachio, and another surprise that you will find in the recipe .

Recipe tips:
1 - If available it's better to use a watermelon with less seeds and try to remove them as followed in the recipe.
2 - Do not cut the watermelon slice too thin nor too thick, about 1 inch thick.

Serves: 2 to 6 people
Prep. Time: 10 to 15 minutes
Cooking Time: None

Scroll down for English recipe
المقادير:
شريحة بطيخ تقطع بالعرض من منتصف الثمرة سمكها 2 سم تقريباً
1/2 إلى 3/4 كوب جبن براميلي أو فيتا حسب الرغبة
1/2 كوب فستق بدون قشر مقطع أو كامل 
عودين من النعناع الطازج أو حسب الذوق
رشة فلفل أحمر حار (اختياري)

الطريقة:
1- نفرد كيس بلاستيك أو ورق تغليف على طبق التقديم حتى لا يتسخ أثناء التجهيز، ثم نضع عليه شريحة البطيخ.


2- بطرف السكين بخفة نحاول نزع أي بذور موجودة بشريحة البطيخ من الجهيتن، وبظهر السكين نزيلها من الوجه على ورق البلاستيك.



3- نرش الوجه ببودرة الفلفل الحار أو الشطة وفتات الجبن البراميلي.


4- نضيف أوراق النعناع الطازجة ونرش حبات الفستق.


5- نقطع شريحة البطيخ بسكين حاد فقط من الأطراف ليسهل جذب البلاستيك من تحتها.


6- نجذب البلاستيك بحرص من تحت شريحة البطيخ ثم بسكين رفيع نكمل تقطيع الشريحة من الداخل.


7- تقدم فوراً وبالهناء والشفاء :)


Gluten Free Watermelon Pizza طريقة بيتزا البطيخ الصيفية المنعشة
Gluten Free Watermelon Pizza طريقة بيتزا البطيخ الصيفية المنعشة


Ingredients:
Watermelon whole slice (crosswise cut from the middle of the fruit about 1 inch thick)
1/2 to 3/4 cup Baramily cheese or feta to taste
1/2 cup pistachios, shilled, chopped or full
2 stems fresh mint leaves
1 pinch chili pepper powder or cayenne (optional)

Directions:
1- Place a flattened plastic bag over a large serving plate to avoid the miss during preparing the pizza, put on it the watermelon slice.
2 - Using the tip of the knife carefully remove any seeds in the slice of watermelon from both sides, using the back of the knife remove them to the plastic bag.
3 - Sprinkle the chili powder and cheese crumbs.
4 - Add fresh mint leaves and sprinkle the pistachios.
5 - Cut the watermelon slice with a sharp knife, only the hard edges to be able to remove the plastic bag underneath easily.
6 - Pull the plastic bag carefully, then using a thin knife complete the cuts through the watermelon slice.
7 - Serve and,... Bon Appétit :)


Gluten Free Watermelon Pizza طريقة بيتزا البطيخ الصيفية المنعشة
Gluten Free Watermelon Pizza طريقة بيتزا البطيخ الصيفية المنعشة

Comments