Creamy Mushroom Pasta باستا بالكريمة والمشروم
Scroll down for English recipe
أنا أحب المكرونة كثيراً وأحب المطبخ الإيطالي. هذا الطبق هو المفضل لدي (بعد البيتزا بالطبع)، خاصة عندما يتم طبخه بنوع كريمة أو قشدة طبخ جيدة مثل كريمة بريزيدون، حيث إنها تتميز بطعم رائع حقاً فهي لا تحتوي على أي مكونات أخرى غير أنها قشطة معقمة، المكرونة بكريمة المشروم والدجاج حقاً غاية في اللذة، أشعر وأنا أكتب هذا أنني أريد أن أذهب لعمل هذا الطبق مرة أخرى وأتناوله فوراً، لا أستطيع الانتظار لأطبخه ثانيةً ويمكنني تناوله كل يوم، ولكن حينها سيكرهه زوجي ويمنعني من طبخه مرة أخرى :)
نصيحة الطبق: عند طبخ الكريمة أو غليها يجب أن تكون في درجة حرارة الغرفة، حتى لا تتفكك وتنفصل عند الغلي.
I LOVE pasta, and I LOVE Italian cuisine, this dish is my favorite (after pizza of course) specially when it's done with a good cream like Président, it has a really delicious taste specially with this dish, the combination of chicken, mushroom and cream is just perfect with pasta, while I write this I feel like I want to go cook it and eat it right away :), can't wait to do it again, I can eat it every day but then my husband will hate it and wont let me cook it again :D
Tip: When cooking or boiling the cream it has to be in room temperature.
المقادير:
400 مل كريمة بريزيدون
200 جم مكرونة قلم مسلوقة
نصف صدر دجاجة أو قطعتين بانيه (مسلوق مع ملح وفلفل وبصلة صغيرة وحبهان وورق الغار)
1/2 كوب مشروم أو عيش غراب مقطع شرائح (يمكن استخدام المعلب أو الطازج)
2 ملعقة طعام زبدة
1 مكعب مرقة دجاج ماجي
الطريقة:
1- نضع الزبدة في إناء أو طاسة على نار هادئة أو متوسطة حتى لا تحترق الزبدة، عندما تذوب الزبدة نضيف إليها مكعب مرقة الدجاج ونهرسه مع الزبدة ثم نضيف عيش الغراب ونقلب حتى نشعر بأنه بدأ يدبل أو ينضج أي حوالي 5 دقائق.
2- نقطع الدجاج إلى مكعبات، ونضيفها إلى عيش الغراب ونقلب ثم نضيف كريمة بريزيدون ونقلب لمدة 3 دقائق أو حتى يغلي الخليط، لم أستخدم ملح أو فلفل لأن الطعم كان جيد لاحتواء مكعب ماجي على الملح الكافي.
3- نضع المكرونة في طبق التقديم ونضيف فوقها خليط الكريمة، وبالهناء والشفاء :)
Ingredients:
400 ml Président cream
200 gm penne rigate (boiled)
1/2 boneless chicken breast, (boiled with small onion, salt, pepper, cardamom, and bay leaf).
1/2 cup sliced mushroom
2 tbsp butter
1 cube chicken Bouillon
Directions:
1- Place the butter in a pan on low heat so you don't burn the butter, when it's melted add the chicken bouillon cube and melt it with butter, and then add the mushroom and saute.
2- Cut the chicken breast into cubes, add the cream and stir for 3 minutes or till the mix comes to boil, I used chicken bouillon so I didn't need to add salt and pepper, it was just perfect.
3- Place the pasta in a serving plate, add the mix to it, and.. Bon Apetit :)
What a quick and simple recipe. Thanks for sharing.
ReplyDeleteThanks, you are welcome :)
ReplyDeleteSometimes it only take a few really GOOD ingredients to make the best meals! This one looks like the ultimate comfort food. I could see serving it with sweet sugarsnap peas or a butter lettuce salad on the side... Now I'm hungry, too!
ReplyDeleteSimple and hardy! Great weeknight meal the whole family would like.
ReplyDeleteChelsea: Yes, right, IT IS the ultimate comfort meal, this is the only dish when I eat I feel like, painting or listening to music, or something fabulous I can't describe, every bite is like WOW amazing, :D I LOVE it, I'm hungry lol :))
ReplyDeleteBelinda: Sure :)
I love these kinds of dishes:) Yum!
ReplyDeleteCan't go wrong with pasta and cream! Sounds wonderful.
ReplyDeleteMmm....looks yummy! Can't wait to try it out :)
ReplyDeleteMagic of Spice: Me too :)
ReplyDeleteCooking with Kait: Thanks :)
Sweetums: Hope you like it :)
Yum! Cream? Mushrooms? Pasta? Chicken? DELICIOUS! But then I'm a big fan of anything with those four ingredients so you can't really blame me for loving this...
ReplyDeleteThanks for sharing - super quick, easy and tasty!
Jax x
Thanks Jackie :) , you are welcome
ReplyDeleteI'm a pasta lover... this is one great recipe, so easy to prepare!!!
ReplyDeleteIt is, thanks :)
ReplyDeleteI can imagine how much delicious it could be. Great combination. All ingredients are my fav Pasta, Cream, Chicken and Mashroom. Wow
ReplyDeleteThanks Sadaf :)try it I hope you like it.
ReplyDeleteWe love pasta too. We make a similar dish except we're vegan so we do vegan cream sauce...and my husband doesn't like mushrooms so I don't use those any more. Don't you feel so bad for me? Well, it's ok. The rest tastes so good, it's worth it. I could always make a batch on the side if I really wanted it. Or I can just come to your site and look at your pics of those yummy mushrooms. Mmmm
ReplyDeleteI do feel bad for you :( but I have the same problem so I use mushroom in my dish and make another without mushroom to my husband :D
ReplyDeleteThanks for stopping by :)