Jalapeno Parmesan Omelette أومليت الهلابينو وجبن البارميزان
الهلابينو هو أحد أنواع الفلفل الحار المشهور بالمطبخ المكسيكي، ووصفة اليوم هي لمحبي الأكلات الحارة جداً، أومليت الهلابينو بجبن البارميزان وصفة سريعة لا تأخذ إلا دقائق معدودة وهي لذيذة ومغذية.
نصيحة الوصفة:
1- لتقطيع الفلفل الحار يفضل وضع زيت على الأصابع قبلها لعدم التأثر بحرارته.
2- يفضل تقطيع الفلفل قبل وضعه في الوصفة مباشرة لنستفيد بفيتامين سي الموجود به والذي يتبخر أو يزول بتركه في الهواء.
الوصفة تكفــي: شخصين
وقت التحضير: 2 دقائق
وقت الطهــــي: 5 دقائق
Jalapeno is a medium sized hot chili pepper, very popular in Mexican cuisine, today's recipe is for people who love hot food, I made Jalapeno Omelette with Parmesan cheese is very simple, quick recipe yet delicious and nutritious.
Recipe tips:
1- Rub your fingers with oil before chopping hot pepper.
2- It's better to chop jalapeno right before using to keep vitamin C.
Serves: 2 people
Prep. Time: 2 minutes
Cooking Time: 5 minutes
Scroll down for English recipe
المقادير:
4 حبات بيض
2 ملعقة طعام جبن بارميزان مبشور
1 حبة فلفل هلابينو
1/2 ملعقة شاي بصل بودرة
1/4 ملعقة شاي فلفل أبيض
1 ملعقة طعام زبدة
الطريقة:
1- نضرب البيض بالمضرب اليدوي مع الجبن والفلفل الأبيض والبصل البودرة.
2- نضع الزبدة في مقلاة على نار متوسطة لهادئة وعندما تذوب نضع خليط الأومليت.
3- نقطع الفلفل شرائح رفيعة ونضيفه بهذا الشكل في الصورة فوق الأومليت ونتركه ينضج على حرارة هادئة 3 دقائق تقريباً أو إلى أن يتماسك ثم نقلب على الجهة الأخرى بحرص ونتركه دقيقتين.
4- يقدم الأومليت ويزين بشرائح الفلفل وجبن البارميزان المبشور بالهناء والشفاء :)
4- يقدم الأومليت ويزين بشرائح الفلفل وجبن البارميزان المبشور بالهناء والشفاء :)
Ingredients:
4 eggs
2 tbsp grated Parmesan cheese
1 Jalapeno
1/2 tsp onion powder
1/4 tsp white pepper
1 tbsp unsalted butter
Directions:
1- Whisk the eggs with cheese, white pepper, and onion powder.
2- Place the butter on a pan over medium low heat and when melted pour in the egg mix.
3- Chop the Jalapeno thinly and place on the omelette like the photo and let cook over low heat for about 3 minutes or till hold together then flip carefully and cook for 2 minutes.
4- Garnish with grated Parmesan and Jalapeno slices, and... Bon Appétit :)
Love hot peppers in eggs. In anything really.
ReplyDeletelovely color the omelette.
ReplyDeleteThank you all for stopping by glad you like it :)
ReplyDelete