Chicken Noodle Soup from Scratch شوربة النودلز بالدجاج والخضروات

Chicken Noodle Soup from Scratch شوربة النودلز بالدجاج والخضروات

Scroll down for English post
أعذروني لتأخري في وضع المزيد من الوصفات فهذه الأيام أعاني من الأنفلوانزا، لذا أحببت أن أشارككم بطبقي المفضل في هذه الحالة وأتمنى من الله أن يشفي كل مريض. شوربة أو حساء نودلز بالدجاج والخضروات هي وصفة اليوم، هذا الطبق يتم تحضيره باستخدام أي
نوع من الباستا سباجيتي، لينجويني، فيتوتشيني أو حتى الروتيني (الحلزونية) وهو يعتبر من أفضل الأطباق بالنسبة لي كما أنه مفيد جداً في حالة البرد والأنفلوانزا، قمت بعمل الوصفة من البداية من بداية طهي الدجاج، لنختصر إلى الوصفة وادعوا لي بالشفاء.
نصيحة الوصفة:
الخضروات المستخدمة لا تنضج كلها في نفس الوقت لذا أضفتهم بترتيب محدد حتى لا يهترئ بعضها في حين ينضج البعض الآخر قوموا بوضعها في الوصفة بنفس الترتيب.

الوصفة تكفــي: شخصين إلى ثلاثة
وقت التحضير: ساعة (طهي الدجاج)
وقت الطهــــي: 20 دقيقة تقريباً

Forgive for not posting in a while, I don't feel good these days as I'm suffering from bad flu, so I wanted to share with you my favorite recipe in this condition with all my wishes for anyone sick to get well soon. Vegetable Chicken noodle soup is one my favorite comfort food specially when I'm sick as it has many benefits to get better, I made it from scratch so you can use a whole chicken or just what you need for the soup, let's skip to the recipe.
Recipe Tip:
Vegetables used in this recipe don't take same time to cook so I added them in a specific order that you should follow so you don't get any mushy vegetable while other is just cooked.

Serves: 2 to 3 people
Prep. Time: 1 hour (cooking chicken)
Cooking Time: 20 min. approx.
Scroll down for English recipe
المقادير:
للدجاج:
دجاجة كاملة كيلو ونصف تقريباً أو 1/2 صدر دجاجة تكفي الوصفة
ماء لسلق الدجاج
2 ورق لورى
1 ملعقة طعام زنجبيل طازج مبشور
2 حب هيل (حبهان)
2 قرنفل أو مسمار
1 ملعقة شاي فلفل أسود
1 ملعقة طعام ملح

للنودلز:
100 جم مكرونة سباجيتي
2 كوب ماء
5 كوب مرق أو شوربة الدجاج
ثمرة كوسة متوسطة لصغيرة 
1 ثمرة بطاطس صغيرة 
ثمرة جزر كبيرة مقطعة
ثمرة بصل متوسطة مقطعة
ثمرة طماطم متوسطة مقشرة (هنا كيفية تقشير الطماطم بسهولة)
1/2 صدر دجاجة  (من الدجاجة السابق طهيها) ممزق أو مقطع باليد

الطريقة:
1- نضع الدجاجة في إناء على حرارة متوسطة لعالية ونغطيها بالماء ونضيف الملح وعندما تسخن وقبل الغليان نلاحظ ظهور رغوة على سطح الماء نزيلها ونتخلص منها إلى أن تنتهي الرغوة ثم نضيف ورق اللورى والفلفل والزنجبيل المبشور وحب الهيل (الحبهان)، ونترك الدجاجة تنضج لمدة ساعة تقريباً.


2- نحضر إناء آخر نضع به البصل والجزر المقطع ومرق الدجاج، نتركه يغلي لمدة خمس دقائق.
3- نقوم بتقطيع الكوسة والبطاطس ونضيفهم للمرق ونضيف كوبين من الماء ونتركهم خمس دقائق أخرى ثم نبدأ في تقطيع الطماطم ونضيفها مع السباجيتي.


4- عندما تنضج السباجيتي (تأخذ حوالي 7 دقائق) نضيف الدجاج ونقلب دقيقة ثم نطفئ الحرارة.


5- نضع شوربة النودلز في أطباق التقديم وتقدم ساخنة بالهناء والشفاء :)

Chicken Noodle Soup from Scratch شوربة النودلز بالدجاج والخضروات

Ingredients:
For chicken:
1 whole chicken (or just 1/2 breast to use in this recipe)
Water for cooking
2 bay leaves
1 tbsp fresh grated ginger
2 cardamom
2 cloves
1 tsp black pepper
1 tbsp salt

For the noodle soup:
100 gm spaghetti
2 cups water
5 cups chicken broth
2 medium small zucchini
1 large carrot, chopped
1 medium onion, chopped
1 medium tomato, peeled (how to easily peel tomato)
1/2 chicken breast, shredded (from the previously cooked chicken)

Directions:
1- Place the chicken in a pot over medium high heat and cover with water, add salt and while it's heating you're going to notice foam coming on the surface, remove it with a ladle till there's no more, then add bay leaves, cardamom, black pepper, and grated ginger, let cook for about an hour.
2- Place another pot over medium high heat with chopped onion and carrot and add chicken broth let it boil and cook for about 5 minutes.
3- Chop the zucchini and potatoes and add to the pot with 2 cups of water and let cook for 5 minutes, then chop the tomato and add with spaghetti.
4- Once the spaghetti is al dente (just cooked, takes 7 min. approx.) add the shredded chicken breast and stir for 1 minute then turn off the heat.
5- Pour it in soup plates, serve hot, and... Bon Appétit :) sniff :/

Comments

Post a Comment

Your comments really make my day and encourage me to give you more lovely recipes, so please don't hesitate ^_^
أعجبتك الوصفة؟ ضع تعليق يسعدني ويشجعني على تقديم المزيد ^_^