Mini Lotus cakes ميني كيك اللوتس

Mini Lotus cakes ميني كيك اللوتس

Scroll down for English post
كان موعدنا يوم الاثنين مع وصفة جديدة بالفيديو، لكن حدث بعض المشاكل أثناء التعديل لذا تأجلت الوصفة، وصفة اليوم حلا لذيذ وسهل التحضير، كيك اللوتس الصغير، بالطبع يمكنكم تطبيق نفس الوصفة مع مضاعفة المقادير لعمل كيك اللوتس بقالب واحد حسب رغبتكم والشكل المفضل.
نصيحة الوصفة:
1- عند استخدام قالب واحد تكون مدته أطول بالفرن حوالي نصف ساعة أو أكثر وتضاعف المقادير حسب حجم القالب المستخدم، هذه المقادير تكفي قالب كيك صغير حوالي 20 سم، يمكنكم الحصول على قالب الميني كيك من هنا
2- يمكن التزيين حسب الرغبة كما في الوصفة أو كما تفضلون.
3- يجب أن تكون المقادير في درجة حرارة الغرفة وهذا ينطبق على أي وصفة كيك حتى تنجح وترتفع.

الوصفة تكفــي: 16 ميني كب كيك
وقت التحضير: 15 دقيقة
وقت الخبــــــز: 13 دقيقة

A new video recipe should be posted last Monday, but I had some troubles editing it, that's why it's been postponed. Mini Lotus cakes, an easy yet delicious dessert, I made mini cakes but of course you could make one big cake and multiply the ingredients if you need.

Recipe tips:
1- When making one cake, multiply the ingredients depending on the size of the cake pan, you could also find this mini cake pan in the link above.
2- You could garnish the cakes like the recipe here or any other way you like.
3- For this recipe or any other cake recipe, all ingredients should be at room temperature to guarantee success.

Serves: 16 mini cakes
Prep. Time: 15 minutes
Cooking Time: 13 minutes

Scroll down for English recipe
المقادير:
للكيك:
3/4 كوب دقيق منخول
1/2 كوب إلا ملعقتين طعام لبن رائب سائل
1/2 كوب سكر
2 حبة بيض
1/4 كوب زيت دوار الشمس
8 حبات بسكوت اللوتس
2 ملعقة شاي بيكينج باودر
1/4 ملعقة شاي ملح
رشة فانيليا بودرة

للزينة:
حوالي نصف كوب زبدة اللوتس الناعمة
حبات من الفراولة الطازجة (اختياري، لكن طعمها رائع معه)

الطريقة:
فيديو الوصفة: ملحوظة يجب فتح خاصية cc بالفيديو حتى يمكنكم قراءة المقادير على الفيديو حيث واجهتني مشكلة إضافتها من خلال تعديل الفيديو

1- نسخن الفرن على حرارة 170 مئوية. ونطحن البسكوت ليصبح ناعم نوعاً ما.
2- نضيف البسكوت المطحون على الدقيق المنخول ونضيف البيكينج باودر والملح ونقلب.
3- نضرب البيض مع السكر حتى يصبح الخليط كريمي.
4- نضيف الزيت واللبن الرائب والفانيليا ونخلطهم سوياً.
5- نضيف المكونات الجافة لخليط البيض ونقلب حتى يتجانسوا.
6- نضع الخليط بالقوالب ثم ندخله الفرن حالي 10 دقائق أو إلى أن ينضج.
7- نسخن زبدة اللوتس بالميكروويف حوالي عشرين دقيقة أو حتى تذوب، نزين بها كيك اللوتس ويقدم مع حبات الفراولة، وبالهناء والشفاء :)

**أخبروني متى تفضلون أن أرفع فيديو جديد، كل خميس أم كل أحد؟!

Mini Lotus cakes ميني كيك اللوتس

Ingredients:
For the cakes:
3/4 cup sifted flour
1/2 cup minus 2 tbsp buttermilk
1/2 cup sugar
2 eggs
1/4 cup sunflower oil
8 Lotus biscuits
2 tsp baking powder
1/4 tsp salt
1 pinch vanilla powder

For garnishing:
About 1/2 cup Biscoff creamy spread
Strawberries (optional, but it tastes really good with it)

Directions:
Recipe Video: Note, turn on the cc option in the video to read the ingredients on the video, as I had some troubles adding them in the video editing.

1- Preheat the oven at 170c. Ground the biscuits in a bag using a rolling pin. 
2- Add the ground biscuits to the sifted flour, add the baking powder and salt, and mix. 
3- Beat together eggs and sugar until creamy. 
4- Add the oil, buttermilk and vanilla, and mix. 
5- Add the dry ingredients to the wet ingredients and stir till well mixed. 
6- Pour into the molds and put into the oven for about 10 minutes or till done. 
7- Microwave Biscoff spread for about 20 seconds or till melted, and garnish the cakes, then serve with strawberries, and... Bon Appétit :)
** Tell me when would you like me to post a new video, each Thursday or each Sunday?

Comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...