Tuna stir fry or stuffing حشوة أو حمسة التونة
Scroll down for English post
وقت التحضير: 5 دقائق
وقت الطهي: 8 إلى 10 دقائق
Tuna stir fry or stuffing is a delicious dish that could be used in sandwiches, pastry, samosas, pizza, pies, savory cake ...etc
Prep. time: 5 minutes
Cooking time: 8 to 10 minutes
المقادير:
1 علبة تونة مصفاة من الزيت
1 ثمرة بصل متوسطة مقطعة صغير
4 ثمرات طماطم متوسطة مقطعة
1 إلى 2 ثمرة فلفل أخضر حار مقطعة شرائح
2 ملعقة طعام معجون طماطم أو هريسة (ستصبح حارة جداً بالهريسة حسب الرغبة)
3 ملعقة طعام زيت زيتون
ملح حسب الذوق
1/4 ملعقة شاي فلفل
1/2 ملعقة شاي كركم
1/2 كوب شرائح زيتون أخضر ملح قليل أو متوسط الملوحة
الطريقة:
1- نسخن مقلاة على حرارة متوسطة ثم نضع البصل والفلفل الحار والزيت ونقلب إلى أن يصفر البصل.
2- نضيف التوابل والتونة ونقلب 3 دقائق.
3- نضيف معجون الطماطم ونقلب دقيقتين.
4- نضع الطماطم المقطعة ونقلب دقيقة واحدة ونطفئ الحرارة ثم نضيف الزيتون قبل استخدام الحشو في أي وصفة أو توضع بالفريزر لحين الاستخدام (يمكن تفريزها لمدة 3 أشهر)، وبالهناء والشفاء :).
الطريقة:
1- نسخن مقلاة على حرارة متوسطة ثم نضع البصل والفلفل الحار والزيت ونقلب إلى أن يصفر البصل.
2- نضيف التوابل والتونة ونقلب 3 دقائق.
3- نضيف معجون الطماطم ونقلب دقيقتين.
4- نضع الطماطم المقطعة ونقلب دقيقة واحدة ونطفئ الحرارة ثم نضيف الزيتون قبل استخدام الحشو في أي وصفة أو توضع بالفريزر لحين الاستخدام (يمكن تفريزها لمدة 3 أشهر)، وبالهناء والشفاء :).
Ingredients:
1 can of tuna, drained
1 medium onion, diced
4 medium tomatoes, diced
1 to 2 hot green chili, sliced
2 tbsp tomato paste or Harissa if available (add to taste, really hot!)
3 tbsp olive oil
Salt to taste
1/4 tsp black pepper
1/2 tsp turmeric
1/2 cup green olive slices (mild or not very salty)
Directions:
1- Preheat the pan on medium then add the oil, onion, and chili pepper, stir till golden.
2- Add the salt, spice and tuna and stir for 3 minutes.
3- Add the tomato paste or Harissa and stir for 2 minutes.
4- Add diced tomatoes and stir for 1 minute then turn off the heat, add the olives right before using as stuffing or place in the freezer till you use it (could be freezed for 3 months) and... Bon Appétit :)
1 medium onion, diced
4 medium tomatoes, diced
1 to 2 hot green chili, sliced
2 tbsp tomato paste or Harissa if available (add to taste, really hot!)
3 tbsp olive oil
Salt to taste
1/4 tsp black pepper
1/2 tsp turmeric
1/2 cup green olive slices (mild or not very salty)
Directions:
1- Preheat the pan on medium then add the oil, onion, and chili pepper, stir till golden.
2- Add the salt, spice and tuna and stir for 3 minutes.
3- Add the tomato paste or Harissa and stir for 2 minutes.
4- Add diced tomatoes and stir for 1 minute then turn off the heat, add the olives right before using as stuffing or place in the freezer till you use it (could be freezed for 3 months) and... Bon Appétit :)
وصفة رائعة
ReplyDeleteاريد وصفة عجينة البيتزا والسمبوسك رجاءا.
شكرا مقدما
تسلمي يا رب
Deleteستجدي عدة وصفات للعجائن في مدونتي باللغة العربي حيث أقوم بضمها مع هذه المدونة ووصفات المعجنات كلها هنا ستجدي بها العديد من وصفات العجائن اللذيذة كلها ناجحة اختاري منها ما ينسابك
http://www.julienjulia2.blogspot.com/search/label/%D8%A7%D9%84%D9%85%D8%AE%D8%A8%D9%88%D8%B2%D8%A7%D8%AA%20%D9%88%D8%A7%D9%84%D8%A8%D9%8A%D8%AA%D8%B2%D8%A7
شكرا ياأطيب جوليا على الرد واعذريني لأني تأخرت في الشكر وربي لا يحرمنا من خدماتك
ReplyDeleteلا يهمك عزيزتي أتمنى الوصفات تعجبك ^_^
Delete