Heart-Shaped Eggless Strawberry Cheesecake قلوب تشيز كيك الفراولة بدون بيض أو جيلاتين
اليوم سوف أريكم كيفية عمل تشيز كيك بسيطة جداً بدون خبز، من منا لا يحب التشيز كيك؟ خاصة بطعم الفراولة، سوف أقوم بعمل نوعين من التشيز كيك، إحداهما بطعم الفانيليا مغطاه بصوص الفراولة (سأريكم كيفية عمل أفضل صوص فراولة خاص بالتشيز كيك)، والنوع الآخر هو تشيز كيك بطعم الفراولة والذي أحبه كثيراً.
نصيحة الوصفة:
1- يمكنكم استبدال الكريمة الحامضة بنفس المقدار زبادي مصفى من الماء.
2- لعمل تشيز كيك بطعم الفراولة يمكن استخدام طعم الفراولة الجاهز كما بالوصفة أو استبداله ببعض من صوص الفراولة الذي سنقوم بتجهيزه.
3- يمكن استخدام صينية التشيز كيك الصغيرة بدلاً من استخدام القوالب.
الوصفة تكفي: 3 إلى 4 أشخاص (4 قوالب متوسطة إلى صغيرة)
وقت التحضير: 15 دقيقة
وقت التبريد: 30 إلى 60 دقيقة
Recipe tip:
1- You can use 50g well drained yogurt as a substitute for 50 ml sour cream.
2- To make strawberry flavor you can use the strawberry sauce and mix with cheese instead of using strawberry flavor.
3- You can use a small cheesecake pan instead of the heart molds.
3- You can use a small cheesecake pan instead of the heart molds.
Serves: 3 to 4 people (4 medium to small molds)
المقادير:
للتشيز كيك:
40 جم زبدة ذائبة
100 جم بسكوت دايجيستيف (الوزن مكتوب على العبوة)
300 جم جبن كريم فلاديلفيا
1/4 ملعقة شاي فانيليا سائلة (أو رشة فانيليا بودرة)
1/2 ملعقة شاي طعم فراولة
30 جم سكر بودرة
50 مل كريمة حامضة (أو زبادي مصفى)
حبات فراولة للتزيين
لصوص الفراولة:
4 حبات فراولة كبيرة مقطعة
30 جم سكر بودرة
1/4 كوب ماء
الطريقة:
1- نبدأ بفرم البسكوت وإضافة الزبدة.
2- نجهز القوالب ونغطيها من أسفل بالكلينج فيلم أو ورق البلاستيك المطاط ثم نقسم خليط البسكوت على الأربعة ونضغط جيداً، ونضعه يبرد في الثلاجة لحين تحضير الحشو.
3- نخلط الجبن الكريم مع الكريمة الحامضة ومستخرج الفانيليا والسكر، إلى أن يصبح الخليط ناعم.
4- نجهز صوص الفراولة بوضع حبات الفراولة المقطعة مع السكر والماء على نار متوسطة ونقلب إلى أن يذوب السكر، ثم نفرمها ونعيدها على النار مرة أخرى ونقلب حتى نجد الخليط أصبح شفاف ويثقل قوامه قليلاً.
5- نأخذ نصف خليط الجبن ونوزعه على قالبين ونضع فوقه ملعقتين من صوص الفراولة، ثم نخلط النصف الآخر مع طعم الفراولة ونضعه في القالبين الآخرين ونضع القوالب في الثلاجة لمدة 30 إلى 60 دقيقة لتبرد جيداً، ثم تقدم بالهناء والشفاء :)
Cheesecake:
40 g butter, melted
100 g digestive biscuits
300 g Philadelphia cream cheese
1/4 tsp vanilla extract
1/2 tsp strawberry liquid flavor
30 g icing sugar
50 ml soured cream
Strawberries to garnish
Strawberry sauce:
4 large strawberries, chopped
30 g icing sugar
1/4 cup water
Directions:
1- Start by crushing and mixing biscuits with butter.
2- Prepare the heart mold by wrapping the bottom with cling film then press quarter the biscuit mix into each one, then chill till you prepare the filling.
3- Mix the cream cheese, sour cream, vanilla extract, and sugar till smooth.
4- Prepare the strawberry sauce by placing chopped strawberries, sugar, and water in a pan on medium heat and mix till the sugar is melted, puree the mix then put it back on medium heat till you find it transparent and thickened.
5- Take half of the cheese mix and add it to 2 molds and top it with strawberry sauce, mix the other half of cheese mix with strawberry flavor, add to the other 2 molds and chill for 30 to 60 minutes, then serve.. Bon Apetit :)
3- Mix the cream cheese, sour cream, vanilla extract, and sugar till smooth.
4- Prepare the strawberry sauce by placing chopped strawberries, sugar, and water in a pan on medium heat and mix till the sugar is melted, puree the mix then put it back on medium heat till you find it transparent and thickened.
5- Take half of the cheese mix and add it to 2 molds and top it with strawberry sauce, mix the other half of cheese mix with strawberry flavor, add to the other 2 molds and chill for 30 to 60 minutes, then serve.. Bon Apetit :)
I heart cheesecake. Lovely idea!
ReplyDeleteGreat recipe and beautiful presentation Dear ^,^ Must be Yummy too!
ReplyDeleteUna Semplice Passione: thanks for stopping by :)
ReplyDeleteMy Home Diary in Turkey: It was really yummy, thanks :)
Oh how pretty!! And yummy!
ReplyDeleteVery pretty pictures and the recipe seems simple to put together. You did a good job with this.
ReplyDeleteThanks Sandra, glad you like it :)
ReplyDeleteThat is just so pretty, and such a great recipe!
ReplyDeleteBeautiful recipe and presentation!
ReplyDeleteThe Farmers Wife: Thanks, glad you like it :)
ReplyDeletemywanderingspoon: Thanks Irena :)
Just adorable!
ReplyDeleteWhat adorable heart shapes and LOVE that it's cheesecake! Beautiful romantic photos, too. If I served that, I'm sure hubby would marry me all over again ;-)
ReplyDeleteOh thanks Jill for your sweet words, glad you like it :)
ReplyDeleteMmmm! Glad you re-sent this :) Cute and delicious
ReplyDeleteBuzzed!
And Merry Christmas :)
Thanks, same to you :)
ReplyDeleteSo adorable! Who doesnt love cheesecake? Especially in a heart shape!
ReplyDeleteI'm glad you like it, thanks for your comment :)
ReplyDeletewhat a lovely cheesecake.. so festive this month :)
ReplyDeleteWhat a perfect idea for Valentine's Day!
ReplyDeleteGlad you like it :)
ReplyDeletebeautiful looking cake deliciously done
ReplyDeleteThanks :)
ReplyDeleteWOw - gorgeous and romantic :) And it looks amazingly tasty, too!
ReplyDeleteThat cheesecake is ridiculously picture-perfect! It was definitely ready for its closeup.
ReplyDeleteThanks Kiri :)
ReplyDeleteCucina49: Glad you like it :)
Im from India and from a place where Philadelphia cream cheese nor cream cheese is available . I have checked for substitutes for cream cheese and cottage cheese has been recommended in most websites . Will it be ok if i used pureed cottage cheese instead of Philadelphia cream Cheese
ReplyDeleteWelcome to my blog!
ReplyDeleteYou could try that! Puree it with some cream and check the texture it needs to be the same as cream cheese, in my recipe it could work but I didn't try it with baked cheesecake! Hope I helped
Its me the Indian again , Can you please suggest the ratio of cream that I should add to the pureed cottage cheese? And thank you so much for your help ... which you have ....
ReplyDeleteWell first add the cottage cheese in the blender and blend, then start adding cream with a tablespoon and blend after each to check the texture, add cream till you get the cream cheese texture but I don't think it's gonna be much!
ReplyDelete