Valentine's Breakfast: Parmesan Savory Cakes كب كيك مالح بجبن البارميزان

Valentine's Breakfast: Parmesan Savory Cakes كيك مالح بجبن البارميزان


Scroll down for English post
مرحباً بكم، اشتريت مؤخراً قالب سيليكون للمافنز على شكل قلوب وأنا متشوقة لاستخدامه! لذا تحملوا إذا وجدتم أغلب وصفاتي هذا الشهل على شكل القلوب ^_^. جبن البارميزان من أحب أنواع الجبن بالنسبة لي، إنها تعطي طعم ورائحة مميزين لأي طبق خاصة المخبوزات؛ سأستخدمها اليوم لتحضير كيك مالح على شكل قلوب في 3 دقائق فقط لإفطار رومانسي.بعد إعدادهم سأقوم بتزيينهم بمكونات من اختياري كالمايونيز، الكاتشب، الحبة السوداء، وطماطم وجبن شيدر ولانشون بقري مقطعين على شكل قلوب. بالطبع يمكنكم استخدام مكوناتكم المفضلة لعمل الزينة كالجبن الكريمي أو الفيتا أو الأنشوجة أو أي نوع من الخضروات أو المخللات. لنختصر ونذهب إلى الوصفة ;)

نصائح الوصفة:
1- كل المكونات يجب أن تكون في درجة حرارة الغرفة وإلا ستبرد الزبدة وينتج تكتلات.
2- لا تضيفوا الكثر من الملح فلا تنسوا جبن البارميزان والزينة المالحة.
3- لتفادي التصاق الكيك بالجوانب أثناء الارتفاع بالفرن يمكن استخدام عود أسنان لفصله عن القالب.

الوصفة تكفي: 6 كيكات صغيرة
وقت التحضير: 3 دقائق
وقت الخبز: 13 دقيقة
Hello everyone! I got myself a silicon heart shaped muffin tin a few days ago and I'm so excited! So bear with me if you found most of my coming posts are heart shaped lol. Parmesan is one of my best cheeses, it gives a nice smell and taste to many dishes especially the baked ones; I'm going to use Parmesan to make easy 3 minutes heart shaped savory cakes for sweet Valentine's Day breakfast. After preparing them I made savory frosting using mayonnaise, ketchup, black seeds, and heart shaped tomatoes, cheddar cheese, and beef luncheon. You can always use your best frosting like cream or feta cheese, anchovies, any kind of vegetables, pickles. Let's just skip to the recipe ;)

Recipe Tips:
1- All ingredients must be at room temperature or the butter would makes lumps.
2- Don't add so much salt remember Parmesan and savory frosting.

Serve: 6 savory cakes
Prep. Time: 3 minutes
Baking Time: 13 minutes
Scroll down for English recipe
المقادير:
1 كوب دقيق
1/2 كوب حليب سائل
3 ملاعق طعام جنب بارميزان مبشورة
1 ملعقة طعام جبن شيدر مبشورة
1 بيضة
2 ملعقة طعام زبدة ذائبة وزبدة لدهن القوالب
1 ملعقة شاي بيكينج باودر
رشة ملح

للزينة:
خس، زيتون أخضر، مايونيز، كاتشب، الحبة السوداء، طماطم، جبن شيدر، ولانشون بقري.

الطريقة:
1- نسخن الفرن على درجة حرارة 190 إلى 200. ننخل الدقيق مع البيكينج باودر ثم نضيف الجبن ورشة ملح ونخلطهم بالملعقة.




2- في طبق آخر نخلط البيض مع الحليب والزبدة الذائبة.



3- باستخدام الملعقة نخلط المكونات الجافة والسائلة إلى أن يمتزجوا ولا نزيد في التقليب.



4- ندهن القوالب بالزبد ونوزع الخليط بالتساوي ونضعهم بالفرن لمدة 10 إلى 15 دقيقة (أخذوا مني 13 دقيقة فقط ليجهزوا).



5- نترك الكيكات لتبرد ثم نزينها بما نفضل من مكونات أو حتى حشوهم بجبن الفيتا ;) تقدم وبالهناء والشفاء :)

Valentine's Breakfast: Parmesan Savory Cakes كيك مالح بجبن البارميزان



Ingredients:
1 cup all purpose flour
1/2 cup milk
3 tbsp grated Parmesan cheese
1 tbsp grated cheddar cheese
1 egg
2 tbsp melted butter and more for greasing the tin
1 tsp baking powder
Pinch of salt

For frosting and garnish:
lettuce, green olives, mayonnaise, ketchup, black seeds, tomatoes, cheddar cheese and beef luncheon.

Directions:
1- Preheat the oven to 190 to 200c. Sift together flour and baking powder, add cheese and salt.
2- In a separate bowl whisk milk, eggs, melted butter.
3- Using a spatula mix dry and wet ingredients tell combined but don't over mix.
4- Grease the tin and place the batter evenly in tin and into the oven for 10 to 15 (it took from me 13 minutes exactly to be ready).
5- Let cool and then frost with your best ingredients, you can even fill them with feta cheese ;) serve and Bon Appétit and happy Valentine's Day in advance :)

Valentine's Breakfast: Parmesan Savory Cakes كيك مالح بجبن البارميزان

Comments

Post a Comment

Your comments really make my day and encourage me to give you more lovely recipes, so please don't hesitate ^_^
أعجبتك الوصفة؟ ضع تعليق يسعدني ويشجعني على تقديم المزيد ^_^