Sausage & Olives Fettuccine فيتوتشيني بالسوسيس والزيتون
Scroll down for English post
هذه الوصفة تعتبر من أسهل وأسرع الوصفات التي يمكن تحضيرها بالمنزل، حيث لا يحتاج تحضيرها أكثر من 15 إلى 18 دقيقة فقط، بالطبع الكل يعلم أنني مدمنة مكرونة فأتمنى أن تعجبكم أطباق المكرونة الخاصة بي وخاصة هذا الطبق.
وقت التحضير: 3 دقائق
وقت الطهــــي: 15 دقيقة
الوصفة تكفــي: شخصين
This recipe is one of the easiest and quickest homemade recipes, it doesn't take more than 15 to 18 minutes to be done, as you all know I'm a pasta addict, so hope you all enjoy my pasta dishes specially this one.
Preparing time: 3 minutes.
Cooking time: 15 minutes.
Serves: 2 people
المقادير:
200 جرام مكرونة فيتوتشيني
2 1/2 كوب ماء
4 ملاعق طعام معجون طماطم
1 كوب شرائح سوسيس
3/4 كوب حلقات زيتون أخضر مخلل
1 حبة طماطم مقطعة مكعبات
1 كوب جبنة كرافت شيدر (اختياري)
4 ملاعق طعام زيت زيتون
1 ثمرة خيار مقطعة شرائح (اختياري)
1 ثمرة خيار مقطعة شرائح (اختياري)
ملح وفلفل اسود حسب الرغبة
الطريقة:
1- نضع السوسيس مع زيت الزيتون في إناء على نار عالية مع التقليب لمدة 3دقائق.
2- نضيف الطماطم ونقلب لمدة دقيقتين.
3- ننحي السوسيس جانباً في طبق خارجي، ونضع ملعقتين زيت زيتون مع الفتوتشيني في نفس الإناء على نار عالية ونقلب ثم نضيف الماء ومعجون الطماطم ونقلب جيداً إلى الغليان، ثم نضيف الملح والفلفل ونغطي الإناء ونتركها تنضج على نار هادئة لمدة 7 دقائق.
4- بعد 7 دقائق نزيل الغطاء من الإناء نضيف إليه السوسيس على نار متوسطة ونقلب لمدة دقيقة واحدة (يمكن إضافة القليل من الماء عند الحاجة).
5- نضيف الزيتون ونقلب ثم نطفئ النار.
6- نضع المكرونة في طبق التقديم مع جبن كرافت تشيدر وشرائح الخيار، وبالهناء والشفاء.
200 gm fettuccine
2 1/2 cup water
4 tbsp tomato paste
1 cup sausage slices
3/4 cup olive pickle slices
1 tomato, chopped
1 cup shredded "Kraft" cheddar
4 tbsp olive oil
1 cucumber cut into slices.
1 cucumber cut into slices.
salt & pepper to taste
Directions:
1- Place sausage slices with 2 tbsp olive oil onto a pan on high heat, stir-fry for 3 minutes.
2-Add the chopped tomato and stir for 2 minutes.
3- Remove sausage from the pan and place 2 tbsp olive oil and pasta in the same pan on medium high heat and stir, then add water and tomato paste and stir to mix them well till boil, then add salt & pepper and cover on low heat for 7 minutes.
4- After 7 minutes Uncover the pasta and change the heat to medium and add sausage and stir for 1 minute (you can add a bit of water if needed).
5-Add olive and mix then turn off the heat.
6- Serve with shredded Kraft cheddar and cucumber, and Bon Appetit :)
Wow...my bf would surely love this dish!!
ReplyDeleteThanks, hope you both do :)
ReplyDeleteLooks yummy!
ReplyDeleteThanks Mona :)
ReplyDeleteNum num!
ReplyDeleteJust added to my cookbook - thanks for sharing :O)
Best,
DSP
ps. great blog by the way
Thanks so much :)
ReplyDeleteSounds great for a chilly evening!
ReplyDeleteThat is a great looking pasta dish! I love pasta almost as much as I love pizza.
ReplyDeletealbert grande
pizzatherapy.com
A beautifully prepared dish, looks very delicious! I"m a follower now, please check out my blog, I think you will enjpy it. Happy New year.
ReplyDeleteLaurie: Thanks, it is ;)
ReplyDeleteAlbert: Thanks Albert, I love them too
1-2 Punch: Thanks, nice blog you have, following :)
This looks sooo delicious - love the pickled olives in this sauce. I'd dig into a plate any day :)
ReplyDeleteThanks for your comment Kiri it made my day :)
ReplyDeleteThis looks wonderful. I love using green olives in recipes but it's hard to find good recipes with them. This one sounds like it would definitely be good!
ReplyDeleteThat looks just amazing...and the short cooking time is a bonus!
ReplyDeleteThanks for your comment :)
ReplyDelete