Caramelized Apple & Cream Pancakes بان كيك بالتفاح المكرمل والقشدة


Scroll down for English post
أحب جداً طعم التفاح المكرمل وقمت بتجربته مع البانكيك والقشدة والعسل والحقيقة تفاجأت بمدى تناغم هذه النكهات معاً، مما يجعلك فقط تغمض عينيك، تأكل، وتستمتع بالطعم الرائع! حقاً أبهرتني وأحببتها لذا لم أستطع الانتظار لأشارك معكم هذه
اللذة المميزة لإفطار أو تحلية شهية :)

نصيحة الوصفة:
يجب أن تكون الحرارة هادئة عند طهي التفاح حتى لا يحترق السكر والزبدة، حتى لا نحصل على طعم مر.


الوصفة تكفــي: 2 إلى 3 أشخاص
وقت التحضير: 3 دقائق

وقت الطهي: 30 دقيقة

I love caramelized apples, and I decided to try them with pancakes cream, and honey, and WOW I was surprised by the harmony between those flavors together! So delicious to make you close your eyes, eat, and enjoy! That's why I could not wait to share with you the pleasure that you will feel while eating this dish as  breakfast or even dessert.

Recipe tips :
Apples must be caramelized over low heat or else you'll burn the butter and sugar and get a bitter taste.

The recipe is enough : 2 to 3 people
Preparation time : 3 minutes
Cooking time : 30 minutes

Scroll down for English recipe
المقادير:
1 كوب دقيق                                     
1 كوب زبادي (علبتين صغيرتين)              
1 ملعقة طعام بيكينج باودر
1 ملعقة طعام زيت                                
1 ملعقة طعام سكر
1 حبة بيض كبيرة                      
رشة ملح

التفاح المكرمل:
1 ثمرة تفاح كبيرة مقشرة ومقطعة مكعبات
1 ملعقة طعام سكر بني فاتح                         
1 ملعقة طعام زبدة غير مملحة

للتقديم:
2 إلى 3 ملعقة طعام قشدة
2 إلى 3 ملعقة طعام عسل نحل

الطريقة:
1- لتجهيز التفاح نسخن مقلاة على حرارة متوسطة بها الزبدة والسكر ونقلب لتذوب الزبدة ثم نهدئ الحرارة لهادئة ونقلب ثلاث دقائق.     
        
      
2- نضيف التفاح المقطع ونقلب ونتركه مدة 30 دقيقة على حرارة هادئة، ونقلب من حين لآخر حتى يجهز ونطفئ الحرارة.



3- لحين نضج التفاح نجهز البانكيك بخلط الزبادي مع البيض والسكر والزيت والملح.



4- ننخل الدقيق مع البيكنج باودر ونضيفه للمكونات السائلة مع التقليب بخفة بشكل دائري من أسفل لأعلى حتى تتجتنس المكونات جيداً.
5- نسخن مقلاة واسعة على حرارة متوسطة ونضع 1/2 ملعقة طعام زيت نوزعه بالمقلاة ثم نضع بالمقلاة دوائر متساوية من خليط البانكيك ونتركه ينضج دقيقتين لثلاث دقائق على حرارة هادئة إلى أن تظهر على وجهه فقاعات صغيرة نقلب البانكيك لينضج على الجهة الأخرى.
6- يقدم البانكيك وفوقه التفاح المكرمل والقشدة ونرش فوقه عسل النحل، وبالهناء والشفاء :) 


Ingredients:
1 cup flour
1 cup yogurt
1 tbsp baking powder
1 tbsp sunflower oil
1 tbsp sugar
1 large egg
1 pinch of salt

Caramelized Apples:
1 large apple, peeled, cored, and diced
1 tbsp light brown sugar
1 tbsp unsalted butter

For serving:
2 to 3 tbsp double cream
2 to 3 tbsp honey

Directions:
1 - Preheat a pan over medium heat, add the butter and sugar and stir to melt the butter and then lower the heat to low and stir for three minutes.
2 - Add the apples, stir and let caramelize and the sugar melt for about 30 minutes stirring from time to time.
3 - While caramelizing apples, prepare pancake batter, in a bowl put the yogurt, eggs, sugar, oil and salt, and whisk.
4 - Sift together flour and baking powder, then add to the liquid ingredients, stir lightly in a circular motion from bottom to top till well mixed.
5 - Preheat a greased pan over medium heat, place even dollops of pancake batter, and let cook for about three minutes over low heat, once you see bubbles on top, turn them to cook on the other side for about 2 minutes.
6 - Serve the pancakes topped with caramelized apple, a dollop of double cream, and a drizzle of honey,... Bon Appétit :)

Comments

  1. وااااااااااااااااو وااااااااااااااو واااااااااااااو تحفة جربتها حاجة وهم بصراحة تسلم ايدك ووصفاتك وبألف هنا وشفا وربنا يباركلنا فيكي يا رب

    ReplyDelete
    Replies
    1. تسلمي حبيبتي سعيدة أن الوصفة أعجبتك وبالهناء والشفاء :)

      Delete

Post a Comment

Your comments really make my day and encourage me to give you more lovely recipes, so please don't hesitate ^_^
أعجبتك الوصفة؟ ضع تعليق يسعدني ويشجعني على تقديم المزيد ^_^