Mushroom Spanish Omelet سبانيش أومليت بالمشروم
الأومليت الأسباني في الأساس هو عبارة عن أومليت سميك من البيض والبطاطا أو البطاطس ويتم طهيه في زيت الزيتون، اليوم سأقدم لكم وصفة السبانيش أومليت ولكن بشكل آخر مع المشروم والزيتون وبعض المكونات الأخرى. كان زوجي في إحدى مهام العمل وتذوق هذا الطبق في أحد الفنادق وسأل عن الوصفة لأنه أحبه جداً وأخبرني بها لأقوم بإعدادها له على الإفطار من وقت لآخر، وها أنا أشارككم هذه الوصفة وأتمنى أن تعجبكم :)
نصيحة الوصفة:
لا تنسوا أن الوصفة تحتوي على زيتون مخلل لذا انتبهوا عند إضافة الملح.
الوصفة تكفــي: 2 إلى 3 أشخاص
وقت التحضير: 3 دقائق
وقت الطهــــي: 10 دقائق
Basic Spanish omelette is a thick egg omelet made with potato and fried in olive oil, I will make today a different version of Spanish omelet with mushroom, olives and some other ingredients. My husband was on a business trip and had this dish for breakfast in a hotel and he liked so much that he asked for the recipe, since then he asked me to make it for breakfast from time to time, and here I am sharing it with you and I hope you like it :)Recipe Tip:
Don't forget it has olives so be careful with the salt.
Serves: 2 to 3 people
Prep. Time: 3 minutes
Cooking Time: 10 minutes
Scroll down for English recipe
المقادير:
4 حبات بيض
1 بصلة صغيرة مقطعة
1 ثمرة طماطم متوسطة لصغيرة مقطعة
1 ثمرة فلفل أخضر حار مقطعة شرائح
2 مشروم متوسط مقطع شرائح
1/4 كوب زيتون حلقات أخضر أو أسود
ملح وفلفل حسب الذوق
30 جم زبدة أو 2 ملعقة طعام
الطريقة:
1- نخلط جميع المكونات باستخدام الشوكة.
2- نضع الزبدة في مقلاة على حرارة متوسطة وبعد أن تذوب نضيف خليط الأومليت ونتركه يتماسك لمدة 3 إلى 5 دقائق تقريباً على حرارة متوسطة لهادئة.
3- نقلب الأومليت على الجهة الأخرى بحرص ونتركه ينضج حوالي 5 دقائق على حرارة هادئة.
4- يقطع ويتم تقديمه فوراً بالهناء والشفاء :)
4 eggs
1 small onion, chopped
1 medium small tomato, chopped
1 green hot pepper, sliced
2 medium button mushroom, sliced
1/4 cup olive slices, green or black
salt and pepper to taste
30 gm or 2 tbsp unsalted butter
Directions:
1- Using a fork mix together all the ingredients.
2- Place a pan with the butter over medium heat and when melted add the egg mixture and let cook for about 3 to 5 minutes or till hold together on medium low heat.
3- Flip it carefully and let cook for 5 minutes on low heat.
4- Cut and serve right away, and... Bon Appétit :)
Hi, nice recipe for breakfast.
ReplyDeleteI'm your follower and I've passed Liebster Award to you. Amallia
http://physalis-peruviana.blogspot.de/2013/03/the-liebster-award.html
So sweet of you Amallia Thank you! :)
ReplyDelete