فيسبوك Google plus جوجل بلس Instagram انستجرام Pinterest بينتريست Twitter تويتر

Wednesday, January 30, 2013

How to Make the Perfect Bechamel Sauce طريقة عمل بشاميل ممتاز

How to Make the Perfect Bechamel Sauce طريقة عمل بشاميل ممتاز

Scroll down for English post
صوص البشاميل مممم من ألذ أنواع الصوص وأحبهم لقلبي، أحبه جداً وأستمتع بتحضيره، نعم أستمتع كأنني أستمع لموسيقى وليس أي موسيقى وإنما موسيقى بيتهوفن أو تشايكوفسكي، إن طريقة ذوبان الزبد مع الزيت وكيفية ذوبان خليط الدقيق والزبد (الرو) أثناء تخفيف قوامه بالحليب وتحريكه غاية في الجمال، وبعد ذلك يأتي جمال الطعم عند التذوق بعد إضافة الملح والتوابل مممم رائع، إنني أبتسم الآن لا أعرف لماذا ولكن كتابة هذه الوصفة فقط تشرعني بإحساس جميل. عندما أحضر صلصة البشاميل أشعر وكأنني في عالم آخر رائع، تعالوا وانضموا إلى هذا العالم الجميل واشعروا معي بجماله بتحضير هذه الوصفة :)
Bechamel sauce O Bechamel sauce mmm yummy, I really love it and I do enjoy cooking it, yes enjoy exactly as if I'm listening to music not any music something like Beethoven or Tchaikovsky, the way the butter is melted and the roux (cooked flour and fat) is getting smoother and lighter in texture while whisking with milk is so beautiful, and then comes the beautiful taste once you add the spice and salt mmm, I'm just smiling right now I don't know why :D writing this post makes me feel so good. When I make Bechamel sauce I'm in Heaven, come join me and feel the beauty of it :)

Monday, January 28, 2013

Nutella & Banana Crêpe كريب الموز والنوتيلا

Nutella & Banana Crêpe كريب الموز والنوتيلا

Scroll down for English post
وصفة الكريب من أسهل وأسرع وصفات الحلو التي لا تنساها أبداً مجرد أن تتذوقها، وصفة لذيذة تعد في دقائق وسهلة جداً، أتمنى أن تعجبكم وهنا وصفة أخرى >> وصفتي لعمل كريب الشوكولاتة بنوتيلا ، أتمنى أن تعجبكم :)

الوصفة تكفــي: 6 إلى 8 طبقات كريب
وقت التحضير: 7 دقائق
وقت الطهــــي: 3 دقائق تقريباً لكل طبقة
Crêpes recipe is one of the most easiest and fastest dessert that you would never forget that you ate it once you do, it's delicious, quick, super easy recipe, and here you will find my recipe for >> Nutella Chocolate Crêpes enjoy! ;)

Serves: 6 to 8 crepes
Prep. Time: 7 minutes
Cooking Time: 3 min. approx. for each crepe.

Friday, January 25, 2013

Red Lentil Soup شوربة العدس الأصفر أو الأحمر


Scroll down for English post
حساء أو شوربة العدس هي من أشهر الشوربات في مصر والشرق الأوسط خاصة في الشتاء فهي تمد الجسم بالدفء بمجرد أكلها ساخنة، هي أيضاً من الشوربات المشهورة في تركيا وتقدم في الكثير

Monday, January 21, 2013

How to Peel or Skin Tomatoes طريقة تقشير الطماطم بسهولة




Scroll down for English post
بعض الوصفات تتطلب استخدام طماطم مقشرة والبعض يواجه صعوبة في تقشيرها وأحياناً يقوموا باستخدام السكين وتقطيع جزء كبير من ثمرة الطماطم مع القشر، اليوم سأريكم كيفية تقشير الطماطم ببساطة شديدة وأتمنى أن تستفيدوا منها.
Some recipes call for peeled tomatoes and some people just get a knife and take most of the tomato with the skin and don't really find it easy to skin tomatoes or peel it, here I'm going to show you how to do it easily without even using a knife and I hope it helps you.

Sunday, January 20, 2013

Chicken Mandy Rice مندي الدجاج بطريقتي - سهل وسريع

Chicken Mandy Rice مندي الدجاج بطريقتي - سهل وسريع

Scroll down for English post
أرز المندي هو طبق شهير باليمن وخاصة بمدينة حضرموت ومعنى كلمة مندي أن اللحم يُطهى بالدهن وينزل هذا الدهن على الأرز الذي يكون أسفله ويكون هذا في فرن خاص بالمندي يتم إشعاله بالفحم ويكون الأرز بإناء في الأسفل وفوقه اللحم كما بالصورة.
Mandi oven فرن المندي

الطبق مكون من الأرز البسمتي واللحم أياً كان نوعه سواء دجاج أو لحم ضأن.. إلخ، اليوم سأقدم لكم أرز المندي بالدجاج اللذيذ وصدقوني إذا كان هناك أي طبق من وصفاتي يجب أن تجربوه فهو هذا الطبق، حقاً غاية في اللذة والطيبة أحببته أنا وزوجي كثيراً من أول مرة قمت بإعداده ولم نستطيع التوقف عن الأكل إلى أن امتلأنا منه :) .
لكي يتم عمل هذا الطبق في المنزل (بدون الفرن الخاص) برائحة الفحم الخاصة به يقوم البعض بوضع الأرز في إناء وفوقه طبقة من ورق الفويل المثقوب وفوقها اللحم أو الدجاج مع الفحم ثم يغطيه بطبقة أخرى من ورق الفويل، في الحقيقة لا أفضل استخدام الفويل كثيراً خاصة إذا احتوى الطبق على الطماطم فهو غير صحي لأنها تتفاعل مع الألومنيوم، لذا سأقدم لكم الطبق اليوم بطريقة لذيذة دون استخدام ورق الفويل، أتمنى منكم أن تجربوه وثقوا أنه سيعجبكم إن شاء الله :)

الوصفة تكفــي: شخصين
وقت التحضير: 10 دقائق
وقت الطهــــي: 55 إلى 75 دقيقة
Mandy rice is a famous dish in Yemen specially Hadramawt or Hadhramaut city, "Mandy" means cooked with the sauce and fat that comes down from meat to the rice underneath it in the special Mandy oven in the photo above.
This dish contains basmati rice and any kind of meat like chicken or lamb ...etc, I'm going to give you today the recipe for delicious chicken Mandy rice and believe me if there is any dish in my recipes that you have to try it should be this one, it's really yummy and so good, my husband and I loved it once I made it for the first time and couldn't stop eating it till we became so full :D.
To make this dish with its special coal smell at home (without the special oven) some people cook the rice in a pan covered with foil and make small hales in it and top it with the meat and burning coal and cover them all again with foil, actually I don't like using foil specially if I'm adding tomatoes in the recipe as it makes some unhealthy reaction to the food, so I'm going to make this dish with the same taste and smell without using foil, I hope you try it I'm sure you're going to like it :) .

Recipe Serves: 2 people
Prep. Time: 10 min.
Cooking Time: 55 to 75 minutes

Saturday, January 5, 2013

Scrambled Eggs with Pastirma (Pastrami) طريقة عمل البيض بالبسطرمة


Scrambled Eggs with Pastirma (Pastrami) بيض بالبسطرمة

Scroll down for English post
وصفة اليوم لساندويتش سريع ولذيذ ومغذي، ساندويتش البيض بالبسطرمة من الوصفات المصرية المشهورة للإفطار أو العشاء، البسطرمة هي عبارة عن لحم معتق، يتم تعتيقه في الهواء باستخدام الملح والثوم والحلبة المطحونة التي تعطي البسطرمة رائحتها المميزة، شطيرة البيض بالبسطرمة لذيذة ولا تأخذ لتحضيرها أكثر من دقائق معدودة (سندويتش في خمس دقائق) أتمنى أن تعجبكم :)

الوصفة تكفي: 2 إلى 3 شطائر (سندويتش)
وقت التحضير: 1دقيقة
وقت الطهي: 5 دقائق

Today's recipe is a quick, delicious, and healthy sandwich, Pastirma and scrambled eggs sandwich is one of the Egyptian popular recipes for breakfast or dinner, Pastirma or pastrami is a kind of cured beef that's been aged in the air using salt, garlic, and ground fenugreek which gives pastrami its unique smell, eggs and Pastirma sandwich is really yummy and doesn't take more than few minutes to be served (five minutes sandwich), hope you like it.

Serves: 2 to 3 sandwiches
Prep. Time: 1 minute
Cooking Time: 5 minutes

Friday, January 4, 2013

Hammour Majboos (Arabian Fish pilaf) طريقة مجبوس سمك الهامور

Hammour Makbous (Arabian Fish and Rice) مجبوس سمك الهامور

Scroll down for English post
المكبوس أو المجبوس كما يطلق عليه في الكويت هو طبق مشهور بالكويت والبحرين وإيران وهو يتكون من الأرز وبعض التوابل والأعشاب والخضروات مع أحد أنواع اللحوم كالدجاج أو السمك أو اللحوم الحمراء، اليوم سأقدم لكم وصفة مجبوس السمك باستخدام سمك الهامور وهو طبق غاية في اللذة أتمنى أن يعجبكم.

الوصفة تكفــي: 4 أشخاص
وقت التحضير: 30 دقيقة
وقت الطهــــي: 30 دقيقة
Makbous or Majboos as it's called in Kuwait is a famous dish in Kuwait, Bahrain, and Iran, it contains rice, vegetables, herbs, and any kind of meat (poultry, fish, or red meat), today I'm going to show you how to make fish Makbous with Hammour (Grouper) fish, it's really delicious i hope you like it.

Serves: 4 people
Prep. time: 30 min.
Cooking time: 30 min.

Wednesday, January 2, 2013

Spaghetti Aglio e Olio سباجيتي أليو إي أوليو

Spaghetti Aglio e Olio سباجيتي أليو إي أوليو

Scroll down for English post
أليو إي أوليو باللغة الإيطالية تعني الثوم وزيت الزيتون، وصفة بسيطة نباتية خفيفة ولذيذة وإعدادها لا يأخذ أكثر من دقائق معدودة، هي في الأساس عبارة عن مكرونة أو باستا مع صوص زيت الزيتون مع الثوم ورقائق الفلفل الأحمر المجفف، ويمكن إضافة بعض الجبن والريحان أو البقدونس حسب الرغبة، أتمنى أن تعجبكم.

نصيحة الوصفة:
1- يجب ألا نطهي صوص الثوم على حرارة عالية فذلك يغير تكوين زيت الزيتون كما أن الثوم يحترق بسهولة.
2- إذا قمنا باستخدام الجبن يجب أن ننتبه لمقدار الملح المضاف لسلق الباستا فلا يزيد عن ملعقة شاي كما لا يجب سلق المكرونة بشكل كامل حتى لا تتعجن.
3- يقدم هذا الطبق فور تجهيزه لأن المكرونة لا يجب أن تترك جانباً بعد تجهيزها وإلا اختلف المذاق والقوام وأصبحت باردة.

الوصفة تكفــي: شخصين
وقت التحضير: 3 دقائق

وقت الطهــــي: 7 دقائق
Aglio e Olio in Italian means garlic and olive oil, this pasta recipe is vegan (vegetarian if cheese added) light, delicious, and doesn't take more than minutes to be ready, it's basically pasta with olive oil, garlic, and pepper flakes but sometimes cheese and herb like parsley or basil added to it (to your taste), hope you like it.
 Recipe tips:
1- You should cook the garlic on medium heat as high heat will affect the olive oil and the garlic can burn so quickly.
2- If you added cheese make sure to not add much salt in the boiling water to cook pasta, also cook to be just al dente).
3- Serve this dish right away or else the pasta would be soggy and cold.

Serves: 2 people
Prep. Time: 3 min.
Cooking Time: 7 minutes

Tuesday, January 1, 2013

Happy New Year!



2012 has passed so quickly for me! It was full of events though, Happy New Year everyone! :)
All my 2012 recipes could be found >> here

For contacting me on:
Facebook > Food.Lover.Recipes
Twitter > Food_Lover_Blog
Instagram > f0o0dl0ver
Pinterest >  f00dl0ver
StumbleUpon > foodl0ver