Creamy Cheesy Broccoli Pasta باستا بالبروكلي والصلصة البيضاء


Creamy Cheesy Broccoli Pasta باستا بالبروكلي والصلصة البيضاء
Creamy Cheesy Broccoli Linguine باستا لينجويني بالبروكلي والصلصة البيضاء 


Scroll down for English post
وصفة اليوم مكرونة اللينجويني بالبروكلي والصوص الأبيض مع جبن البارميزان اللذيذ، وصفة  سهلة، مميزة ومغذية أتمنى أن تعجبكم.
نصيحة الوصفة:
1- لا تزيدوا طهي البروكلي عن دقيقتين حتى لا يهترئ.
2- يتم سلق المكرونة al dente أو قبل النضج التام بقليل.

الوصفة تكفــي: 3 أشخاص تقريباً
وقت التحضير: 10 دقائق
وقت الطهــــي: 20 دقيقة

My recipe of the day is creamy broccoli linguine with white sauce and Parmesan cheese, easy delicious and nutritious dish, hope you like it! :)

Recipe tips:
1- Don't over cook the broccoli florets, not more than 2 minutes.
2- Cook the pasta till al dente and not more.

Serves: 3 people approx.
Prep. Time: 10 minutes
Cooking Time: 20 minutes

Scroll down for English recipe
المقادير:
نصف عبوة أو 200جم مكرونة لينجويني
2 كوب زهرات البروكلي مقطعة صغيرة

للصلصة البيضاء (البشاميل):
3 كوب حليب سائل بدرجة حرارة الغرفة
1 1/2 ملعقة طعام زبدة 
1 1/2 ملعقة طعام زيت دوار الشمس
1/4 كوب دقيق
1/3 إلى 1/2 كوب جبن بارميزان والمزيد للتزيين
1/4 ملعقة شاي جوزة الطيب
ملح وفلفل أبيض حسب الذوق

الطريقة:
فيديو الوصفة بالتفصيل هنا



1- نضع إناء على حرارة عالية به ماء يكفي لسلق المكرونة وبه القليل من الملح وملعقة طعام زيت، ونسلقها لمدة 7 إلى 10 دقائق أو حسب المدون على العبوة.

2- في إناء آخر نغلي مقدار ماء يكفي ليغطي البروكلي، وبه القليل من الملح، ثم نضيف زهرات البروكلي بمجرد أن يغلي ونتركه يُسلق دقيقتين فقط.
3- بعد مرور دقيقتين تماماً نصفي زهرات البروكلي في إناء آخر ونتركها جانباً.
4- نسخن إناء على حرارة متوسطة ثم نضيف الزيت والزبدة ونقلب لتذوب الزبد، ثم نضيف الدقيق ونقلب فوراً.
5- نستمر في التقليب جيداً حتى يمتزج الدقيق مع الزبد جيداً، ثم نضيف القليل من الحليب ونقلب ليمتزج جيداً، ونستمر في التقليب وإضافة الحليب تدريجياً حتى لا يتكتل.
6- نضيف جبن البارميزان المبشور والملح والفلفل وجوزة الطيب، ونقلب بمضرب اليد لنمنع تكتل الصوص.
7- نضيف المكرونة المسلوقة ونقلب جيداً، ثم نضيف زهرات البروكلي المسلوقة ونقلب ليختلط مع الباستا، ثم نطفئ الحرارة.
8- ننقل الباستا لطبق التقديم مع رشه بجبن البارميزان و
تقدم فوراً، بالهناء والشفاء :)

Creamy Cheesy Broccoli Pasta باستا بالبروكلي والصلصة البيضاء
Creamy Cheesy Broccoli Pasta باستا بالبروكلي والصلصة البيضاء 

Ingredients:
200 g linguine pasta
2 cup broccoli florets, bite size
For the white sauce (bechamel):
3 cups milk, at room temperature
1 1/2 tbsp unsalted butter
1 1/2 tbsp sunflower oil
1/4 cup flour
1/3 to 1/2 cup Parmesan cheese, plus more for serving
1/4 tsp ground nutmeg
Salt and white pepper to taste

Directions:
Watch the recipe video above!
1- Place a pan with enough water to cook the pasta over high heat, and once boiled add the pasta and let cook for 7 to 10 minutes or according to the package.
2- In another pan, boil enough water to cover the broccoli, add some salt, once boiling add the florets and cook for only 2 minutes.
3- Right after 2 minutes strain the florets and set aside
4- Heat a pan over medium heat and place oil and butter, stir till the butter is melted, add the flour and stir right away.
5- Keep stirring till the flour and fat mix well, then add a little milk and stir till mixed well, and keep stirring while adding the milk gradually to avoid lumps.
6- Add the grated Parmesan cheese, salt, white pepper, and ground nutmeg, and whisk to avoid lumps
7- Add the cooked pasta and stir well, then add the broccoli florets and toss till mixed and turn off the heat.
8- Transfer to a serving plate, sprinkle with grated Parmesan cheese, serve right away and,.. Bon Appétit :)

Comments

  1. وصفاتك شهية جدًا وحلوة قوي فكرة عمل فيديو استفدت منه كتير تسلم ايديكي

    ReplyDelete

Post a Comment

Your comments really make my day and encourage me to give you more lovely recipes, so please don't hesitate ^_^
أعجبتك الوصفة؟ ضع تعليق يسعدني ويشجعني على تقديم المزيد ^_^